Uutuus

Safari KeniassaAmboseli, Tsavo ja Taita Hills

Safarimatka alkaa Kilimanjaron katveessa Amboselin ruohosavanneilla ja jatkuu halki läntisen Tsavon kumpuilevan ja karunkin maiseman. Matkan aikana on hyvät mahdollisuudet nähdä leijonia ja kirahveja ja aivan varmasti kohtaat norsuja, antilooppeja, paviaaneja ja sarvinokkalintuja. Kesken safarin vietämme pari päivää Mombasan rannikon valkeiden rantojen luona sulatellen vaikutelmia ja suuntaamme sen jälkeen vielä Kenian suurimpaan kansallispuistoon Itä-Tsavoon pariksi päiväksi. Matka päättyy Nairobissa vierailuun Karen Blixenin maatilalla ja kirahvien suojelukeskuksessa.  


Karibu Kenya! Tervetuloa Keniaan!


Halutessasi matkasi opastuksen ruotsin kielellä, tutustu matkavalikoimaamme klikkaamalla seuraavaa linkkiä. https://www.temaresor.se

Tärkeää tietoa

Maat: Kenia

Matkatyyppi: Safarimatka

Matkan pituus: 13 päivää

Ryhmän koko: 16-18 henkeä

Viisumi tarvitaan: Kyllä (napsauta saadaksesi lisätietoja)

Kohokohdat

 • Telttalodge Amboselissa Kilimanjaron katveessa
 • Erilaiset ekosysteemit ja eläinten ja lintujen määrä ja lajirunsaus
 • Saltlick Lodge pylväiden päällä juomapaikan yllä
 • Mombasan rannat
 • Itä-Tsavon punaiset norsut

Päiväohjelma
2024

Päivä 1 – Matka alkaa – Karibu Kenia!
Reittilento lähtee Helsingistä kohti Keniaa ja Nairobia, suuri seikkailumme Keniassa voi alkaa. Perillä Jomo Kenyatta International -lentoasemalla tapaat passi-, viisumi- ja tullimuodollisuuksien jälkeen Tema-oppaan ja kun koko ryhmä on koossa odottaa meitä lyhyehkö bussimatka kohti matkamme esnimmäistä hotellia, jossa yövymme yhden yön.

Päivä 2 – Amboselin kansallispuisto
Tänään jätämme Nairobin ja seikkailumme Afrikassa voi alkaa. Suuntaamme kohti etelää ja Amboselin kansallispuistoa.

Amboselissa otetutuista valokuvista, joissa norsut, kirahvit ja seeprat laiduntavat lumipeitteisen Kilimanjaron häämöttäessä taustalla, on tullut Itä-Afrikan suurenmoisen luonnon symboleja.

Sopivasti lounasaikaan saavumme lodgeen, jossa vietämme matkan kaksi ensimmäistä yötä. Amboselin lodge on ns. telttalodge, jossa majoitus tapahtuu yksittäisissä, telttaseinäisissä ”huoneissa”, joissa on oma kylpyhuone. Ennen kuin iltapäivällä lähdemme ensimmäiselle ”game drivelle” eli puistoajelulle, Tema-opas antaa vielä parhaat vinkit ja neuvot safarielämää varten. Safarijeeppien kyydissä lähdemme tutkimaan luontoa ja jäljittämään eläimiä ja lintuja.

Palaamme hämärän laskeutuessa lodgeen, jossa odottaa maistuva päivällinen.

Päivä 3 – Amboseli ja Kilimanjaro
Tänään on varhainen herätys aamun puistoajelulle. Afrikkalainen yö on musta, mutta aamun tullen päivä kirkastuu nopeasti ja ensimmäiset aamunsarastuksen hetket ovat aikaa, jolloin eläimet ovat aktiivisimmillaan ja valppaina vielä tiheiden pensaiden varjoissa vaanivien leijonien ja leopardien varalta.

