Bali ja trooppiset Gilin saaretTemamatka paratiisisaarelle

Koe Bali kaikin aistein, pyöräile smaragdinvihreiden riisipeltojen ohi ja opettele laittamaan maukasta balilaista ruokaa. Pääset kokeilemaan koskenlaskua Ayungjoella, patikoimaan trooppiseen sademetsään ja nauttimaan delfiinisafarista. Vierailemme myös Balin päätemppelissä Gunung Agung -tulivuoren luona ja ehdimme vielä muutamaksi päiväksi snorklaamaan, bongaamaan lintuja ja merikilpikonnia pienillä Gilin paratiisisaarilla. 


Halutessasi matkasi opastuksen ruotsin kielellä, tutustu matkavalikoimaamme klikkaamalla seuraavaa linkkiä. https://www.temaresor.se/

Tärkeää tietoa

Maat: Indonesia

Matkatyyppi: Kiertomatka

Matkan pituus: 13 päivää

Ryhmän koko: 10-25 henkeä

Viisumi tarvitaan: Kyllä (napsauta saadaksesi lisätietoja)

Kohokohdat

 • Pyöräretki Ubudin riisipelloilla
 • Rafting Ayungjoella
 • Delfiinisafari Lovinassa
 • Gili Menon ja Gili Trawanganin paratiisisaaret
 • Ruoanlaiton oppitunti lounaineen

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Edestakainen reittilento Helsinki–Denpasar
• Muut kuljetukset ohjelman mukaisesti
• Majoitus
• 10 aamiaista
• 6 lounasta
• 2 illallista

• Pyörän vuokraus

• River rafting

• Delfiini safari

• Ruoanlaitto kurssi ja paljon muuta
• Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti
• Tema-oppaan palvelut

Header Image Tulosta päiväohjelma ja hyvä tietää -osio

MATKATIETOA

Päivä 1
Lähtö reittilennolla Helsingistä Denpasariin, Indonesiaan.

Päivä 2
Saapuminen Balille. Bussikuljetus Denpasar – Ubud, noin 40 km. Kaksi hotelliyöpymistä Ubudissa.

Päivä 3
Pyöräretki Ubudissa (noin 15 km). Aamiainen, lounas ja tervetuloillallinen.

Päivä 4
Ubud – Lovina, noin 85 km. Koskenlaskua kumilautalla. Tutustuminen Pura Ulun Danun temppeliin. Aamiainen ja lounas. Kaksi hotelliyöpymistä Lovinassa.

Päivä 5
Delfiinisafari sekä käynti Brahma Viharan temppelillä ja vaellus luonnossa, noin 3 km, pituus noin 2 t. Aamiainen ja lounas.

Päivä 6
Lovina – Candidasa, noin 110 km. Tutustuminen Pura Beji- ja Besakih-temppeleihin. Aamiainen ja lounas. Kaksi hotelliyöpymistä Candidasassa.

Päivä 7
Päiväretki Klungkungin alueelle ja käynti Tengananissa. Aamiainen ja lounas.

Päivä 8
Venematka Bali – Gili Trawangan, noin 1,5 t. Aamiainen. Kaksi hotelliyöpymistä Gili Trawanganilla.

Päivä 9
Veneretki Gili Menolle. Aamiainen ja illallinen.

Päivä 10
Aamupäivä omaa aikaa. Venematka Gili Trawangan – Bali, noin 2 t. Iltapäivällä vierailu Masin kylään. Aamiainen ja illallinen. Kaksi hotelliyöpymistä Nusa Duassa.

Päivä 11
Ruoanlaiton oppitunti. Aamiainen ja lounas.

Päivä 12
Bussikuljetus Nusa Dua – lentokenttä, noin 15 km. Reittilento Denpasar – Helsinki. Aamiainen.

Päivä 13
Lento saapuu Helsinkiin.

Indonesia

Asukasluku n. 253 milj.
Pinta-ala 1 904 569 km²
Valuutta
Rupia (IDR)
Uskonto Islam, protestanttisuus, katolilaisuus, "hindu-buddhalaisuus", paikalliset heimouskonnot
Kieli
Virallinen kieli on indonesia (bahasa indonesia, malaijin kielen eräs muoto). Lisäksi noin 300 eri kieltä, jotka kuluvat austronesialaisten kielten perheeseen, joista suurimpia kieliä ovat jaava ja sundan kieli. Muita hallitsevia kieliä ovat mm. bali, batak, makassar ja minangkabau.
Aikaero
Talvella Jaava: Suomen aika +5 t. Bali: Suomen aika +6 t.

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy

Edestakainen reittilento meno Helsinki – Denpasar, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Tema-oppaan palvelut sekä ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut, ellei toisin mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta kotisivuiltamme varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta).

Temamatkoilla matkustat pienemmissä ryhmissä
Temamatkoilla matka ja matkustaja ovat kaikki kaikessa. Yhdessä kohtaamme ihmisiä ja kulttuureja ja koemme ainutlaatuisia kokemuksia luonnossa – läheisellä, aidolla ja miellyttävällä tavalla. Ryhmäkokomme tukevat kaikkea tätä, ja se onkin yksi tärkeimmistä syistä, miksi monet valitsevat matkustaa juuri TEMAn kanssa. Vältämme liian suuria ryhmiä matkoillamme, jotta jokainen matka olisi jokaiselle matkustajalle ennen kaikkea arjen ylittävä elämys, josta jää muistoja elinajaksi!

