Bali ja trooppiset Gilin saaretJalan ja pyörän selässä paratiisissa

Koe Bali kaikin aistein, pyöräile smaragdinvihreiden riisipeltojen ohi ja opettele laittamaan maukasta balilaista ruokaa. Pääset kokeilemaan koskenlaskua Ayungjoella, patikoimaan trooppiseen sademetsään ja nauttimaan delfiinisafarista. Vierailemme myös Balin päätemppelissä Gunung Agung -tulivuoren luona ja ehdimme vielä muutamaksi päiväksi snorklaamaan, bongaamaan lintuja ja merikilpikonnia pienillä Gilin paratiisisaarilla. 


Halutessasi matkasi opastuksen ruotsin kielellä, tutustu matkavalikoimaamme klikkaamalla seuraavaa linkkiä. https://www.temaresor.se/

Tärkeää tietoa

Maat: Indonesia

Matkatyyppi: Kiertomatka

Matkan pituus: 13 päivää

Ryhmän koko: 10-25 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Pyöräretki Ubudin riisipelloilla
 • Rafting Ayungjoella
 • Delfiinisafari Lovinassa
 • Gili Menon ja Gili Trawanganin paratiisisaaret
 • Ruoanlaiton oppitunti lounaineen

Päiväohjelma
2024

Päivä 1 – Matka alkaa
Reittilento lähtee Helsingistä kohti Balia. Saapuminen Denpasarin lentokentälle, jossa tapaat Tema-oppaan.

Päivä 2 – Saapuminen Balille
Tervetuloa Balin paratiisisaarelle ja sen pääkaupunkiin Denpasariin!

Indonesian helmellä, Balin saarella on monta lempinimeä. Yksi niistä on "rakkauden saari" ja tätä kaunista, vihreää ja vieraanvaraista saarta onkin helppo rakastaa. Taiteilijat ja runoilijat ovat jo vuosisatojen ajan kutsuneet Balia "maailman aamunkoitoksi" ja maanpäälliseksi paratiisiksi – ehkäpä paikallisväestön kauneuden ja viehättävien tapojen vuoksi. Tai ehkä yhtenä syynä on luonto: ne kaikki vihreän vivahteet, joita eurooppalaiset kävijät eivät uskoneet olevan edes olemassa, sademetsän äänet ja väriloisto, koskemattomat hiekkarannat ja vehreät niityt.

Perillä Ubudissa, saaren kulttuuri- ja taiteilijakeskuksessa, saat ensin vielä rauhassa totutella ilmastoon ja aikaeroon. Viivähdämme matkan aluksi Ubudissa kaksi yötä. Hotellimme Ubudissa vuoden 2016 alusta ilmoittanut olevansa savuton ja alkoholiton. Rajoitukset eivät kuitenkaan koske omaa huonetta ja sen parveketta.

Päivä 3 – Pyöräretki Ubudissa ja tervetuloillallinen
Monet pitävät hurmaavan Ubudin maisemia Balin keskiosassa koko saaren kauneimpina. Jyrkästi kumpuilevassa maastossa on riisiviljelmiä, ja syvä vihreys johtuu lähes käsin kosketeltavan kosteasta ilmasta. Ubud oli aikoinaan sekä balilaisten että kansainvälisten taiteilijoiden suosima vetäytymispaikka, jossa on vielä tänäkin päivänä enemmän ateljeita kuin matkamuistokauppoja kylän suosion kasvusta huolimatta.

Aloitamme päivämme mukavasti pyöräilemällä Ubudissa ja sen lähiseuduilla ja pääset lähelle balilaisen riisinviljelijän arkea. Veden alla olevien vihreiden peltojen laidalla tutustumme riisin kaikkiin kehitysvaiheisiin. Poljemme kastelukanavien ohi, maaseutukylien pikkukaduilla ja bambumetsiköiden läpi. Temppeliin tai torille menevien ihmisten kuhinassa on myös viihtyisiä paikallisia ravintoloita, joista yhdessä lounastamme.

