Uutuus

Safari KeniassaAmboseli, Tsavo ja Taita Hills

Safarimatka alkaa Kilimanjaron katveessa Amboselin ruohosavanneilla ja jatkuu halki läntisen Tsavon kumpuilevan ja karunkin maiseman. Matkan aikana on hyvät mahdollisuudet nähdä leijonia ja kirahveja ja aivan varmasti kohtaat norsuja, antilooppeja, paviaaneja ja sarvinokkalintuja. Kesken safarin vietämme pari päivää Mombasan rannikon valkeiden rantojen luona sulatellen vaikutelmia ja suuntaamme sen jälkeen vielä Kenian suurimpaan kansallispuistoon Itä-Tsavoon pariksi päiväksi. Matka päättyy Nairobissa vierailuun Karen Blixenin maatilalla ja kirahvien suojelukeskuksessa.  


Karibu Kenya! Tervetuloa Keniaan!


Halutessasi matkasi opastuksen ruotsin kielellä, tutustu matkavalikoimaamme klikkaamalla seuraavaa linkkiä. https://www.temaresor.se

Tärkeää tietoa

Maat: Kenia

Matkatyyppi: Safarimatka

Matkan pituus: 13 päivää

Ryhmän koko: 16-18 henkeä

Viisumi tarvitaan: Kyllä (napsauta saadaksesi lisätietoja)

Kohokohdat

 • Telttalodge Amboselissa Kilimanjaron katveessa
 • Erilaiset ekosysteemit ja eläinten ja lintujen määrä ja lajirunsaus
 • Saltlick Lodge pylväiden päällä juomapaikan yllä
 • Mombasan rannat
 • Itä-Tsavon punaiset norsut

Kaikki tämä sisältyy matkaan

 • Edestakainen reittilento Helsinki – Nairobi.
 • Muut kuljetukset
 • Majoitus
 • 10 aamiaista
 • 11 lounasta
 • 11 illallista
 • Pullollinen vettä (1 l) jeepissä safaripäivinä
 • Kansallispuistomaksut ja muut sisäänpääsymaksut
 • Tema-oppaan palvelut
Header Image Tulosta päiväohjelma ja hyvä tietää -osio

MATKATIETOA

Päivä 1
Reittilento Helsinki – Nairobi ja suuri seikkailumme alkaa.

Päivä 2
Saapuminen Nairobiin. Nairobi – Amboseli, noin 200 km. Puistoajelu iltapäivällä. Lounas ja illallinen. Kaksi hotelliyöpymistä telttalodgessa Amboselissa.

Päivä 3
Puistoajelut aamulla ja iltapäivällä. Aamiainen, lounas ja illallinen.

Päivä 4
Amboseli – Tsavo West, noin 130 km. Puistoajelu ja Mzima Springs. Aamiainen, lounas ja illallinen. Yöpyminen lodgessa Länsi-Tsavossa.

Päivä 5
Tsavo West – Taita Hills, noin 75 km. Puistoajelu aamulla Länsi-Tsavossa ja iltapäivällä Taita Hillsissä. Aamiainen, lounas ja illallinen. Yöpyminen lodgessa Saltlickissä.

Päivä 6
Taita Hills – Mombasa, noin 200 km. Vapaa iltapäivä. Aamiainen, lounas ja illallinen. Kolme hotelliyöpymistä Mombasan rannikolla.

Päivä 7
Vapaa aamupäivä. Kaupunkikierros Mombasan kaupungissa . Aamiainen, lounas ja illallinen.

Päivä 8
Kävelyretki rannalla. Vapaa iltapäivä ja ilta. Aamiainen, lounas ja illallinen.

Päivä 9
Mombasa – Tsavo East, noin 150 km. Puistoajelu iltapäivällä. Aamiainen, lounas ja illallinen. Kaksi yöpymistä lodgessa Itä-Tsavossa.

Päivä 10
Koko päivän puistoajelu. Aamiainen, lounas ja illallinen.

Päivä 11
Tsavo East – Nairobi, noin 360 km. Aamiainen ja lounas. Hotelliyöpyminen Nairobissa.

