Hyvä tietää

Safarimatkat – vinkit

Pakkaa safarille mukaan vain välttämättömät tavarat. Safarijeepeissä on rajoitetusti tilaa matkatavaroille, joten pakkaa tavarat pehmeään matka- tai urheilukassiin mieluummin kuin kovaan matkalaukkuun. Ota lisäksi mukaan päiväreppu, jossa voit kuljettaa kiikaria, kameraa ja muuta päivän aikana tarvitsemaasi.

Safarilla kannattaa pukeutua väreiltään neutraaleihin, hengittäviin, luonnonkuituisiin vaatteisiin. Puistoajeluilla on usein hyvin pölyistä, joten kovin arkoja tekstiilejä ei kannata ottaa mukaan. Varaa mukaan myös pitkähihaisia paitoja ja pitkälahkeisia housuja. Ne suojaavat paitsi illan mahdolliselta viileydeltä, myös hyönteisiltä kuten malariaa levittäviltä hyttysiltä. Viileinä iltoina ja varhain aamulla on usein käyttöä myös fleecetakilla tai muulla lämpimällä vaatteella. Ota iltaa varten mukaan myös tasku- tai otsalamppu, sillä Afrikan yöt ovat sysipimeitä.

Lähellä päiväntasaajaa on myös auringolta suojautuminen on tärkeää, joten varaa mukaan aurinkolasien ja aurinkosuojavoiteen lisäksi auringolta suojaava päähine, mielellään sellainen joka suojaa myös niskan. Muista uima-asu, sillä lodgeissa on usein uima-allas.

Safaripäivien aikana liikutaan jeepeillä, ja jalkineiksi käyvät silloin esim. urheilu- tai muut sandaalit. Ota kuitenkin mukaan myös mukavat, umpinaiset kävelykengät tai lenkkarit.

Afrikassa matkailija tarvitsee myös adapterin. Laitteet on järkevää ladata täyteen aina kun mahdollista, sillä sähköä ei aina ole saatavilla ja sähkökatkoja esiintyy.

MUISTILISTA
Vaatteet ja kengät
– Mukavia luonnonkuituisia vaatteita, myös pitkähihaisia ja -lahkeisia
– Fleecetakki tai vastaava
– Urheilu- tai muut sandaalit
– Mukavat kävelykengät tai lenkkarit
– Hattu, lippalakki tai vastaava
– Uima-asu

Muut varusteet
– Hyttyskarkote
– Aurinkovoide ja huulirasva (riittävä suojakerroin)
– Aurinkolasit
– Kosteuspyyhkeitä ja käsidesi
– Tasku- tai otsalamppu
– Herätyskello
– Muovipusseja (suojamaan arkoja tavaroita pölyltä) 
– Matka-apteekki ja henkilökohtaiset lääkkeet (reseptilääkkeet alkuperäispakkauksissaan ja myös kopiot lääkemääräyksistä)
– Kynä ja muistikirja
– Kamera, riittävästi muistikortteja/filmiä, vara-akku tai varaparistoja
– Kiikarit
– Matka-adapteri 

Tutustu myös matkakohtaisiin vinkkeihin matkan esittelyn Hyvä tietää -osiossa!

MUUTA HUOMIOITAVAA
Ota hyvissä ajoin yhteyttä lääkäriin ja varmista, että rokotussuojasi on kunnossa. Matkailijan perusrokotusten (jäykkäkouristus-, polio- ja kurkkumätä sekä MPR-rokotus, ja mielellään myös A-hepatiittirokotus) lisäksi tarkista malarian estolääkityksen ja keltakuumerokotuksen tarve. Keskustele lääkärisi kanssa siitä, millainen malarialääkitys sopii sinulle parhaiten. Käytä myös hyttyskarkotetta, ja mahdollisuuksien mukaan myös hyttysverkkoa.

Pidä matkan aikana tietoisesti huolta siitä, että juot riittävästi vettä, sillä Afrikan aurinko on paahtavan kuumaa ja nestehukka iskee helposti. Hyvä apu ovat apteekista saatavat nesteytysjuomat.

Tärkein safarille mukaan otettava asia on kärsivällisyys, Afrikassa kaikki tapahtuu hieman hitaammin kuin Suomessa. Lisäksi luonnonvaraiset eläimet ovat arvaamattomia, eivätkä ne välttämättä näyttäydy.

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.