Olet ehkä lukenut Elizabeth Gilbertin omaelämänkerrallisen romaanin "Eat, Pray, Love"? Tai nähnyt elokuvan filmatisoinnin, jossa Julia Roberts näyttelee pääosaa? Kirjan tapahtumat sijoittuvat osittain Balille ja Ubudiin kylään. Ubudissa asui Ketut Liyer – "poppamies" joka ennusti, että Elizabeth Gilbert menettäisi kaikki rahansa mutta saisi ne takaisin ja palaisi Balille.

Illalla saamme tutustua balilaisten kiehtovaan kulttuuriin, kun nautimme illallista ulkoilmaravintolassa temppeliraunioiden luona katsellen värikästä tanssiesitystä.

Päivä 4 – Koskenlaskua
Aamiaisen jälkeen lähdemme Ubudista Ayungjoelle koskenlaskuun kumiveneillä. Joki kiemurtelee syvässä rotkossa, jonka kummallakin puolella kohoaa erikorkuisia jyrkänteitä, sademetsän peittämiä kallioita ja pengerrettyjä viljelmiä. Joessa on pienehköjen koskien lisäksi suvantopaikkoja, joissa veneet lipuvat hiljaa eteenpäin laakson korkeiden reunojen välissä. Koskenlasku ei ole vaikeaa eikä rasittavaa, sillä jokaisessa veneessä on kokenut ja osaava opas.

Jos tunnet, että koskenlasku on liian jännittävää sinulle, voit vierailla vaihtoehtoisesti kaakaotilalla (englanninkielinen opastus). Tämä vaihtoehtoinen retki perehdyttää sinut kaakaon mielenkiintoiseen maailmaan. Opit maukkaan kaakaon valmistamisen alusta loppuun saakka.Vierailu päättyy siihen, että saat valmistaa omia suklaakonvehteja. Tapaatte koskenlaskijat jälleen yhteisellä lounaalla.

Iltapäivällä jatkamme matkaa pohjoisemmaksi tulivuorien väliin muodostuneille suurille kraatterijärville. Peilikirkkaan Beratanjärven koruton kauneus tuntuu suoraan katsojan sydämessä. Sen veteen kuvastuvan Pura Ulun Danu Beratan -temppelin merkilliset monikerroksiset katot ovat sokeripalmukuitua, ja järven rantaa reunustavat värikkäät liljat. Temppeli on rakennettu niemen lisäksi kahdelle järven saarelle – ei siis ihme, että se on omistettu veden jumalattarelle.

Päivän päätteeksi majoitumme kahdeksi yöksi Lovinaan ja illalla nautimme Lovinan rantojen rauhasta. Vesi on kirkasta ja upeat koralliriutat niin lähellä, että niille voi uida. Seuraavana aamuna on aikainen herätys.

Päivä 5 – Delfiinisafari ja luontovaellus
Lähdemme varhain aamulla merelle delfiinisafarille paikallisten kalastajien käyttämillä kellukekanooteilla. Jos onni on myötä, meitä odottaa maaginen elämys: näemme, miten delfiinien päivä alkaa auringon noustessa. Rannikon asukkaat pyydystivät aiemmin delfiinejä, mutta nykyään heidän veneensä ovat katsojien käytettävissä.

Aamiaisen jälkeen seurailemme rannikkoa Balin suurimpaan buddhalaiseen luostariin Brahma Vihara Asramaan asti. Jatkamme luostarikäynnin jälkeen jalkaisin kumpuilevassa maastossa, jossa on monsuunimetsää, pikkukyliä ja viljelmiä. Matkaa on edessä kolmisen kilometriä ja siihen kuluu pari tuntia. Määränpäänämme ovat Banjarin kuumat lähteet. Täällä on uima-allas, jossa on lämmintä lähdevettä, ja pieni joki kylmien kylpyjen ystäville. Mielikuvituksellisten kiviveistosten ja lähteitä reunustavien trooppisten kasvien ansiosta paikka on trooppinen keidas. Lounastettuamme altaiden äärellä palaamme Lovinaan.Iltapäivällä sinulla on omaa aikaa auringonottoa ja uintia varten.

