Monikulttuurinen Malesiaviehättävä Penang ja jännittävä Borneo

Malesialla on uskomattoman paljon tarjottavanaan. Lähes kahden viikon pituisella matkalla ehdit kokea paratiisillisia pikkusaaria, sademetsiä ja vilkkaita kaupunkeja. Näemme muun muassa monikulttuurisen Kuala Lumpurin, maailmanperintökohde George Townin trooppisella Penangin saarella, Cameron Highlandsin kauniit teeviljelmät ja Sandakanin sademetsät. Suurella Borneon viidakkosaarella vierailemme orankien kuntoutuskeskuksessa ja teemme unohtumattomat venesafarit Kinabatangan-joella. ”Malaysia, Truly Asia”.

Tärkeää tietoa

Maat: Malesia

Matkatyyppi: Kiertomatka - Safarimatka

Matkan pituus: 15 päivää

Ryhmän koko: 15-26 henkeä

Viisumi tarvitaan: Kyllä (napsauta saadaksesi lisätietoja)

Kohokohdat

 • Kuala Lumpur ja Petronas Twin Towers
 • Penangin saari ja maailmanperintökohde George Town
 • Belumin sademetsä - yksi maailman vanhimmista
 • Venesafari Kinabatangan-joella
 • Sepilokin Orangutan Rehabilitation Centre

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Edestakainen reittilento Helsinki–Kuala Lumpur
• Muut kuljetukset ohjelman mukaisesti
• Majoitus
• 11 aamiaista
• 9 lounasta
• 8 illallista
• Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti
• Tema-oppaan palvelut

Header Image Tulosta päiväohjelma ja hyvä tietää -osio

MATKATIETOA

Päivä 1
Matka kohti Malesiaa alkaa. Lennoilla tarjoiltavat ateriat.

Päivä 2
Saapuminen Kuala Lumpuriin. Bussikuljetus hotellille, noin 60 km.

Päivä 3
Kaupunkikiertoajelu. Aamiainen ja lounas.

Päivä 4
Kuala Lumpur - Cameron Highlands, matkalla vierailu Batuluolilla. Bussimatka noin 225 km. Aamiainen, lounas ja iltapäivätee.

Päivä 5
Cameron Highlands - Penang. Bussimatka noin 260 km. Aamiainen ja lounas.

Päivä 6
Kaupunkikiertoajelu Penangin George Townissa. Bussimatka noin 30 km. Aamiainen ja lounas.

Päivä 7
Lento Borneon saarella Kota Kinabaluun. Aamiainen.

Päivä 8
Kota Kinabalu - Kundasang. Bussimatka noin 100 km. Aamiainen, lounas ja illalinen.

Päivä 9
Kundasang - Kinabatangan. Bussimatka noin 270 km. Aamiainen, lounas ja illallinen.

Päivä 10
Venesafareja Kinabatangan-joella. Aamiainen, lounas ja illallinen.

Päivä 11
Bilit - Sepilok ja Sandakan. Bussimatka noin 105 km. Aamiainen, lounas ja illallinen.

Päivä 12
Sandakan - Kota Kinabalu. Aamiainen ja lounas.

Päivä 13
Kota Kinabalu. Aurinkoa ja merta. Aamiainen ja matkanpäätösillallinen.

Päivä 14
Kotimatka Helsinkiin alkaa. Aamiainen ja lennoilla tarjoiltavat ateriat.

Päivä 15
Saapuminen Helsinkiin.

Malesia

Asukasluku 27,5 milj.
Pinta-ala 329 847 km²
Uskonto
Muslimeja sekä vähemmistöinä hinduja, sikhejä, kristittyjä, buddhalaisia ja konfutselaisia.
Valuutta
Ringgit (MYR)
Kieli
Malaiji (bahasa malaysia) on virallinen kieli, kiina on suurin vähemmistökieli ja englantia käytetään yleisesti liike-elämän kielenä
Aikaero
Talvella Suomen aika +6 t.

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Edestakainen reittilento Helsinki – Kuala Lumpur, kotimaan lennot Kuala Lumpur – Sandakan – Kuala Lumpur, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Tema-oppaan palvelut sekä ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja pääsymaksut, ellei toisin mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta.

Huom!
Muista tarkistaa ajoissa passisi voimassaoloaika, lisätietoja Hyvä tietää, Passi ja viisumi.

