Hyvä tietää

Qatar Airways (QR)

Qatar Airways on vuonna 1993 perustettu viiden tähden reittilentoyhtiö, jonka tukikohta on Doha, Qatar. Vuonna 2013 lentoyhtiöstä tuli ensimmäisenä Lähi-idän suurimmista lentoyhtiöistä osa Oneworld-allianssia.

Qatar Airways on kasvanut nopeasti viimeisten 16 vuoden aikana. Qatar Airlinesin moderniin laivastoon kuuluvat 180 lentokonetta lentävät noin 150 matkakohteeseen Euroopassa, Afrikassa, Aasiassa, Oseaniassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa.

Qatar Airways on palkittu maailman parhaimpana lentoyhtiönä Skytrax World Airline Awardilla vuosina 2011, 2012 ja 2015.

Lentoateria
Qatar Airwaysin reittilennoilla tarjoillaan lentoateria ja juomat ovat pääsääntöisesti maksuttomia. Myös erikoisateria on tilattavissa ja vaihtoehdot on esitelty lentoyhtiön verkkosivuilla. Jos haluat terveydellisistä tai elämänkatsomuksellisista syistä erikoisaterian, tilaa se matkavarauksen yhteydessä tai viimeistään kaksi arkipäivää ennen lennon lähtöaikaa asiakaspalvelumme kautta. 

Matkatavarat 
Qatar Airwaysin reittilennoilla Economy-luokan matkustajalla saa olla kirjattavaa, koneen ruumassa kuljetettavaa matkatavaraa veloituksetta yksi enintään 30 kg painava matkalaukku. Yli 32 kg painoista laukkua ei oteta kuljetettavaksi matkatavarana edes lisäpainomaksua vastaan.

Käsimatkatavaraa matkustajalla saa olla mukana yksi laukku, jonka ulkomitat ovat enintään 50 x 37 x 25 cm ja enimmäispaino 7 kg, ja sen lisäksi pieni henkilökohtainen käsi- tai kameralaukku. 

Istumapaikat lennolla
Jos sinulla on istumapaikkaa koskevia erityistoiveita, esitä ne matkavarauksen yhteydessä tai viimeistään 35 vuorokautta ennen lähtöä asiakaspalveluumme. Online-lähtöselvityksen yhteydessä voit myös itse valita/vaihtaa istumapaikkasi saatavilla olevien paikkojen puitteissa. 

Lähtöselvitys
Qatar Airwaysin lähtöselvitys tapahtuu Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaalissa. Lähtöselvitys avautuu kolme tuntia ennen ja sulkeutuu tuntia ennen lennon aikataulunmukaista lähtöaikaa.

Lähtöselvityksen voi tehdä myös lentoyhtiön verkkosivuilla. Kirjaudut lähtöselvitykseen käyttämällä Your trip -lentolipusta löytyvää henkilökohtaista lippunumeroa (E-ticket number, ETKT) ja sukunimeä. Online-lähtöselvitys on käytettävissä aikaisintaan 48 tuntia ja viimeistään 90 minuuttia ennen lähtöaikaa.

Jos lentosi suuntautuu Schengen-alueen ulkopuolelle, varaa aikaa portille siirtyessäsi myös passintarkastukseen. 

Taxfree
Voit tehdä taxfree-tilauksen ennakkoon Shopping Extravaganza -kuvastosta täyttämällä tilauslomakkeen ja lähettämällä sen Qatar Airwaysille sähköpostitse. Tilauslomakkeen löydät lentoyhtiön verkkosivuilta.

Lentoyhtiön omat verkkosivut löydät osoitteesta: http://www.qatarairways.com/fi/en/homepage.page

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.