Päivä 6 – Temppeleitä ja tulivuoria
Tänään meitä odottaa päivän mittaan monta kaunista näkymää ja kiintoisaa käyntikohdetta. Lähdemme Lovinasta aluksi pohjoisrannikkoa pitkin ensin itään Sangsitiin riisin jumalattarelle pyhitettyyn Pura Beji -temppeliin ja sieltä saaren sisäosiin. Balilaista barokkityyliä edustavat temppelirakennukset on koristeltu verrattoman upeilla vaaleanpunaisilla hiekkakiviveistoksilla, joiden kukka-, eläin-, liekki-, spiraali- ja arabeskikuvioista muodostuu villejä yhdistelmiä.

Laaksojen läpi matkatessamme katselemme yhä toimivien tulivuorien ajoittain savuavia rinteitä, ja ylhäältä näemme Baturjärven kauniit maisemat. Yli 3140 metriä korkea Gunung Agungin tulivuori on Balin pyhin vuori ja balilaisten mukaan maailman keskipiste. Saaren tärkein temppeli, Pura Besakihin päätemppeli on tämän vuoren juurella. Tämä on saaren aktiivisin temppelialue niiden ikuista kiertokulkua ilmentävien seremonioiden ansiosta, jotka rytmittävät balilaisten elämää kehdosta hautaan.

Myöhään iltapäivällä saavumme itärannikolle hotelliin, jossa vietämme seuraavat kaksi yötä.

Päivä 7 – Palmusokeria ja merisuolaa
Tänään tutustumme Klungkungiin, joka on pienin Balin kahdeksasta hallintoalueesta. Täällä käytiin viimeiset taistelut hollantilaisia maahantunkeutujia vastaan 1900-luvun alussa. Seudun ylväät perinteet elävät yhä, ja merkkejä paikallisväestön luovuudesta näkee vielä tänäkin päivänä.

Antigan kylässä näemme, miten palmusokeria valmistetaan: palmuista valutetaan mahlaa, jota keitetään kokoon ja käytetään sitten ruoanlaitossa ja esimerkiksi balilaisen kahvin makeutusaineena.Syrjäisellä mustalla rannalla näemme, miten viljelijät valmistavat merisuolaa perinteiseen tapaan korkeiden kookospalmujen katveessa. Prosessi vie aikaa, ja parhaiden ja hienoimpien suolakiteiden saaminen esiin kestää useita viikkoja. Gunung Agung -vuoresta alkujaan tulleet tuliperäiset mustat hiekkakiteet kimaltelevat auringossa.

Balin itäosan asukkaat tunnetaan saaren konservatiivisimpina. He noudattavat yhä vanhan kuningaskuntansa tapoja. Bali Aga -niminen alkuperäisväestö elää sulassa sovussa hindulaisuutta harjoittavien balilaisten kanssa täällä dramaattisesti kumpuilevalla ylängöllä ja alueen tärkeimmän taajaman Tengananin ympärillä. Bali Aga -heimolla on omat perinteensä, ja heidän kutomillaan geringsing-kankailla väitetään olevan yliluonnollisia voimia: ne suojelevat kylän vastasyntyneitä sairauksilta ja pahoilta voimilta. Ennen kuin palaamme rannikolle hotelliimme, näemme myös, miten perinteisiä balilaisia gamelan-soittimia valmistetaan.

Päivä 8 – Gili Trawangan
Lähdemme aikaisen aamiaisen jälkeen Padang Bai Seaport -satamaan, josta suuntaamme veneellä kohti Gilin kolmea pientä paratiisisaarta. Ajamme kirkkaissa vesissä Lombokin kautta Gilisaarista suurimmalle Gili Trawanganille, jossa nousemme maihin noin puolentoista tunnin matkan jälkeen. Saarella ei ole autoja, joten täällä vallitsee rauha. Hotellin henkilöstö lastaa matkatavaramme hevosvaunuihin ja vie ne huoneisiimme.

