Hyvä tietää

Juomarahat

Matkalla kohtaamme kohdemaan arjen ja tällöin esille tulee asioita, joihin emme ole omassa kulttuurissamme tottuneet, kuten esim. juomaraha. Juomarahakäytäntöön emme voi vaikuttaa. Vaikka juomarahat ovatkin monessa maassa palveluammatissa toimiville merkittävä osa palkkaa, on juomarahojen antaminen aina vapaaehtoista. 

Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan, kerää Tema-opas yleensä matkalle osallistuvilta pienen summan matkan alussa yhteiseen juomarahakassaan ja hoitaa sen jälkeen koko ryhmän puolesta juomarahojen antamisen matkan aikana esimerkiksi kuljettajille ja mahdollisille paikallisoppaille sekä hotellien laukkujen kantajille ja tarjoilijoille matkaan hintaan sisältyvillä yhteisillä aterioilla. Tema-opas kertoo matkan juomarahakäytännöstä lisää matkan alussa ja voit aina kysyä oppaalta neuvoa sopivista summista. 

Jos haluat lisäksi antaa oman henkilökohtaisen juomarahan, ovat ne varmasti saajalle tervetulleita. 

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.