Huom!
Muista tarkistaa ajoissa passisi voimassaoloaika, lisätietoja Hyvä tietää, Passi ja viisumi.

Tourist Levy – Turistivero
14.2.2024 lähtien jokaisen Balille matkustavan on maksettava etukäteen, ennen Balille saapumista, turistivero, jonka suuruus on IDR 150 000, joka vastaa noin EUR 10.

Se maksetaan joko lovebali.baliprov.go.id -sivuston tai Love Bali -sovelluksen kautta.

Klikkaamalla tästä, näet ohjevideon, kuinka turistivero maksetaan.

Valuutta
Indonesian rupia (IDR).

Rupioita on mahdollista vaihtaa Suomessa ennen matkaa, vaikka kurssi ei välttämättä ole paras. US-dollarit ja eurot käyvät maksuvälineenä hotelleissa, useimmissa suuremmissa liikkeissä ja ravintoloissa.

Ota mukaan euroja tai US-dollareita (osa mielellään arvoltaan pieniä seteleitä ja osa suurempina, joilla saa paremman vaihtokurssin paikan päällä). Tavallisimmat luottokortit hyväksytään maksuvälineenä melko yleisesti Indonesiassa ja niillä voi nostaa rahaa pankkiautomaateista. Pidä hyvää huolta luottokortistasi ja ole tarkka maksaessasi kortilla!

Juomaraha
Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan. Suosittelemme, että varaat noin 50 USD / henkilö juomarahoja varten. Tema-opas kerää juomarahat matkan aluksi yhteiseen kassaan ja huolehtii sen jälkeen juomarahojen antamisesta koko ryhmän puolesta kuljettajille, laukunkantajille, mahdollisille paikallisoppaille sekä ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla. Jos haluat lisäksi jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti aina sen saajaa. Tema-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto ja vaatetus
Indonesian ilmasto on trooppinen. Sateita esiintyy pääasiassa marraskuusta maaliskuuhun. Toukokuusta syyskuuhun ovat sademäärät alhaisempia. Marraskuussa ja maaliskuussa sateet esiintyvät rankkoina, mutta lyhyinä iltapäiväkuuroina. Joulu- ja tammikuussa voi sataa yhtäjaksoisemmin. Maaliskuussa päivän ylin lämpötila on Balilla tilastojen mukaan noin 30 astetta ja alin noin 25 astetta.

Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esim. www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather.

Vilpoiset, ilmavat vaatteet ovat tällä matkalla käytännöllisimmät. Kannattaa suosia pitkähihaisia kevyitä puseroita, joilla on helppo suojata käsivarsia auringolta ja hyönteisten pistoilta. Mukaan kannattaa pakata myös kevyt sadetakki tai -viitta. Muista uima-asu!

Mikäli haluat uida esinerkiksi Lovinassa tai Candidasassa, suosittelemme, että pakkaat mukaan uimakengät!

Huom!

Pyöräily (3. päivä)
Pyöräily Ubudissa on suurimmaksi osaksi kevyttä matkantekoa. Reitillä on yksi hieman vaativampi nousu, n. 100 m ylämäkeen. Suurin osa on alamäkeä, osa jyrkkiäkin, ja niissä vauhti helposti nousee. Tienpinta on asfalttia lukuun ottamatta noin 2 km soratieosuutta. Pyöräilyreitin kokonaispituus on noin 15 km.

Pyörät ovat nykyaikaisia maastopyöriä, joissa on vain käsijarrut. Kypärän saat lainaksi paikan päällä, mutta pyörälaukkuja ei ole. Suosittelemmekin, että otat matkalle mukaan kevyen selkärepun, jossa voit kuljettaa kameraa ym. Huoltoauto seuraa mukana pyöräilyreitillä.

Koskenlasku eli rafting (4. päivä)
Koskenlasku on melko helppoa raftingia (kosket on luokiteltu 1-2 tason koskiksi, jotka sopivat ensikertalaisillekin). Iästä ja kokemuksesta riippumatta se on hauskaa ja ikimuistoista, ja jokaisella kumilautalla on mukana kokenut ohjaaja. Saat pelastusliivin ja kypärän lainaksi paikan päältä sekä vesitiiviin pussin, johon voit laittaa kameran, mutta varminta on jättää kamera ja puhelin, jos ne eivät ole vesitiiviitä,   

Vaellus (5. päivä)
Vaellusreittimme (n. 3 km, n. 2 t) kulkee mäkisellä alueella, pääosin hiekkapoluilla, joilla on paikoin soraa ja irtokiviä. Siksi kumipohjaiset jalkineet tai sandaalit, joissa on remmi myös kantapään takana ovat suositeltavat. Ilmankosteus on suuri ja siksi vesipullo ja auringolta suojaava päähine ovat tarpeen. Jos et halua lähteä vaeltamaan, voit siirtyä bussin kyydissä buddhalaistemppeliltä lämpimille lähteille.

Muuta

Tietyt Kaakkois-Aasiassa vietettävät juhlapyhät, erityisesti kiinalainen uusi vuosi, Ramadanin päättyessä vietettävä Idul Fitri ja Nyepi eli balilainen uusi vuosi voivat aiheuttaa muutoksia päiväohjelmaan silloin kun ne sattuvat matkan ajankohtaan.

Lue lisää Indonesiasta
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ulkoministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Lue myös
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi

Hotelli/majoitus

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Kiertomatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.