Amboseli tunnetaan suurista norsulaumoistaan. Norsuja näkee usein polviaan myöten savivellissä ruiskuttamassa mutaa päälleen suojaksi kuumuutta ja hyönteisiä vastaan. Nämä kauniit maisemat ovat myös gepardien kannalta täydellisiä metsästysmaita. Täällä laiduntaa suuret määrät puhveleita ja kirahveja, jotka varovasti napsivat lehtiä piikikkäistä lehvästöistä. Aukealla savannilla liikkuu useita eri gasellilajeja, jotka ovat alati varuillaan nopeiden kissapetojen ja muiden piileskelevien vaarojen varalta.

Palaamme lodgeen lounaalle ja sen jälkeen teemme iltapäivällä vielä toisen puistoajelun. Pysähdymme Observation-kukkulalla, josta voit ihailla ympäröivää maisemaa. Jos säiden jumalat ovat suosiollisia, näet lumipeitteen Kilimanjaron leveällä huipulla.

Päivä 4 – Laavaa ja kristallinkirkasta vettä
Lähdemme aamiaisen jälkeen Amboselista ja jatkamme matkaa kohti Länsi-Tsavoa. Matkan varrella näemme Shetani Lavan vaikuttavan maiseman, jonka tulivuorten sylkemät suunnattomat laavamassat ovat muovanneet.

Tie mutkittelee alas rinteitä ja pian olemme perillä Länsi-Tsavon kansallispuistossa, jossa kasvillisuus on monin paikoin tiheämpää kuin Itä-Tsavossa. Pohjoisessa virtaava Tsavojoki on osaltaan vaikuttanut siihen, että täällä on runsaasti eläimiä.

Lounaan jälkeen lähdemme tutustumaan Mziman kirkasvetisiin lähteisiin. Täällä on kuvattu monta vedenalaista elokuvaa, joissa virtahevoilla on pääosa. Vedenpinnan alapuolelle on rakennettu katselukammioita, joiden ikkunoista voi katsella, mitä veden alla tapahtuu.

Illalla istumme leiritulen ympärillä ja kuuntelemme ääniä, jotka täyttävät yön Afrikan tähtitaivaan alla.

Sinulla on illalla mahdollisuus myös lähteä mukaan ”yösafarille” lodgen lähiympäristöön jäljittämään suurisilmäistä galagoa, joka paremmin tunnetaan nimellä ”bushbaby”, ja hyvällä onnella saatat nähdä myös Afrikan kauneimman kissaeläimen leopardin (valinnaisen yösafarin järjestää lodge, se varataan ja maksetaan paikan päällä lodgelle).

Päivä 5 – Taita Hills Wildlife Sactuary
Tänään lähdemme jo ennen ennen aamiaista puistoajelulle nähdäksemme, kuina eläimet ja luonto heräävät auringonnoustessa eloon. Sen jälkeen palaamme lodgeen aamiaiselle, ja sitten safarimatkamme jatkuu halki Tsavon kauniin, kumpuilevan maiseman Taita Hills Wildlife Sanctuaryn yksityiselle suojelualueelle Taita Hillsin juurelle. Päästyämme perille suojelualueelle nautimme lounaan ja jatkamme sitten vielä Sarova Saltlick -lodgeen, jossa vietämme seuraavan yön. Lodgen huoneet on rakennettu korkeiden, vahvojen pylväiden päälle ja osasta huoneita sekä lodgen baarista on näköala suoraan lodgen juomapaikalle.

Iltapäivällä lähdemme tutkimaan, mitä eläimiä ja lintuja suojelualueelta löytyy. Illalla auringonlaskun jälkeen kannattaa vielä viivähtää lodgen terassilla tarkkailemassa tapahtumia valaistun juomapaikan ympärillä.

Päivä 6 – Suuntana rannikko
Nyt jätämme safarielämän pariksi päiväksi ja suuntaamme Mombasan rannikolle. Heti Mombasan kaupungin pohjoispuolella on Voyager Beach, johon majoitumme kolmeksi yöksi rentoutumaan Intian valtameren äärelle. Voit nauttia leppoisasta oleskelusta rannalla tai hotellin hienolla allasalueella.

Päivä 7 – Kaupunkikierros Mombasassa ja päivällinen merellä
Matkan aikaisten herätysten jälkeen on ehkä mukava nukkua tänään vähän pidempään. Aamupäivä on omaa aikaa.

