Hyvä tietää

Kenia

Passin tulee olla voimassa vähintään kuusi (6) kuukautta saapumispäivästä ja siinä tulee olla vähintään yksi tyhjä sivu maahan saapuessa tehtäviä viisumimerkintöjä varten. 

Matkan alkaessa 16-vuotiailta tai sitä vanhemmilta Suomen kansalaisilta vaaditaan viisumi.

1.9.2015 alkaen on Kenian viisumi (eVisa) haettava ennakkoon internetsivujen http://evisa.go.ke/evisa.html kautta (suositeltu selain: Google Chrome). Hakemuksessa pyydetyn kutsukirjeen (invitation letter) sijaan valmismatkalla matkustava esittää kohdassa matkaohjelman kuvauksen. Viisumimaksu USD 50 sekä palvelumaksu USD 1 suoritetaan luottokortilla (Visa tai Mastercard) hakemuksen yhteydessä (ei sis. matkan hintaan).

Viisumin myöntäminen kestää noin kaksi (2) vuorokautta netissä täytetyn hakemuksen jättöpäivästä. Tulosta viisumi ja ota se mukaan matkalle. Viisumi esitetään passin kanssa sekä lennon lähtöselvityksessä että rajaviranomaisille maahan saapuessa. Huomaa, että viisumi on voimassa 90 päivää sen myöntämispäivästä. 

Voit myös kääntyä Visumservicen puoleen, joka auttaa halutessasi viisumin anomisessa, ks.www.visumservice.fi/fi/Agents/TEMA/Kenia

1.9.2015 jälkeen viisumeita ei enää myönnetä rajalla maahan saapumisen yhteydessä eikä Kenian suurlähetystöissä.  

Lähin Kenian lähetystö on Ruotsissa, puh. +46 8 218 300.

 

Maassa esiintyy keltakuumetta. Rokotusta suositellaan kaikille yli 9 kuukauden ikäisille matkailijoille, jotka matkustavat maan keski- ja länsiosaan ja harkittavaksi yli viikon maaseudulla maan itäosassa viettäville. Todistus rokotuksesta vaaditaan yli 1-vuotiailta matkailijoilta, jotka saapuvat maahan keltakuumeen esiintymisalueilta. Myös suoraan Suomesta tulevien kannattaa pitää rokotustodistus mukana. 

Malariaa esiintyy ympäri vuoden koko maassa. Koska malarian riski on erittäin suuri, estolääkitys tarvitaan yleensä aina. Riski on vähäinen Nairobissa sekä yli 2 500 m:n korkeudessa maan Itäisessä, Keskisessä, Läntisessä sekä Rift Valleyn ja Nyanzan maakunnassa (sateisina vuosina vaara on myös näillä alueilla).

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.