Hyvä tietää

Sri Lanka

Passin tulee olla voimassa vähintään kuusi (6) kuukautta maahan saapumisesta.

Suomen kansalaisen on anottava maksullinen matkustusvaltuutus/turistiviisumi (Electronic Travel Authorization, ETA). Se ei sisälly matkan hintaan. Matkustaja voi anoa matkustusvaltuutuksen ennakkoon aikaisintaan kolme kuukautta ennen maahan saapumista sähköisesti nettisivuilta www.eta.gov.lk. Matkustusvaltuutuksen hinta on USD 35 ja se maksetaan netissä Visa-, Mastercard- tai American Express -luottokortilla. Luottokortilla suoritettuja maksuja ei palauteta, vaikka hakemus epäonnistuisi tai matka peruuntuisi. 

Tieto matkustusluvan/viisumin hyväksymisestä vahvistuu yleensä vuorokauden sisällä. Kopio hyväksymisviestistä/viisumista tulee ottaa matkalle mukaan. Jos anomus hylätään, tulee matkustajan ottaa yhteyttä lähimpään Sri Lankan edustustoon. Jos olet epävarma, onko valtuutus hyväksytty, voit tarkistaa hakemuksen tilan netistä: https://eta.gov.lk/etaslvisa/pages/checkStatus.jsp.

Tarkempia ohjeita matkustusvaltuutuksesta englanniksi netissä www.eta.gov.lk ja www.immigration.gov.lk. Matkustusluvan hyväksymisviestin lisäksi matkustajalla edellytetään olevan maahan saapuessaan:
– passi, joka on voimassa vähintään 6 kk maahan saapumisesta
– vahvistettu paluulentolippu
– riittävät varat matkan ajaksi

ETA-matkustusvaltuutus on voimassa kolme (3) kuukautta sen myöntämispäivästä ja sillä voi oleskella maassa 30 päivää.

Voit myös kääntyä Visumservicen puoleen, joka auttaa halutessasi matkustusvaltuutuksen anomisessa, ks. www.visumservice.fi/fi/Agents/TEMA/Sri-Lanka

Lisätietoja tarvittaessa Sri Lankan edustustosta Ruotsista tai www.slembassy.se tai puh + 46 8 663 65 23.

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.