Päivä 12
Vapaa aamupäivä. Retki Karen Blixenin tilalle ja vierailu kirahvien suojelukeskuksessa. Aamiainen, lounas ja illallinen. Reittilento Nairobi – Helsinki.

Päivä 13
Saapuminen Helsinkiin.

Kenia

Asukasluku 51 milj.
Pinta-ala 582 650 km²
Valuutta
Kenian shillinki (KES)
Uskonto
Protestantteja 38 %, katolilaisia 28 %, kotimaisia uskontoja 10 %, muslimeja 10–20 % sekä muita mm. hinduja.
Kieli
Muun muassa kiswahili ja englanti.
Aikaero Talvella Suomen aika +1 t.

Kaikki tämä sisältyy matkaan

 • Edestakainen reittilento Helsinki – Nairobi.
 • Muut kuljetukset
 • Majoitus
 • 10 aamiaista
 • 11 lounasta
 • 11 illallista
 • Pullollinen vettä (1 l) jeepissä safaripäivinä
 • Kansallispuistomaksut ja muut sisäänpääsymaksut
 • Tema-oppaan palvelut
Header Image Tulosta päiväohjelma ja hyvä tietää -osio

MATKATIETOA

Dag 1
Flyg Helsingfors - Nairobi. Flygmåltider ingår.

Dag 2
Ankomst Nairobi. Transfer till Amboseli 200 km. Lunch/lunchbox och middag ingår. Två övernattningar på tältlodge i Amboseli.

Dag 3
Morgon- och eftermiddagssafari. Helpension.

Dag 4
Amboseli – Tsavo West, 130 km. Safari med Mzima Springs. Helpension. En övernattning på lodge i Tsavo West.

Dag 5
Tsavo West – Taita Hills, 75 km. Morgonsafari i Tsavo West. Eftermiddagssafari i Taita Hills. Helpension. En övernattning på lodge vid Saltlick.

Dag 6
Taita Hills – Mombasa, 200 km. Eftermiddag på egen hand. Frukost, lunch och middag. Tre övernattningar på resort i Mombasa.

Dag 7
Ledig förmiddag. Stadstur i Mombasa stad. Helpension.

Dag 8
Ledig dag. Helpension.

Dag 9
Mombasa – Tsavo East, 150 km. Eftermiddagssafari. Helpension. Två övernattningar på lodge i Tsavo East.

Dag 10
Heldagssafari. Helpension.

Dag 11
Tsavo East – Nairobi, 360 km. Tågresa Voi – Nairobi. Frukost, lunch och middag. En övernattning på hotell i Nairobi.

Dag 12
Ledig förmiddag. Utflykt till Karen med besök på giraffcenter. Helpension och flygmåltider. Flygresa Nairobi – Helsingfors efter midnatt.

Dag 13
Ankomst Helsingfors.

Kenia

Asukasluku 51 milj.
Pinta-ala 582 650 km²
Valuutta
Kenian shillinki (KES)
Uskonto
Protestantteja 38 %, katolilaisia 28 %, kotimaisia uskontoja 10 %, muslimeja 10–20 % sekä muita mm. hinduja.
Kieli
Muun muassa kiswahili ja englanti.
Aikaero Talvella Suomen aika +1 t.

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Edestakainen reittilento Helsinki – Nairobi, muut ohjelman mukaiset kuljetukset, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa hotellissa, lodgessa tai telttalodgessa, Tema-oppaan palvelut sekä ohjelman mukaiset ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut, ellei toisin mainita. Viisumi ei sisälly matkan hintaan (Katso www.temamatkat.fi/hyva-tietaa/passi-ja-viisumi).

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta.

Temamatkoilla matkustat pienemmissä ryhmissä
Temamatkoilla matka ja matkustaja ovat kaikki kaikessa. Yhdessä kohtaamme ihmisiä ja kulttuureja ja koemme ainutlaatuisia kokemuksia luonnossa – läheisellä, aidolla ja miellyttävällä tavalla. Ryhmäkokomme tukevat kaikkea tätä, ja se onkin yksi tärkeimmistä syistä, miksi monet valitsevat matkustaa juuri TEMAn kanssa. Vältämme liian suuria ryhmiä matkoillamme, jotta jokainen matka olisi jokaiselle matkustajalle ennen kaikkea arjen ylittävä elämys, josta jää muistoja elinajaksi!