Iltapäivällä tapaamme taas ja lähdemme retkelle Mombasan kaupunkiin, jossa näemme mm. suuren intialaisen temppelin ja portugalilaisten rakentaman Fort Jesuksen. Poikkeamme vielä markkinoilla ja ehdit halutessasi tehdä pikkuostoksia, minkä jälkeen nousemme ns. dhow-alukseen ja teemme rauhallisen veneretken rannikolla nautiskellen samalla maistuvasta päivällisestä.

Päivä 8 – Kävelyretki rannalla
Itä-Afrikassa nousu- ja laskuveden vaihtelu on suuri. Vaihtelu luo olosuhteet mielenkiintoiselle ekosysteemille, jossa monet kasvit ja eläimet ovat sopeutuneet selviämään. Tutkimme yhdessä Tema-oppaan kanssa lähemmin rannan ja meren kasveja ja eläimiä. Retki voidaan toteuttaa vain laskuveden aikaan, joten sen ajankohdasta riippuen retki voidaan toteuttaa myös jonain muuna rannikolla vietettävänä päivänä

Kävelyretken jälkeen loppu päivästä on omaa aikaa.

Päivä 9 – Tsavo East
Aamiaisen jälkeen lähdemme rannikolta ja suuntaamme nyt Itä-Tsavon kansallispuistoon.

Noin 20 000 km² suuruinen Tsavo on maailman suurimpia luonnonsuojelualueita ja hiukan Israelin valtiota laajempi. Sen kaksi puoliskoa eli Tsavo East ja Tsavo West eroavat toisistaan melko paljon ja edustavat suurta osaa Kenian lukuisista ekosysteemeistä. Alueen suunnaton lajirikkaus vetää hyvinkin vertoja tunnetumman Masai Maran lajistolle. Täällä on savannien suuria eläimiä kuten norsuja, kirahveja, puhveleita ja virtahepoja, suuria kissaeläimiä (leijonia, leopardeja ja gepardeja), kauniita kirahviantilooppeja, pikkukuduja ja keihäsantilooppeja sekä vaikuttavan runsas linnusto – lähes 500 lajia!

Saavumme perille lodgeen lounasaikaan ja lounaan jälkeen ehdit hetken levähtää tai käydä virkistäytymässä uima-altaassa ennen kuin lähdemme iltapäivän puistoajelulle.

Päivä 10 – Koko päivä puistoajelulla
Puiston suuruuteen sopii hyvin, että vietämme tänään koko päivän jeeppien kyydissä, jotta ehdimme kunnolla katsella ympäristöä. Otamme lounaspaketit mukaan lodgesta aamulla ja suuntaamme pohjoiseen päin.

Tsavo tunnetaan "punaisista" norsuistaan, jotka saavat värinsä rautapitoisesta maasta. Itä-Tsavon leijonien maine puolestaan kasvoi tositapahtumiin perustuvan elokuvan "Yön metsästäjät" myötä. Kun täällä rakennettiin 1900-luvun alussa rautatietä Mombasasta Nairobiin, kaksi ovelaa leijonaa piti intialaista työväkeä kauhun vallassa. Yli 120 työmiestä menetti henkensä, ennen kuin leijonat onnistuttiin löytämään ja ampumaan.

Päivä 11 – Suuntana Nairobi
On tullut aika jättää jäähyväiset safarielämäkke ja suunnata pitkähkö matka takaisin Nairobiin pitkin Nairobi-Mombasa Highwaytä. Otamme lodgesta aamulla mukaan lounaspaketit, koska ehdimme perille Nairobiin vasta iltäpäivällä. Majoitumme Nairobissa mukavaan hotelliin matkan viimeiseksi yöksi. Jos energiaa riittää, voit käydä hotellin kuntosalilla, tai vain loikoilla hotellin uima-altaalla vihreässä puutarhassa.

