Risteillen läpi Panaman kanavankahden valtameren kohtauspaikka

Jo Panaman kanava ja sen historia itsessään on huikea kokemus ja ikimuistoinen elämys. Tällä risteilymatkalla kertyy unohtumattomia hetkiä useasta mielenkiintoisesta maasta. Vierailemme Amerikan sekä länsi- että itärannikolla, nautimme Costa Rican taianomaisen kauniista luonnosta, teemme tutkimusretkiä Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvassa Antiguassa ja pääsemme opettelemaan paikallisten herkkujen valmistusta kokkauskurssilla Meksikossa – kaikki tämä tietysti asiansa osaavan ja kohteet hyvin tuntevan Tema-oppaan johdolla.  

Tärkeää tietoa

Maat: Yhdysvallat, Panama, Costa Rica, Kolumbia, Guatemala, Meksiko

Matkatyyppi: Risteily

Matkan pituus: 18 päivää

Ryhmän koko: 18-32 henkeä

Viisumi tarvitaan: Kyllä (napsauta saadaksesi lisätietoja)

Kohokohdat

 • Panaman kanava
 • Antiguan maailmanperintökaupunki
 • Costa Rican kaunis luonto
 • Nautinnolliset hetket risteilijällä
 • Värikäs Meksiko

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Edestakainen reittilento Helsinki - USA, majoitus kahden hengen ikkunallisessa hytissä, Tema-oppaan palvelut sekä matkaohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut, ellei muuta mainita.

Huom! Tämän matkan ennakkomaksu on 900 EUR / henkilö, joka tulee maksaa viikon kuluessa matkan varaamisesta. Mikäli asiakas peruu varaamansa matkan, ei ennakkomaksua palauteta. Tarkistathan matkavakuutuksesi korvauspiirin. Jos TEMA joutuu perumaan matkan, maksetaan kaikki suoritetut maksut matkaehtojen mukaisesti takaisin.

Risteilyohjelmasta
Ohjelmaan voi tulla muutoksia, joista päätöksen tekee laivanvarustamo. Johtuen esimerkiksi säätilasta, voidaan reittiä muuttaa, mutta luonnollisesti laivanvarustamo pyrkii pitämään aina alkuperäisestä ohjelmasta kiinni.

Majoitus USA:ssa
Huomioithan, että kahden hengen huone tarkoittaa lähes poikkeuksetta huonetta, jossa on kaksoisvuode. Jotta hotelli voi taata erilliset vuoteet, peritään siitä lisämaksu, joka on keskimäärin noin 30 € per henkilö. Mikäli haluatte kaksi erillistä vuodetta, tulee ne varata ja myös maksaa etukäteen.

Hotellista ja sinne saapumisesta
Lähtöselvityksen yhteydessä Helsinki-Vantaan lentoasemalla kysytään hotellitietoja USA:ssa. Hotellitiedot 28.1.2022 lähdölle ovat seuraavat:

Courtyard South Beach

1530 Washington Avenue, Miami Beach, Florida 33139, USA

Tel: +1 305-607-8887

Varustamosta
Holland America Line on englantilaisamerikkalainen yritys ja yksi maailman vanhimmista laivanvarustamoista, joka on perustettu jo vuonna 1873. Tuolloin yrityksen nimi oli Netherlands-America Steamship Company. Yritystoimintaan kuului matkustajaliikenne ja kuljetustoiminta Euroopasta Amerikkaan. Vuonna 1875 Holland America Line järjesti ensimmäisen risteilynsä ja vuonna 1971 yritys luopui kuljetustoiminnasta ja keskittyi nyt ainoastaan risteilyjen järjestämiseen.

Tänä päivänä Holland America Linella on suuri valikoima keskikokoisia risteilyaluksia, jotka tarjoavat mahdollisuuden risteillä eksoottisiin ja jännittäviin paikkoihin lähes kaikkialla maailmassa. Varustamo on tunnettu korkeatasoisista risteilyistä, fantastisesta palvelusta, erinomaisesta ruoasta ja ympäristöystävällisestä toiminnastaan. Muun muassa näistä syistä on TEMA-matkat valinnut yhteistyökumppanikseen Holland America Linen.

