Hyvä tietää

Finnair (AY)

Tarjoilu reittilennolla
Finnairin reittilennoilla Teman paikat on varattu Economy-luokkaan. Lentomatkan pituudesta riippuen tarjoilu reittilennoilla vaihtelee.

 • Lähiliikenteessä – Skandinavian-, Baltian- ja Puolan-lennoilla – Finnair tarjoaa maksutta kahvia, teetä tai mehua.
 • Pidemmillä Euroopan-lennoilla voit ostaa aterian Sky Bistrosta, joka sisältää laajan valikoiman ruoka- ja juomavaihtoehtoja. Saatavilla on myös erityisruokavalioille sopivia tuotteita. Kahvi ja tee sekä mustikkamehu ovat maksuttomia. Lämmin ateria tai salaatti on tilattavissa viimeistään 72 h ennen lähtöä ennakkoon maksua vastaan useimmille pidemmille Euroopan-lennoille. 
 • Mannertenvälisillä lennoilla Finnair tarjoaa lämpimän aterian. Monilla lennoilla tarjoillaan lisäksi välipala ennen laskeutumista. Kaikilla lennoilla on lisäksi myytävänä snack-tuotteita.
  Lennoilla Kiinaan, Japaniin, Intiaan ja Singaporeen: virvoitusjuomat, mehut, vesi, olut, sekä puna- ja valkoviini ovat maksuttomia, muut alkoholijuomat ovat maksullisia. 
  Lennoilla Pohjois- ja Väli-Amerikkaan ja Thaimaahan Finnair tarjoilee alkoholittomien juomien lisäksi olutta sekä viiniä ruokailun yhteydessä maksutta. Muuna aikana kaikki alkoholijuomat ovat näillä lennoilla maksullisia.
 • Erikoisateriat: Finnairin mannertenvälisille reittilennoille voit tilata sairauden, allergian tai muun syyn takia erikoisaterian. Kerro erikoisruokavaliostasi matkan varauksen yhteydessä tai heti sen jälkeen asiakaspalveluumme. Erikoisateriatilauksen on oltava lentoyhtiöllä viimeistään 24 h ennen lennon aikataulunmukaista lähtöaikaa, joten pyydämme ystävällisesti ilmoittamaan sen asiakaspalveluumme viimeistään kaksi arkipäivää ennen lähtöä. 

Lisätietoja ateriatarjoiluista ja maksullisista ennakkoon tilattavista aterioista Finnairin verkkosivuilta (maksullisten aterioiden tilaukset puhelimitse Finnairin asiakaspalvelusta puh. 09 818 0800).

Matkatavarat
Finnairin reitti- ja tilauslennoilla matkustajalla saa olla kirjattavaa, koneen ruumassa kuljetettavaa matkatavaraa veloituksetta yksi laukku, joka saa painaa enintään 23 kg ja jonka ulkomittojen summa (korkeus + pituus + leveys) on korkeintaan 158 cm. Jokainen laukku punnitaan erikseen ja matkatavarat voi yhdistää matkakumppanin kanssa kunhan mikään yksittäinen matkalaukku ei paina yli 23 kg. Jos matkalaukku painaa 23 kg–32 kg, siitä veloitetaan lentokentällä painavan laukun lisämaksu. Yli 32 kg painavia matkalaukkuja ei oteta kuljetettavaksi matkatavarana. 

Käsimatkatavaraa matkustajalla saa olla mukana yksi laukku, jonka ulkomitat ovat enintään 56 x 45 x 25 cm ja enimmäispaino 8 kg sekä lisäksi pieni henkilökohtainen käsi- tai kameralaukku. 

Istumapaikkavaraukset ja muut lentoyhtiön lisäpalvelut
Voit varata ennakkoon maksua vastaan lentoluokan sisällä haluamasi istuinpaikan tai Economy Comfort -paikan ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme mielellään jo matkavarauksen yhteydessä ja viimeistään 72 tuntia ennen lähtöä. Mikäli et ole varannut paikkaasi etukäteen, voit valita haluamasi jäljellä olevista paikoista maksutta lähtöselvityksen yhteydessä.  

Lähtöselvitys
Finnair suosittelee lähtöselvityksen tekemistä ennakkoon internetissä www.finnair.fi/lahtoselvitys (palvelu avautuu 36 h ennen lennon lähtöaikaa). Reittilennolla matkustaessasi kirjaudut lähtöselvitykseen käyttämällä Your trip -lentolipusta löytyvää henkilökohtaista lippunumeroa (e-ticket number, ETKT) ja sukunimeä.

Finnairin lentojen lähtöterminaali on terminaali T2. Lentoasemalla lähtöselvitys tapahtuu automaatilla. Reittilennon lähtöselvitykseen tarvitset lippunumeron tai lentoyhtiön varaustunnuksen ja tilaus- eli lomalennon lähtöselvitys kannattaa aloittaa ensisijaisesti lukemalla passi tai Finnair Plus -kortti. Lähtöselvitys sulkeutuu Euroopan sisäisillä lennoilla 45 minuuttia ja kaukolennoilla tuntia ennen lähtöaikaa.

Lähtöselvityksen jälkeen jätät koneen ruumaan menevät matkalaukkusi Baggage Drop -pisteeseen ja siirryt turvatarkastukseen. Jos lentosi suuntautuu Schengen-alueen ulkopuolelle, varaa aikaa portille siirtyessäsi myös passintarkastukseen. 

Finnairin asiakaspalvelu puh. 09 818 0800 (reittilennot, pvm/mpm) tai 0600 91011 (lomalennot, 3,00 euroa/vastattu puhelu + pvm). Lomalentojen asiakaspalvelu avoinna arkisin klo 8–18 ja viikonloppuisin klo 8–12. Puhelimitse tilatuista maksullisista lisäpalveluista peritään palvelumaksu/varaus.

Tax-free ostoksien ennakkotilauksen sekä meno- että paluulennolle voit tehdä osoitteessa www.finnairshop.fi. 

UUTTA - TEMA Privaatti - matka vain sinulle ja läheisillesi!
  Kuluton muutosoikeus!
   Ajankohtaista tietoa Korona-viruksesta ja sen aiheuttamista vaikutuksista matkustamiseen
    Lentolippu
     Ateriat
      Bussit
       Hotelliyöpyminen Helsingissä
        Hotellit
         Ilmasto ja sää
          Juomarahat
           Kirjallisuus ja kartat
            Lapset Tema-matkalla
             LentomatkaLiikuntaesteiset
              Matkailuterveys ja rokotuksetMatkaehdotMatkavakuutus
               Matkakohteen turvallisuus
                Matkaohjelma ja päivämatkat
                 Matkatavarat
                  Matkan kesto
                   Matkan maksaminen
                    Matkan peruutus
                     Mies- ja naispaikat
                      "Minun matkani"
                       Muutokset matkaohjelmassa
                        Passi, viisumi ja ESTAPaikalliset oppaat
                         Pyöräilymatkat
                          Retket
                           Safarimatkat – vinkit
                            Sähkö ja adapteri
                             Tema-matka ilman lentovarausta
                              Tullimääräykset
                               Tema-opas
                                Valuutanvaihto
                                 Vaellusmatkat
                                  Vahingoittunut/kadonnut matkatavara
                                   Valokuvaus
                                     
                                    XClose
                                     
                                    XClose
                                    Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

                                    Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

                                    Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


                                    Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.