Hyvä tietää

Matkan peruutus

Matkustajan peruutus
Mikäli sinun on syystä tai toisesta pakko peruuttaa varattu matka, on se tehtävä mahdollisimman pian esteen ilmaannuttua. Tällöin on välittömästi otettava yhteyttä Teman asiakaspalveluun puh. 09 42 45 22 98, sähköposti info@temamatkat.fi.

Jos joudut peruuttamaan matkalle lähdön viime hetkellä ja Teman asiakaspalvelu on suljettu, ilmoita peruutuksesta päivystävään numeroon, jonka löydät Teman matkavahvistuksen alalaidasta. Kerro silloin matkan varausnumero, peruutettavien matkustajien nimet, lähtöpäivä, lennon numero ja matkan nimi sekä peruutuksen syy.

Peruutuskulut vaihtelevat peruutuksen ajankohdan ja matkan mukaan, ks. Yleiset valmismatkaehdot ja Teman lisä- ja erityisehdot. 

Peruutusehtojen mukaan asiakas maksaa peruutuksen syystä ja ajankohdasta riippumatta ne kustannukset, jotka Tema-matkat joutuu peruutuksesta huolimatta maksamaan esimerkiksi lentoyhtiöille ja hotelleille. Lentolipun peruutuksesta aiheutuvat kulut voivat usein jo kuukautta tai kahta ennen lähtöä olla koko lentolipun hinnan suuruiset.

Suosittelemme matkavakuutuksen ottamista ajoissa ja vakuutuksen ehtojen tarkistamista mahdollisten peruutuskulujen varalta. Monet vakuutusyhtiöt ovat rajoittaneet peruutuskulujen korvausta joko tiettyyn prosenttiosuuteen matkan hinnasta tai tiettyyn euromääräiseen maksimimäärään. 

Matkanjärjestäjän peruutus
Yleisten valmismatkaehtojen kohdan 11.1.a. mukaan Tema-matkat voi peruuttaa matkan vähäisen osanottajamäärän vuoksi viimeistään 21 vuorokautta ennen lähtöä. Peruutuksesta pyritään ilmoittamaan ennen loppumaksun erääntymistä, yleensä noin kaksi kuukautta ja viimeistään kuukautta ennen lähtöpäivää. Kunkin matkan ohjeellinen vähimmäisosanottajamäärä käy ilmi matkan esittelystä. Huomaa, että matkan jo varanneiden määrää ei voi päätellä jäljellä olevien paikkojen määrästä. 

Jos varaat omia kotimaanliittymälentoja, kannattaa varaus tehdä vasta matkan toteutumisen varmistuttua tai varata sellainen lipputyyppi, joka mahdollistaa muutokset ja peruutukset kuluttomasti tai kohtuullisilla kuluilla Tema-matkan mahdollisten lentoaikataulumuutosten ja peruuntumisen varalta.

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.