Vaellus ystävällisessä IrlannissaVilliä ja kaunista

Vaella Irlannin ainutlaatuisissa maisemissa, jotka ovat täynnä vihreän eri sävyjä. Koe Kilkennyn historia ja elämää sykkivä Dublin. Matkaamme halki maan ja sen täynnä kontrasteja oleviin ainutlaatuisiin maisemiin: pehmeästi kumpuileville kukkuloille, kanervanummille, syviin jäätikön synnyttämiin soliin ja dramaattisille kalliorannoille. Kaiken tämän ja paljon muuta ehdit kokea tällä vaellusmatkalla Ystävällisessä Irlannissa. Vierailu viskitislaamossa täydentää kuvaa maan ylpeästä kulttuurista.


Halutessasi matkasi opastuksen ruotsin kielellä, tutustu matkavalikoimaamme klikkaamalla seuraavaa linkkiä. https://www.temaresor.se/

Tärkeää tietoa

Maat: Irlanti

Matkatyyppi: Vaellusmatka - vaikeustaso 2, kohtalainen

Matkan pituus: 8 päivää

Ryhmän koko: 15-24 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Sheep's Head ja lintujen katselu
 • Veneretki Killarneyn järvillä
 • Käynti tislaamossa ja whiskeyn maistajaiset
 • Vaellus pitkin Nore-joen vartta Kilkennyyn
 • Kaupunkikävely Dublinissa

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Edestakainen reittilento Helsinki–Dublin
• Muut kuljetukset ohjelman mukaisesti
• Majoitus
• 7 aamiaista
• 4 lounasta
• 4 Illallista

• 1 kahvi- tai teetarjoilu sconesin kera
• Whiskytislaamossa vierailu & maistajaiset
• Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti
• Tema-oppaan palvelut

Header Image Tulosta päiväohjelma ja hyvä tietää -osio

MATKATIETOA

Päivä 1
Reittilento Helsinki – Dublin. Dublin – Limerick, bussi noin 210 km. Tervetuloillallinen. Hotelliyöpyminen Aderissa.

Päivä 2
Limerick – Killarney, bussi noin 150 km. Vaellus Dinglen niemimaalla, noin 13 km. Aamiainen, lounaspaketti ja illallinen. Kaksi hotelliyöpymistä Killarneyssa.

Päivä 3
Gap of Dunloe vaellus, noin 10 km, sekä veneretki Killarneyn kolmella järvellä. Aamiainen.

Päivä 4
Bussi Killarney – Bantry, noin 90 km. Vaellus kukkien keskellä, Garnish Islandilla, noin 2 km. Aamiainen ja illallinen. Kaksi hotelliyöpymistä Bantryssä.

Päivä 5
Vaellus rannikolla, Sheep's Headin niemellä, noin 17 km. Aamiainen, lounaspaketti ja illallinen.

Päivä 6
Bantry – Kilkenny, bussi noin 240 km. Vaellus Nore-joen vartta pitkin Kilkennyyn, noin 5 km. Aamiainen ja kevyt lounas. Yksi hotelliyöpyminen Kilkennyssä.

Päivä 7
Kilkenny – Dublin, bussi noin 125 km. Kaupunkikävely Dublinissa ja vierailu viskitislaamossa. Aamiainen ja lounas. Yksi hotelliyöpyminen Dublinissa.

Päivä 8
Kuljetus lentoasemalle ja reittilento Dublin – Helsinki. Aamiainen.

Irlanti

Asukasluku: 4,1 milj.

Pinta-ala: 70 273 km²

Kieli: Iiri, englanti

Valuutta: Euro

Uskonto: Katolilaisia 92 %, protestantteja 3 %, pieninä vähemmistöinä muslimeja, buddhalaisia ja juutalaisia

Aikaero: Suomen aika -2 t.

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Edestakainen reittilento Helsinki – Dublin ja majoitus jaetussa kahden hengen hotellihuoneessa, Tema-oppaan palvelut sekä ohjelman mukaiset kuljetukset, ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut, ellei toisin mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta).

Jos varaat lennot itse tai haluat muusta syystä osallistua vain itse kiertomatkalle, saat matkan hinnasta alennuksen (tarkista hinta asiakaspalvelusta).

