Hyvä tietää

Pyöräilymatkat

VALMISTAUTUMINEN PYÖRÄILYMATKAAN
Nauttiaksesi pyöräilymatkasta ja saadaksesi siitä kaiken irti kannattaa tutustua seuraaviin vinkkeihin ja ohjeisiin. 

Pyöräilytottumus
Pyöräilymatkamme on luokiteltu vaativuustason mukaan kolmeen luokkaan. Useimmat matkat ovat vaativuustasoltaan kohtalaisia, keskivaativia, jolloin päiväetappien pituus vaihtelee 20 km ja 65 km välillä ja korkeuserot ovat kohtuullisia. Näille matkoille riittää normaali peruskunto ja tottumus pyöräilyyn. Kannattaa tehdä harjoituksen vuoksi muutama pidempi 20–30 km pyörälenkki ennen matkaa, mieluiten pyörällä jossa on käsijarrut. 

Polkupyörät
Polkupyörät toimitetaan hotellille ennen ensimmäistä pyöräilyä ja matkan päätteeksi ne jätetään viimeiseen hotelliin. Mahdollisista poikkeuksista toimituksessa tai palautuksessa kerrotaan matkan esittelyssä. 

Eri maissa ja eri matkoilla polkupyörät ovat erilaisia, mutta ne ovat tyypiltään useimmiten hyvälaatuisia citypyöriä, joissa on 12–24 vaihdetta ja käsijarrut (ei jalkajarrua).

Huoltomekaanikko on tarkistanut polkupyörän kunnon ennen sen toimitusta. 

Huom! Ilmoita pituutesi matkaa varatessasi kommenttikentässä (Toiveet) tai Tema-matkojen asiakaspalveluun hyvissä ajoin ennen matkaa, jotta sinulle voidaan varata kooltaan mahdollisimman sopiva polkupyörä.  

HUOM! Tietyillä reiteillä e-pyörä mahdollinen lisämaksusta. 

Tavallinen pyöräilypäivä
Aamiaisen jälkeen ryhmä kokoontuu käymään oppaan johdolla läpi päivän etapin ja matkan varrelta löytyvät kohokohdat. Ryhmän koko on useimmiten alle 18 henkeä ja aamutapaamisen aikana on mahdollista jakaa ryhmä pienempiin ryhmiin, jotka pyöräilevät eri vauhtia. Näin voit vaikuttaa itse siihen, millainen päivästäsi vaativuuden suhteen tulee. Sen jälkeen noustaan pyörän selkään. Sovituissa paikoissa ryhmä kokoontuu taas yhteen pitämään vesi- tai lounastaukoa tai tutkimaan oppaan johdolla jotain nähtävyyttä. Päiväetappien pituus käy ilmi matkan ohjelmasta ja useimpina päiväin palataan takaisin hotelliin iltapäivän aikana. Ehdit käydä suihkussa ja levähtää ennen illallista. 

Hotellit
Olemme valinneet hotelleja, jotka sopivat parhaiten kokonaisuuteen niin pyöräilyreittien, luonnon kuin hotellin tunnelmankin puolesta. Luksusta on harvoin luvassa, vaan useimmiten hotellit ovat pienehköjä, keskitason, kolmen tähden hotelleja. Ne voivat olla esimerkiksi perheomisteisia pensionaatteja, agriturismoja (Italiassa) tai pikkukaupunkihotelleja, joiden lähistön kortteleissa on hyviä ravintoloita. Huoneissa on aina oma suihku ja wc. Yleensä hotellia vaihdetaan matkan aikana 2–3 kertaa, mutta joillain matkoilla kaikki matkan pyöräilyt toteutetaan samasta hotellista käsin. Hotellitiedot löydät matkan Hyvä tietää -osiosta. 

Ateriat
Aamiainen sisältyy aina matkan hintaan, usein myös lounas. Lounaat ovat tavallisesti retkilounaita. Matkaohjelmasta löydät tarkemmat tiedot matkan hintaan sisältyvistä aterioista, myös mahdollisista päivällisistä ja esimerkiksi viininmaisteluista. Ravintolalounailla ja -päivällisillä ruokajuomat eivät sisälly matkan hintaan, vaan maksat ne erikseen paikan päällä. 

Matkatavarat
Matkatavarat kuljetetaan puolestasi hotellista toiseen, ja useimmilla pyöräilymatkoilla päiväetapeilla on mukana huoltoauto. Pyöräilyetappien aikana voit täyttää vesipullosi huoltoauton mukana kulkevasta varastosta.

Varustevinkit
Pakkaa mukaan pienehkö selkäreppu. Pyöräilyhousut tai geelipehmuste satulaan sekä pyöräilykäsineet ovat hyödylliset, mutta eivät pakollisia. Voit lainata pyöräilykypärän, mutta oma pyöräilykypärä on varmasti mukavampi, joten suosittelemme että otat sen mukaan. Epävakaisella säällä voi sade- tai tuulitakki olla tarpeen. 

PYÖRÄILIJÄN MUISTILISTA
Pyöräilymatkalle varustaudutaan luonnossa liikkumiseen, mutta mitään kalliita erikoisvarusteita ei tarvita. Alla on luettelo suositteluista varusteista, joista useimmat varmaan löytyvät kotoasi. Mahdolliset matkakohtaiset lisätiedot ja suositukset löydät matkan Hyvä tietää -otsikon alta.
 
– Pyöräilyhousut tai geelipehmuste satulaan
– Pyöräilykypärä (jos mieluummin käytät omaa kypärää)
– Pyöräilykäsineet
– Kevyet urheilukengät
– Lämmin pusero
– Sadeasu, tuulitakki
– Uima-asu
– Pienehkö selkäreppu
– Veitsi, haarukka ja lusikka
– Muki ja juomapullo
– Pullonavaaja ja korkkiruuvi
– Aurinkolasit ja -voide
– Pieni matka-apteekki
– Muistikirja ja kynä
– Kamera, muistikortteja ja laturi
– Pieni taskulamppu
– Herätyskello 

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.