Hyvä tietää

Hotellit

Hotellitietojen yhteydessä ei ole kerrottu hotellin paikallista luokitusta, sillä eri maissa on käytössä erilaisiin kriteereihin perustuvia hotelliluokituksia. Paikallinen luokitus ei useinkaan kerro hotellin ominaispiirteistä, sijainnista tai muista seikoista, joilla voi kuitenkin olla suuri merkitys Tema-matkalla. Käyttämämme hotellit ovat tavallisesti keskitasoa tai sitä parempia ja ne on valittu siksi, että ne sopivat parhaalla mahdollisella tavalla matkan henkeen ja reittiin.

Joskus bussi ei pääse ajamaan aivan hotellin eteen, vaan voit joutua itse kantamaan matkatavarasi hotelliin. Kaikissa hotelleissa ei ole kantajia.

Matkan hintaan sisältyy pääsääntöisesti majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, jossa on kylpy/suihku ja wc. Joissakin tapauksessa matkalla voidaan käyttää hotelleja, joista puuttuvat em. mukavuudet. Syynä tällaisen hotellin käyttöön on joko se, että ko. paikkakunnalla ei ole parempitasoista hotellia, tai ko. hotellissa on muita sen käyttöä puoltavia asioita ja sen sopivuus matkan luonteeseen korvaa em. puutteet.

Luettelo matkan hotelleista löytyy ko. matkan Hyvä tietää -osiosta. Tiedot ovat alustavia ja niihin voi tulla muutoksia. Mikäli muutos tulee tietoomme ennen matkan alkua, ilmoitamme siitä matkan varanneille viivytyksettä ja hotellit vahvistetaan matka-asiakirjojen postituksen yhteydessä noin kuukausi ennen matkan alkua. Joskus hotelli saattaa vaihtua toiseen matkan aikana. Majoitus tapahtuu kuitenkin aina vähintään vastaavantasoisessa hotellissa kuin se, mikä on luettelossa ilmoitettu.

Hotellien palveluista löydät tietoja hotellien omilta nettisivuilta, joihin löydät linkin ko. matkan Hyvä tietää -osion hotelliluettelosta. 

Tiedot matkaohjelman hotelleista yhteystietoineen on hyvä antaa kotiin jääville sukulaisille tai tuttaville. 

Kahden hengen huone
Kahden hengen huoneessa voi olla parivuode, ns. grand lit (120-140 cm leveä parivuode) tai kaksi erillistä vuodetta. Voit esittää vuodetyypistä toiveen matkavarauksen yhteydessä, mutta emme voi taata toiveen toteutumista.  

Kolmen hengen huone on useimmiten kahden hengen huone, jossa on lisävuode. Huone tilataan yleensä erikseen pyynnöstä. 

Yhden hengen huone
Yhden hengen huone voi olla sijainniltaan, kooltaan ja tasoltaan vaatimattomampi kuin kahden hengen huone. Joskus hotellit sijoittavat yksinmatkustavan yhden hengen huoneen sijaan kahden hengen huoneeseen, jolloin huone on matkustajan omassa käytössä. 

Yhden hengen huoneita on tarjolla hyvin rajoitetusti.

Sisään- ja uloskirjautuminen
Hotelliin saavuttaessa alkaa hotellivuorokausi yleensä kansainvälisten hotellisääntöjen mukaan n. klo 14–15 (joissain hotelleissa jopa vasta klo 17.00), ja saat silloin huoneen käyttöösi. Jos saavut hotelliin aamulla tai aamupäivällä, kannattaa varautua siihen, että joudut odottamaan huoneen siivoamista.

Jotkut, yleensä tasokkaammat, hotellit edellyttävät sisäänkirjautumisen yhteydessä takuumaksua luottokortilla tai käteispanttia. Jotkut hotellit pyytävät takuumaksun esimerkiksi television tai ilmastoinnin kaukosäätimestä. Joissain lomahotelleissa ilmastointi on käytössä vain maksua vastaan.

Lähtöpäivänä uloskirjautuminen hotellista tapahtuu kansainvälisten hotellisääntöjen mukaan viimeistään klo 12, jolloin joudut luovuttamaan huoneesi, vaikka lento lähtisi myöhään iltapäivällä tai illalla. 

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.