Valuutta
Kenian shillinki (KES)

Suosittelemme, että vaihdat jo ennen matkaa valuuttaa matkan alkua varten. Valuuttaa voi vaihtaa myös Nairobin lentoasemalla heti saapumisen jälkeen. Paikallisen valuutan ajoittaisten kurssiheilahtelujen vuoksi on hyvä ottaa matkakassa mukaan euroina (tai US-dollareina). Nairobissa ja Mombasassa voit myös nostaa paikallista valuuttaa tiettyjen pankkien pankkiautomaateista luottokorteilla (VISA, MasterCard, Eurocard).

Safarin aikana hintaan sisältyy täysihoito (aamiainen, lounas ja päivällinen) ja rannikolla puolihoito. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida mahdolliset muut ateriat Mombasan rannikolla, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), virvokkeet ja muut juomat, henkilökohtaiset juomarahat sekä matkamuistot ja tuliaiset. 

Muista, että Suomen tuontimääräykset kieltävät uhanalaisista eläimistä valmistettujen tuotteiden maahantuonnin. Tällaisia ovat mm. norsunluu, krokotiilinnahka ja täplikkäistä kissaeläimistä tai tietyistä käärmelajeista valmistetut tuotteet sekä korallit.

Juomarahat
Keniassa juomarahakäytäntö on yleinen ja juomarahat autonkuljettajille, kantajille, tarjoilijoille ja siivoojille kuuluvat maassa hyviin tapoihin. Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan ja suosittelemme, että varaat juomarahoja varten noin 110 USD/hlö. Tema-opas kerää paikan päällä matkustajien juomarahat kantajille ja yhteisten aterioiden tarjoilijoille ja huolehtii matkan aikana näistä juomarahoista yhteisestä kassasta. Safarin päätteeksi huolehdit itse oman kuljettajasi juomarahasta (suositus noin 50 USD/hlö). 

Safari
Keniassa liikumme nelivetoisilla safarijeepeillä, joissa on ikkunapaikat jeepin kaikille kuudelle matkustajalle. Jeepeissä on korotettava kattoluukku, joka avataan puistoajeluiden ajaksi, mikä helpottaa valokuvausta. Tema-opas kiertää ajoneuvojen välillä. Huomaa, että monin paikoin pääteidenkin kunto on Keniassa huono.

Koska safarijeepissä on rajoitetusti tilaa matkatavaroille, suosittelemme safarilla käytettäväksi pehmeitä kasseja (max 15 kg). Ota lisäksi mukaan safarille pieni käsimatkatavarakassi/reppu.

Ota mukaan myös
– Suojapusseja, joihin voit pakata pölylle arkoja tavaroitasi 
– Hyttyskarkote. Se on tarpeen iltaisin 
– Taskulamppu. Monessa lodgessa suljetaan lämmin vesi ja sähkö energiansäästösyistä tiettyinä aikoina
– Adapteri sähkölaitteita varten, koska Keniassa käytetään vielä monissa paikoissa brittityylisiä, commonwealth-mallin pistokkeita
– Kamera, riittävästi muistikortteja, vara-akku ja laturi. Jos käytät filmikameraa, ota filmiä mukaan jo kotoa (sitä saattaa kulua runsaasti!)
– Kiikari. Hyvä kiikari, jonka suurennos on 8–10-kertainen, on usein kameraakin tärkeämpi.

Huom!
Muovipussien tuominen Keniaan ja samoin käyttäminen Keniassa on kiellettyä. Ympäristöhaittojen vähentämiseksi Kenia on asettanut ankarat rangaistukset niin muovupussien tuomiselle kuin käyttämisellekin maassa. YK:n ympäristöohjema tukee lakia, joka arvioi, että Keniassa käytettiin noin 24 miljoonaa muovipussia yhden kuukauden aikana, joista suurin osa päätyi Intian valtamereen. Muistathan siis jättää muovipussit kotiin! 