Risteilyaluksesta
Risteilyalus ei ole sama kaikille lähdöille. Kaikki risteilijät tarjoavat kuitenkin samantasoisen, laadukkaan ja miellyttävän risteilyn matkustajilleen. Laivalla on erinomainen aktiviteettitarjonta, muun muassa kokkauskursseja, erilaisia esityksiä, musiikkia ja paljon muuta. Laivan aktiviteeteista pitää Tema-opas sinut ajan tasalla.

Risteilyaluksella on myös suuri kuntosali ja kaksi suurta uima-allasta. Laivan Tutkimuskeskuksesta saat hyödyllistä tietoa niistä kohteista, joissa vierailemme risteilyn aikana. Tema-opas kertoo myös tarkemmin eri kohteista ja retkien sisällöstä ennen retkille lähtöä. Ja mikä parasta, suurin osa aktiviteeteista sisältyy matkan hintaan.

Maksullisia palveluja ovat muun muassa spa, kauneussalonki ja parturi-kampaamo.

Risteilyaluksella on myös WIFI. Hinta 30 USD / vuorokausi tai 150 USD / 12 vuorokautta.

Lähtö: 28.1.2022: Risteilyalus Nieuw Amsterdam

Hyteistä
Matkan hintaan sisältyy Ocean View -hytti (ikkunallinen merinäköalalla). Kaikissa hyteissä on oma suihku, WC, säilytystilat, jääkaappi ja hiustenkuivaaja. Lisämaksua vastaan voit varata parvekkeellisen hytin.

Hyttien määrä on rajoitettu ja esimerkiksi parvekkeelliset hytit voidaan myydä nopeastikin loppuun. Mikäli harkitset hyttiluokan korottamista, kannattaa se tehdä mahdollisimman pian, heti varauksen yhteydessä. Jos jostain syystä haluaisitkin risteilyaluksella vaihtaa takaisin alkuperäiseen hyttiluokkaan, ei se välttämättä ole mahdollista.

Mikäli haluat varata parvekkeellisen hytin, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme!

Muistathan ottaa adapterin mukaan!

Ruoasta ja juomista risteilijällä
Risteilyaluksella ei tarvitse koskaan tuntea olevansa nälkäinen tai janoinen. Ravintoloiden, välipalapaikkojen, baarien ja kahviloiden määrä on runsas, josta voit valita juuri sinulle sopivan vaihtoehdon. Useimmat näistä sisältyvät matkan hintaan. Jos haluat käyttää risteilyaluksen 24 h huonepalvelua, sisältyy se myös matkan hintaan.

Juomista vesi, mehu, kahvi, tee ja maito sisältyvät matkan hintaan. Muun muassa erikoiskahveista (cappuccino, café latte jne...), pullovedestä ja smootheista peritään lisämaksu. Myöskään alkoholijuomat eivät sisälly matkan hintaan. Voit kuitenkin varata jo mieleisesi juomapaketin, johon kuuluvat esimerkiksi viinit, etukäteen tai risteilyaluksella. Juomapaketin ostaminen laivalla on kalliimpaa kuin sen varaaminen etukäteen. Juomapakettien varaaminen etukäteen tapahtuu Holland America Linen varausjärjestelmässä. Linkki tullaan lähettämään kaksi kuukautta ennen lähtöpäivää.

Viisumista
Pohjoismaalaiset eivät tarvitse viisumia maihin, joissa vierailemme risteilymme aikana. Niin kutsuttu matkustusvaltuutus kuitenkin vaaditaan USA:han ja se sinun tulee itse hankkia. Tämän tarvitset lentomatkaa varten. Lisätietoja sähköisen matkustusvaltuutuksen hakemisesta saat klikkaamalla alla olevaa linkkiä:

Lue lisää ESTA:sta!