Päivä 12 – Out of Africa ja kotimatka alkaa
Leppoisan aamun jälkeen on aika kirjautua lounasaikaan ulos hotellista. Lounaalle lähdemme Karen Blixenin Coffee Gardensiin. Täällä on historiallinen Swedo House, joka oli alunperin vuosina 1906-1908 rakennettu metsästyslodge. Vatsa täynnä ja tyytyväisinä tutustumme sen jälkeen läheiseen Karen Blixenin museoon ja Giraffe Centren kauniisiin eläimiin lähietäisyydeltä. Päivä päättyy matkanpäätösilalliseen arvostetussa Carnivore-ravintolassa.

Reittilento lähtee Nairobista joko myöhään tämän vuorokauden puolella tai aikaisin sueraavan vuorokauden puolella ja kotimatka alkaa.

Päivä 13 – Saapuminen Helsinkiin
Tänään saavumme Helsinkiin. Haluamme kiittää tästä kerrasta ja toivottaa lämpimästi uudelleen tervetulleeksi TEMA-matkojen mielenkiintoiseen maailmaan. 

Kaikki tämä sisältyy matkaan

 • Edestakainen reittilento Helsinki – Nairobi.
 • Muut kuljetukset
 • Majoitus
 • 10 aamiaista
 • 11 lounasta
 • 11 illallista
 • Pullollinen vettä (1 l) jeepissä safaripäivinä
 • Kansallispuistomaksut ja muut sisäänpääsymaksut
 • Tema-oppaan palvelut

MATKATIETOA

Päivä 1
Reittilento Helsinki – Nairobi ja suuri seikkailumme alkaa.

Päivä 2
Saapuminen Nairobiin. Nairobi – Amboseli, noin 200 km. Puistoajelu iltapäivällä. Lounas ja illallinen. Kaksi hotelliyöpymistä telttalodgessa Amboselissa.

Päivä 3
Puistoajelut aamulla ja iltapäivällä. Aamiainen, lounas ja illallinen.

Päivä 4
Amboseli – Tsavo West, noin 130 km. Puistoajelu ja Mzima Springs. Aamiainen, lounas ja illallinen. Yöpyminen lodgessa Länsi-Tsavossa.

Päivä 5
Tsavo West – Taita Hills, noin 75 km. Puistoajelu aamulla Länsi-Tsavossa ja iltapäivällä Taita Hillsissä. Aamiainen, lounas ja illallinen. Yöpyminen lodgessa Saltlickissä.

Päivä 6
Taita Hills – Mombasa, noin 200 km. Vapaa iltapäivä. Aamiainen, lounas ja illallinen. Kolme hotelliyöpymistä Mombasan rannikolla.

Päivä 7
Vapaa aamupäivä. Kaupunkikierros Mombasan kaupungissa . Aamiainen, lounas ja illallinen.

Päivä 8
Kävelyretki rannalla. Vapaa iltapäivä ja ilta. Aamiainen, lounas ja illallinen.

Päivä 9
Mombasa – Tsavo East, noin 150 km. Puistoajelu iltapäivällä. Aamiainen, lounas ja illallinen. Kaksi yöpymistä lodgessa Itä-Tsavossa.

Päivä 10
Koko päivän puistoajelu. Aamiainen, lounas ja illallinen.

Päivä 11
Tsavo East – Nairobi, noin 360 km. Aamiainen ja lounas. Hotelliyöpyminen Nairobissa.

Päivä 12
Vapaa aamupäivä. Retki Karen Blixenin tilalle ja vierailu kirahvien suojelukeskuksessa. Aamiainen, lounas ja illallinen. Reittilento Nairobi – Helsinki.

Päivä 13
Saapuminen Helsinkiin.

Kenia

Asukasluku 51 milj.
Pinta-ala 582 650 km²
Valuutta
Kenian shillinki (KES)
Uskonto
Protestantteja 38 %, katolilaisia 28 %, kotimaisia uskontoja 10 %, muslimeja 10–20 % sekä muita mm. hinduja.
Kieli
Muun muassa kiswahili ja englanti.
Aikaero Talvella Suomen aika +1 t.