Telttalodge
Telttalodgen teltat ovat kiinteitä, telttakangasseinäisiä "huoneita" ja niissä on oma wc ja kylpyhuone.

Valokuvaus
Safarilla pääset näkemään villieläimiä suojelualueilla niiden oikeassa elinympäristössä. Tämä merkitsee sitä, että useimmiten niitä seurataan matkan päästä, ettei eläimiä tarpeettomasti häiritä. Kauko-objektiivi on siten välttämätön, jos aiot saada hyviä eläinkuvia: 135 mm voi riittää suuremmille eläimille, mutta pienemmille nisäkkäille ja linnuille tarvitaan 300–400 mm objektiivi.

Tapaamiesi ihmisten valokuvaaminen voi joskus olla herkkäluontoinen asia. Aikaisemmin oli jopa lailla kielletty valokuvata maasai-heimoon kuuluvia. Kysy oppaalta tarkemmin kuvaamiseen liittyvistä asioista. Yleensä on aina hyvä kysyä lupa (ja hinta) ennen kuvaamista. Univormuissa olevia henkilöitä (poliiseja, sotilaita ja puistonvartijoita) ei saa milloinkaan valokuvata.

Ilmasto
Safarilla ollaan lähellä päiväntasaajaa, joka kulkee Kenian halki. Suurin osa Keniasta on ylänköä (Nairobi sijaitsee 1 660 metriä merenpinnan yläpuolella) ja päivisin on yleensä kuuma, ja auringonpaiste on voimakasta. Yli 30 asteen lämpötilat ovat iltapäivisin melko tavallisia. Sisämaassa lämpötila kuitenkin laskee öisin ja aamuisin saattaa olla kylmä, joskus jopa alle 10 astetta. Hotellit ja talot eivät ole yhtä hyvin eristettyjä kuin kotimaassa, ja yön kylmyys saattaa tunkeutua huoneeseen. Mombasassa ja rannikolla on lämmintä ympäri vuorokauden. Päivän alin lämpötila laskee siellä harvoin alle 25 asteen.

Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esim. www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather.

Vaatetus
Päivän etappien aikana paras varustus on mukavat ja kestävät vaatteet. Safariajelut ovat usein pölyisiä ja hieno hiekkapöly on läpitunkevaa. Shortseja tai hametta voi yleensä käyttää päivisin, mutta ota mukaan myös pitkät housut ja pitkähihainen paita, jotka suojaavat voimakkaalta auringonpaisteelta ja hyttysiltä, sekä neulepusero, kevyt takki tai vaikkapa fleece viileitä iltoja ja aamuja varten. Pakkaa mukaan mukavat ja "sisäänajetut" kengät ja sandaalit. Muista myös auringolta suojaava päähine ja aurinkolasit sekä uima-asu, jota tarvitset lodgejen uima-altailla ja rannikolla.

Suosittelemme, että pakkaat kaikki matkalla tarvitsemasi lääkkeet mukaan lukien malarian estolääkityksen käsimatkatavaroihin. Myös vaihtovaatekerta ja esimerkiksi hammasharja sekä kamera ja kiikarit kannattaa ottaa käsimatkatavaroihin, sillä matkatavarat saattavat joutua harhateille ja saapua myöhemmin.

Lue lisää Keniasta
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta www.formin.fi, maat ja alueet -osiosta.

Kirjavinkki
Karen Blixen: Eurooppalaisena Afrikassa

Lue myös 
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee Keniaan matkustaville malarian estolääkitystä sekä harkittavaksi keltakuumerokotusta. Keltakuumerokotus ja todistus siitä vaaditaan matkailijoilta, jotka saapuvat maista, joissa on keltakuumeen esiintymisen riski. Malarian estolääkitykseen ja rokotuksiin liittyvissä asioissa ota hyvissä ajoin yhteyttä kotipaikkakuntasi terveyskeskukseen tai lääkäriisi.

Hotelli/majoitus

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Safarimatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.