Hyvä tietää

Valuutanvaihto

Ennen matkalle lähtöä on hyvä tarkistaa, onko kohdemaan valuuttaa mahdollista vaihtaa Suomessa ja kannattaako sitä vaihtaa jo ennen matkaa.

Ainakin pieni määrä käteistä, paikallista rahaa on hyvä olla mukana jo maahan saavuttaessa, sillä näin vältyt pankkiautomaatin etsimiseltä ja jonottamiselta pankissa tai rahanvaihtotoimistossa heti ensimmäisenä päivänä. Mikäli matkapäivä on lauantai tai sunnuntai ovat pankit useimmissa maissa kiinni. Matkalle kannattaa ottaa mukaan myös luottokortti. Yhdistelmäkortit hyväksytään maksuvälineenä monessa maassa, ainakin tasokkaammissa ravintoloissa ja kaupoissa. VISA, MasterCard, American Express ja Diners Club ovat yleisimmin hyväksytyt luottokortit.

Muista pitää hyvää huolta matkakassastasi ja luottokorteitasi! Aina kun mahdollista pidä päivän aikana mukana vain sen verran käteistä kun arvelet tarvitsevasi ja talleta muu käteinen ja arvoesineet hotellin tallelokeroon. Tutustu myös mm. pankkien ylläpitämään sivustoon maksuvälineiden turvallisuusasioista korttiturvallisuus.fi. Sivustolla on myös korttien sulkupalvelujen puhelinnumerot.

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.