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Edestakainen reittilento Helsinki – Nairobi, muut ohjelman mukaiset kuljetukset, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa hotellissa, lodgessa tai telttalodgessa, Tema-oppaan palvelut sekä ohjelman mukaiset ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut, ellei toisin mainita. Viisumi ei sisälly matkan hintaan (Katso www.temamatkat.fi/hyva-tietaa/passi-ja-viisumi).

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta.

Valuutta
Kenian shillinki (KES)

Suosittelemme, että vaihdat jo ennen matkaa valuuttaa matkan alkua varten. Valuuttaa voi vaihtaa myös Nairobin lentoasemalla heti saapumisen jälkeen. Paikallisen valuutan ajoittaisten kurssiheilahtelujen vuoksi on hyvä ottaa matkakassa mukaan euroina (tai US-dollareina). Nairobissa ja Mombasassa voit myös nostaa paikallista valuuttaa tiettyjen pankkien pankkiautomaateista luottokorteilla (VISA, MasterCard, Eurocard).

Safarin aikana hintaan sisältyy täysihoito (aamiainen, lounas ja päivällinen) ja rannikolla puolihoito. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida mahdolliset muut ateriat Mombasan rannikolla, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), virvokkeet ja muut juomat, henkilökohtaiset juomarahat sekä matkamuistot ja tuliaiset. 

Muista, että Suomen tuontimääräykset kieltävät uhanalaisista eläimistä valmistettujen tuotteiden maahantuonnin. Tällaisia ovat mm. norsunluu, krokotiilinnahka ja täplikkäistä kissaeläimistä tai tietyistä käärmelajeista valmistetut tuotteet sekä korallit.

Juomarahat
Keniassa juomarahakäytäntö on yleinen ja juomarahat autonkuljettajille, kantajille, tarjoilijoille ja siivoojille kuuluvat maassa hyviin tapoihin. Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan ja suosittelemme, että varaat juomarahoja varten noin 110 USD/hlö. Tema-opas kerää paikan päällä matkustajien juomarahat kantajille ja yhteisten aterioiden tarjoilijoille ja huolehtii matkan aikana näistä juomarahoista yhteisestä kassasta. Safarin päätteeksi huolehdit itse oman kuljettajasi juomarahasta (suositus noin 50 USD/hlö). 

Safari
Keniassa liikumme nelivetoisilla safarijeepeillä, joissa on ikkunapaikat jeepin kaikille kuudelle matkustajalle. Jeepeissä on korotettava kattoluukku, joka avataan puistoajeluiden ajaksi, mikä helpottaa valokuvausta. Tema-opas kiertää ajoneuvojen välillä. Huomaa, että monin paikoin pääteidenkin kunto on Keniassa huono.

Koska safarijeepissä on rajoitetusti tilaa matkatavaroille, suosittelemme safarilla käytettäväksi pehmeitä kasseja (max 15 kg). Ota lisäksi mukaan safarille pieni käsimatkatavarakassi/reppu.

Ota mukaan myös
– Suojapusseja, joihin voit pakata pölylle arkoja tavaroitasi 
– Hyttyskarkote. Se on tarpeen iltaisin 
– Taskulamppu. Monessa lodgessa suljetaan lämmin vesi ja sähkö energiansäästösyistä tiettyinä aikoina
– Adapteri sähkölaitteita varten, koska Keniassa käytetään vielä monissa paikoissa brittityylisiä, commonwealth-mallin pistokkeita
– Kamera, riittävästi muistikortteja, vara-akku ja laturi. Jos käytät filmikameraa, ota filmiä mukaan jo kotoa (sitä saattaa kulua runsaasti!)
– Kiikari. Hyvä kiikari, jonka suurennos on 8–10-kertainen, on usein kameraakin tärkeämpi.

Huom!
Muovipussien tuominen Keniaan ja samoin käyttäminen Keniassa on kiellettyä. Ympäristöhaittojen vähentämiseksi Kenia on asettanut ankarat rangaistukset niin muovupussien tuomiselle kuin käyttämisellekin maassa. YK:n ympäristöohjema tukee lakia, joka arvioi, että Keniassa käytettiin noin 24 miljoonaa muovipussia yhden kuukauden aikana, joista suurin osa päätyi Intian valtamereen. Muistathan siis jättää muovipussit kotiin! 

