Uutuus

Costa Rica och Panama – drömseglats med Star Clipper

I hamnstaden Puerto Caldera går vi ombord på det fyrmastade klipperfartyget Star Clipper. Under en skön vecka gör vi strandhugg på intressanta öar längs Costa Ricas och Panamas Stillahavskust. Vi besöker härliga och orörda stränder och får uppleva ett rikt djurliv och växtlighet. Vid gränsen till Panama seglar vi in i den marina nationalparken Golfo de Chiriqui där knölvalar, hajar, rockor, havssköldpaddor och delfiner lever skyddat runt korallreven. Vi får också snorkla vid Iguana Islands vita stränder. Vi går iland i Panama City där vi får uppleva både den historiska gamla stan, världsarvet Casco Viejo, och Miraflores-slussarna vid den världsberömda Panamakanalen innan vi avslutar med ett dygn på ett bra hotell och en trevlig middag med nyvunna vänner.

Tärkeää tietoa

Maat: Costa Rica, Panama

Matkatyyppi: Kiertomatka - Risteily

Matkan pituus: 15 päivää

Ryhmän koko: 16-30 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Costa Ricas vilda djur och natur
 • Vulkanområdet
 • Livet ombord på Star Clipper
 • Orörda öar längs stillahavskusten
 • Panama City med kanalen

Hyvä tietää

Uppdelning av resan
Efter ett par dagars unika naturupplevelser i Costa Ricas nationalparker går vi ombord på de fyrmastade klipperfartyget Star Clipper. Under en skön vecka gör vi strandhugg på intressanta öar längs Costa Ricas och Panamas Stillahavskust. Eftersom Star Clippers fartyg går för segel om vindarna medger, har rederiet flera gånger utnämnts till de grönaste i världen.

Uppköp till annan hyttkategori
I grundpriset ingår boende i hyttkategori 4. För de som önskar finns begränsat antal hytter i kategori 1 och kategori 2 att köpa upp sig till. Pris avser del i dubbelhytt/tillägg:

Kategori 1, 9.000 kr per person
Kategori 2, 3.000 kr per person

Förhöjd deposition
OBS! För denna resa gäller speciella betalnings-och resevillkor. Vid bokning skall anmälningsavgiften 9000 kr per person inbetalas inom en vecka. Anmälningsavgiften återbetalas inte vid en eventuell avbeställning, om inte UD:s reseavrådan föreligger. Se därför över ert avbeställningsskydd.

Valuta
Costaricansk colón (CRC).

För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

Klimat
Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finns bland annat på yr.no, bbc.com och cnn.com.

Klädsel och utrustning
Eftersom det kan regna och framför allt i regnskogen så är en regnponcho praktiskt att ha med sig. Regnställ är ofta för varmt att ha på sig.Under dagen passar lätta (och lättvättade) bomullskläder, men det kan vara skönt att ha en varmare tröja/jacka för svalare kvällar. Även vid vandringar vid vulkaner och i regnskog på hög höjd kan det vara skönt med långbyxor och en långärmad tröja till exempel träningsoverall eller liknande. Temperaturen kan gå ner mot 16–18 grader på kvällarna och det kan blåsa mycket.

Under utflykterna kan en huvudbonad vara bra eftersom solen är stark.

Glöm inte badkläder och badlakan.

Vi vandrar i städer och byar, strövar i naturen och klättrar på ruiner, som ibland kan vara fuktiga; rejäla skor med gummisula rekommenderas.

Vid besök i Tortuguero får man låna gummistövlar på plats för att vandra i djungeln.

En mindre ryggsäck för kamera, solskydd, myggspray, vatten och regnponcho är bra att ha på utflykterna.

Dricks
Gemensam dricks inkluderas inte på denna resa och istället rekommenderar vi ett belopp om 80 USD (cirka 48 000 CRC) för dricks till gemensamma aktiviteter och måltider, samt till chaufförer, lokalguider och bagagebärare. TEMAs reseledare samlar ihop drickspott vid resans inledning och portionerar därefter ut till berörda personer.

Med reservation för ändringar.

Hotelli/majoitus

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Kiertomatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.