Digitaalinen maahantulokortti
Jokaisen matkustajan tulee täyttää digitaalinen maahantulokortti viimeistään samana päivänä, ja aikaisintaan 3 päivää ennen Malesiaan saapumista. Linkki löytyy tästä

Temamatkoilla matkustat pienemmissä ryhmissä
Temamatkoilla matka ja matkustaja ovat kaikki kaikessa. Yhdessä kohtaamme ihmisiä ja kulttuureja ja koemme ainutlaatuisia kokemuksia luonnossa – läheisellä, aidolla ja miellyttävällä tavalla. Ryhmäkokomme tukevat kaikkea tätä, ja se onkin yksi tärkeimmistä syistä, miksi monet valitsevat matkustaa juuri TEMAn kanssa. Vältämme liian suuria ryhmiä matkoillamme, jotta jokainen matka olisi jokaiselle matkustajalle ennen kaikkea arjen ylittävä elämys, josta jää muistoja elinajaksi!

Valuutta
Malesian Ringgit (MYR)

Ota käteiskassaksi mukaan euroja tai US-dollareita (mieluiten pienehköjä seteleitä). Rinngittejä voit vaihtaa jonkin verran jo Suomessa ennen matkaa, jotta vältyt rahanvaihtopaikan etsimiseltä heti matkan alussa. Tavanomaiset luottokortit (Visa, Mastercard, American Express jne) hyväksytään yleisesti Malesiassa maksuvälineenä ja suuremmissa kaupungeissa on pankkiautomaatteja, joista voi tehdä käteisnostoja. Pidä aina hyvä huoli rahoistasi ja luottokorteistasi!

Matkan hintaan sisältyvät ohjelman mukaiset ateriat. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), virvokkeet, juomarahat ja matkamuistot.

Juomarahat
Tämän matkan hintaan ei sisälly juomarahat. Suosittelemme että varaat 200 MYR / henkilö paikallisoppaille ja kuljettajille. Tema-opas kerää matkan alussa yhteiseen kassaan ja huolehtii jaosta. Jos haluat jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti saajaa. Tema-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto ja vaatetus
Malesiassa on kesä ympäri vuoden. Ilmasto on trooppisen lämmin ja lämpötila vaihtelee yleensä 21 ja 32 asteen välillä. Huomioithan myös, että hotelleissa ei ole lämmitystä. 

Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähiaikojen sääennuste netistä, esimerkiksi www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather.

Mukavimmat vaatteet päivällä ovat luonnonkuituisia, väljiä ja ilmavia, mutta kuitenkin pitkähihaisia ja -lahkeisia, jotka suojaavat sekä auringolta että mahdollisilta pistäviltä hyönteisiltä. Pakkaa mukaan viileitä aamuja ja iltoja varten takki, lämmin neule tai villatakki. Myös bussin ilmastointi voi joskus olla niin tehokas, että esimerkiksi villatakki tai fleece voi olla hyödyllinen. Pitkät housut ovat mukavat liikuttaessa luonnossa kuten myös mukavat, kosteutta kestävät kengät. Muista myös auringon paahteelta suojaava päähine, aurinkovoide ja hyvät aurinkolasit sekä tietysti uima-asu.

Temppeleissä ja moskeijoissa on peitettävä olkapäät ja polvet, suosittelemme miehille pitkiä housuja ja naisille pitkää hametta. 

Mukaan kannattaa pakata myös kiikarit ja taskulamppu.

Sähköpistokkeet ovat edelleenkin useimmiten brittiläistä, commonwealth-mallia (kolme piikkiä). Ota mukaan adapteri, ainakin jos tarvitset sähköä kameran ja puhelimen akkujen lataamiseen. 

Muuta
Malesian sisäiset lennot varaa paikallinen yhteistyökumppanimme. Tema-opas ajakaa lentoliput matkan aikana. Maan sisiäisillä lennoilla käytettävä lentoyhtiö vaihtelee, mutta varaudu siihen, että kirjattavaa, koneen ruumassa kuljetettavaa matkatavaraa saa olla korkeintaan 20 kg / matkustaja. 

Lue lisää Malesiasta
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Tutustu myös Malesian matkailutoimiston virallisiin nettisivuihin www.tourism.gov.my

Lue myös
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista TEMAn kotisivujen Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Hotelli/majoitus

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Kiertomatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.