Valuutta ja sen vaihtaminen
Risteilijällä käypä valuutta on Yhdysvaltan dollari (USD). Jos haluat vaihtaa paikallista valuuttaa, onnistuu myös se risteilyaluksella. Usein satamien läheisyydessä on myös valuutanvaihtotoimistoja ja pankkiautomaatteja.

Yleisimmät luottokortit käyvät maksuvälineinä suuremmissa kaupungeissa ja kaupoissa.

Risteilyaluksella maksaminen
Holland America Linen asiakkaana saat automaattisesti oman tilin, Käytännössä se tarkoittaa, että risteilijällä ei käytetä käteistä rahaa laisinkaan, vaan sisäänkirjoittauduttaessa rekisteröidään luottokorttisi tiedot (Visa, Master, American Express tai Discover) omaan avainkorttiisi, joka toimii kaikkialla maksuvälineenä.

Luottokortiltasi "varataan" summa, joka on USD 60 per henkilö per risteilypäivä. Mikäli käytät tämän summan ennen kuin risteily päättyy, voit kuitenkin käyttää avainkorttiasi maksuvälineenä USD 60 per henkilö per risteilypäivä aina risteilyn päättymiseen saakka.

Juomarahoista
USA:n juomarahakulttuuri poikkeaa hyvin paljon meidän pohjoismaalaisesta juomarahakulttuurista. Ravintoloissa juomarahana on tapana maksaa noin 15-18%. Huomioithan myös, että USA:ssa verot vaihtelevat riippuen tuotteesta 1-10% välillä, joka lisätään tuotteiden, kuten ruoan ja juomien, hintaan.

Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan. Suosittelemme, että varaat noin 45 / USD henkilö juomarahoja varten. Tema-opas kerää juomarahat matkan aluksi yhteiseen kassaan ja huolehtii sen jälkeen juomarahojen antamisesta koko ryhmän puolesta.

Risteilijällä on käytössä niin kutsuttu "Hotel service charge", joka jokaisen matkustajan tulee maksaa kaikista risteilijän tarjoamista palveluista. TEMA-matkat on kuitenkin sisällyttänyt tämän summan matkan hintaan, joten sinun ei tarvitse huolehtiä tästä maksusta.

Jos haluat lisäksi jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti aina sen saajaa.

Ilmasto
Vähän ennen lähtöpäivää kannattaa tarkistaa netistä (esimerkiksi www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather) ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste.

Vaatetuksesta ja varustuksesta
Päiväsaikaan risteilijällä voi pukeutua varsin rennosti, esimerkiksi shortsit, T-paita ja sandaalit käyvät vallan mainiosti. Iltaisin ja illalliselle on tapana pukeutua hieman paremmin. Miehiltä ei vaadita pukua, mutta suorat housut, paita ja pikkutakki on hyvä pakata mukaan, myös tummat farkut pikkutakin kanssa illalliselle on sopiva "pukukoodi". Naisten "pukukoodi" illalla ja illalliselle on mekko, hame tai siistit housut.

Retkillä sekä lämpötila että ilmankosteus voivat olla korkeita. Mukaan kannattaa pakata kevyitä puuvillaisia vaatteita, päähinettä ja aurinkolaseja unohtamatta.

Muutama pari kävelyyn sopivia kenkiä, vaikkapa lenkkareita, on myös hyvä pakata mukaan. Joissain vierailukohteissamme saattaa lämpötila laskea joitakin asteita, joten otathan mukaan myös vähän lämpimämpää vaatetta.

Tema-oppaalta saat neuvoja retkivarustuksesta, Laivan tutkimuskeskus tarjoaa myös tietoa ilmastosta eri kohteissa.

Huom! Jokaisella retkellä tulee olla mukana passi tai kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Hotelli/majoitus

 • Öiden lkm: 14
 • Osoite: Holland America Cruise
 • Zaandam

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Risteilyt

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.