Temamatkoilla matkustat pienemmissä ryhmissä
Temamatkoilla matka ja matkustaja ovat kaikki kaikessa. Yhdessä kohtaamme ihmisiä ja kulttuureja ja koemme ainutlaatuisia kokemuksia luonnossa – läheisellä, aidolla ja miellyttävällä tavalla. Ryhmäkokomme tukevat kaikkea tätä, ja se onkin yksi tärkeimmistä syistä, miksi monet valitsevat matkustaa juuri TEMAn kanssa. Vältämme liian suuria ryhmiä matkoillamme, jotta jokainen matka olisi jokaiselle matkustajalle ennen kaikkea arjen ylittävä elämys, josta jää muistoja elinajaksi!

Valuutta
Euro (EUR)Tavallisimmilla pankki- ja luottokorteilla voi nostaa käteistä useimmista pankkiautomaateista ja ne käyvät maksuvälineenä useissa kaupoissa ja ravintoloissa.Matkan hintaan sisältyvät ohjelman mukaiset ateriat. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), kahvit, virvokkeet ja juomarahat sekä mahdolliset tuliaiset ja matkamuistot. 

Juomarahat

Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan. Suosittelemme, että varaat matkakassaasi noin 20 EUR / henkilö juomarahoja varten. Tema-opas kerää juomarahat matkan alussa yhteiseen kassaan ja huolehtii ryhmän puolesta juomarahojen antamisesta kuljettajille, mahdollisille paikallisoppaille ja ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla.Jos haluat lisäksi jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti saajaa. Tema-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto ja vaatetus

Irlannin sää on vaihteleva ja äkilliset sadekuurot ovat tavallisia. Sadevarusteet kannattaa pakata mukaan. Päivän ylin lämpötila on kesällä 20 asteen ja alin 10 asteen paikkeilla. Vähän ennen lähtöpäivää kannattaa tarkistaa netistä esimerkiksi www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste.Seuduilla, joilla vaellamme, on maa usein märkä ja siksi suosittelemme kunnollisia, pitäväpohjaisia, nilkkaa tukevia vaelluskenkiä kevyiden lenkkikenkien sijaan. Illallisille on tapana pukeutua vähän paremmin. Joissain ohjelman hotellissa on uima-allas, joten älä unohda uima-asua.

Vaellusmatkat
Tutustu vaellusmatkoihin ja varustesuosituksiin temamatkat.fi/vaellusmatkat.Huomaa, että tällä Irlannin vaellusmatkalla ei ohjelmassa ole retkilounaita, jotka muutoin ovat tyypillisiä Teman vaellusmatkoilla, joten et tarvitse aterimia yms. Lounaita on mahdollisuus nauttia taukojen aikana paikallisissa pubeissa, mikä tarjoaa tilaisuuden tutustua ruokakulttuuriin. Oma termospullo ja muki voivat kuitenkin olla hyödyllisiä vaelluksilla. Ota mukaan myös pienehkö selkäreppu, jossa voit kuljettaa päivän vaelluksilla tarvitsemasi henkilökohtaiset tavarat. Illalliset nautitaan useimmiten hotelleissa, joissa yövytään. 

Lue lisää vaellusmatkoista!

Muistathan ottaa mukaan adapterin.

Lue lisää Irlannista
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.Kannattaa tutustua myös Irlannin matkailutoimiston nettisivuihin.

Lue myös
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi

Hotelli/majoitus

Lähdöt

Päivämäärä Lento-
tiedot
Matkan pituus Matka Lähtöpaikka Hinta/henkilö Paikkoja
25.05.2025 8 päivää Vaellus ystävällisessä Irlannissa Helsinki 2 590 EUR 6+ paikkaa jäljellä Varaa
27.07.2025 info_icon

Lentotiedot

cross

Kaikki ajat ovat paikallista aikaa.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Helsinki
Dublin
2025-07-27
08:15
2025-07-27
09:30
Finnair, 1381
8 päivää Vaellus ystävällisessä Irlannissa Helsinki 2 690 EUR 6+ paikkaa jäljellä Varaa

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Vaellusmatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.