Telttalodge
Telttalodgen teltat ovat kiinteitä, telttakangasseinäisiä "huoneita" ja niissä on oma wc ja kylpyhuone.

Valokuvaus
Safarilla pääset näkemään villieläimiä suojelualueilla niiden oikeassa elinympäristössä. Tämä merkitsee sitä, että useimmiten niitä seurataan matkan päästä, ettei eläimiä tarpeettomasti häiritä. Kauko-objektiivi on siten välttämätön, jos aiot saada hyviä eläinkuvia: 135 mm voi riittää suuremmille eläimille, mutta pienemmille nisäkkäille ja linnuille tarvitaan 300–400 mm objektiivi.

Tapaamiesi ihmisten valokuvaaminen voi joskus olla herkkäluontoinen asia. Aikaisemmin oli jopa lailla kielletty valokuvata maasai-heimoon kuuluvia. Kysy oppaalta tarkemmin kuvaamiseen liittyvistä asioista. Yleensä on aina hyvä kysyä lupa (ja hinta) ennen kuvaamista. Univormuissa olevia henkilöitä (poliiseja, sotilaita ja puistonvartijoita) ei saa milloinkaan valokuvata.

Ilmasto
Safarilla ollaan lähellä päiväntasaajaa, joka kulkee Kenian halki. Suurin osa Keniasta on ylänköä (Nairobi sijaitsee 1 660 metriä merenpinnan yläpuolella) ja päivisin on yleensä kuuma, ja auringonpaiste on voimakasta. Yli 30 asteen lämpötilat ovat iltapäivisin melko tavallisia. Sisämaassa lämpötila kuitenkin laskee öisin ja aamuisin saattaa olla kylmä, joskus jopa alle 10 astetta. Hotellit ja talot eivät ole yhtä hyvin eristettyjä kuin kotimaassa, ja yön kylmyys saattaa tunkeutua huoneeseen. Mombasassa ja rannikolla on lämmintä ympäri vuorokauden. Päivän alin lämpötila laskee siellä harvoin alle 25 asteen.

Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esim. www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather.

Vaatetus
Päivän etappien aikana paras varustus on mukavat ja kestävät vaatteet. Safariajelut ovat usein pölyisiä ja hieno hiekkapöly on läpitunkevaa. Shortseja tai hametta voi yleensä käyttää päivisin, mutta ota mukaan myös pitkät housut ja pitkähihainen paita, jotka suojaavat voimakkaalta auringonpaisteelta ja hyttysiltä, sekä neulepusero, kevyt takki tai vaikkapa fleece viileitä iltoja ja aamuja varten. Pakkaa mukaan mukavat ja "sisäänajetut" kengät ja sandaalit. Muista myös auringolta suojaava päähine ja aurinkolasit sekä uima-asu, jota tarvitset lodgejen uima-altailla ja rannikolla.

Suosittelemme, että pakkaat kaikki matkalla tarvitsemasi lääkkeet mukaan lukien malarian estolääkityksen käsimatkatavaroihin. Myös vaihtovaatekerta ja esimerkiksi hammasharja sekä kamera ja kiikarit kannattaa ottaa käsimatkatavaroihin, sillä matkatavarat saattavat joutua harhateille ja saapua myöhemmin.

Lue lisää Keniasta
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta www.formin.fi, maat ja alueet -osiosta.

Kirjavinkki
Karen Blixen: Eurooppalaisena Afrikassa

Lue myös 
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee Keniaan matkustaville malarian estolääkitystä sekä harkittavaksi keltakuumerokotusta. Keltakuumerokotus ja todistus siitä vaaditaan matkailijoilta, jotka saapuvat maista, joissa on keltakuumeen esiintymisen riski. Malarian estolääkitykseen ja rokotuksiin liittyvissä asioissa ota hyvissä ajoin yhteyttä kotipaikkakuntasi terveyskeskukseen tai lääkäriisi.

Hotelli/majoitus

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Safarimatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.