Gilisaaret tunnetaan erinomaisista sukellus- ja snorklausmahdollisuuksistaan. Korallit ovat lähellä, ja kalat loistavat kaikissa sateenkaaren väreissä. Myös merikilpikonnat viihtyvät näissä kirkkaissa vesissä erinomaisesti. Ne käyvät joka vuosi munimassa tietyillä rannoilla, joten on luonnollista, että täällä on niitä varten myös pieni suojelualue. Pikku kilpikonnat saavat rauhassa kasvaa vahvoiksi kolmessa pienessä altaassa, ennen kuin niitä päästetään kahdesti vuodessa mereen. Tänne kannattaa ehdottomasti kävellä. Kun viivähdämme Gili Trawanganilla kaksi yötä, sinulla on myös omaa aikaa rentoutua ja nauttia tästä paratiisista.

Päivä 9 – Gili Meno
Tänään suuntaamme Tema-oppaan kanssa saariston keskimmäiselle saarelle Gili Menolle tutkimaan linnustoa Menon suolajärven rantamilla tai ihan vain katselemaan lähivesien koralleja ja kaloja.

Gili Trawanganilla on joogakeskus lyhyen kävelymatkan päässä hotellistamme. Siellä järjestetään päivittäin huokeita joogatunteja, joille ei tarvita ennakkoilmoittautumista. Illalla nautimme yhteisen illallisen.

Päivä 10 – Käsityöläiskylä ja päivällinen rannalla
Aamupäivä kuluu vielä rennosti Gili Trawanganilla, kunnes lähdemme lounasaikaan veneellä paluumatkalle Balille. Matkalla satamasta Nusa Duassa sijaitsevaan hotelliimme käymme Masissa, jossa näemme lisää Balille tyypillisiä kauniita puuleikkauksia.

Vietämme Nusa Duassa matkan kaksi viimeistä yötä ja tänä iltana lähdemme yhdessä hotellialueelta Jimbaranin rannalle, jossa illalliseksi katetaan herkullinen barbeque merenelävistä. Hiekka varpaiden alla, aaltojen äänet ja rannikolle syttyvät valot luovat tunnelmaa – kauemmas Pohjolan talvesta ei varmaan pääse.

Päivä 11 – Ruoanlaiton oppitunti
Olemme monen päivän ajan syöneet hyvin, ja tänään saamme viimein tietää, miten tätä hyvää ruokaa valmistetaan. Suuntaamme varhain aamulla paikalliselle torille ostamaan päivän tuoretavaroita kuten mausteita, lihaa ja kalaa. Kaupankäynti on vilkasta, kun kaikki paikalliset yrittävät tehdä ostoksensa aamukahdeksaan mennessä.

Nautittuamme balilaisen aamiaisen (hedelmiä, riisivanukasta ja taikinanyyttejä kookosmaidossa) sidomme esiliinat eteemme, ja matkamme balilaisen keittiön salaisuuksiin ja makuelämyksiin voi alkaa. Samalla nautimme balilaisen kodin hiljaisesta rauhasta. Muutaman mukavan tunnin kuluttua maistelemme yhdessä valmistamaamme balilaista lounasta. Ehkäpä pääsemme myös maistamaan jamua, vanhaa indonesialaista parantavaa juomaa, jonka sanotaan tehoavan kaikkeen (!) ja jota paikallisväestö juo eri vaivoihin tai saadakseen lisäenergiaa.

Tämä gastronominen elämys päättää yhteisen ohjelmamme tällä matkalla. Iltapäivällä ja illalla sinulla on omaa aikaa ja voit nauttia olostasi rannalla ja hyvässä hotellissamme.

Päivä 12 – Lähtö paluumatkalle
On tullut aika lähteä kotimatkalle. Lento lähtee Denpasarista illalla kohti Helsinkiä. Haluamme kiittää tästä kerrasta ja toivottaa lämpimästi tervetulleeksi uudelleen TEMAn jännittävään maailmaan!

Päivä 13 – Kotiinpaluu
Saapuminen Helsinkiin.

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Edestakainen reittilento Helsinki–Denpasar
• Muut kuljetukset ohjelman mukaisesti
• Majoitus
• 10 aamiaista
• 6 lounasta
• 2 illallista

• Pyörän vuokraus

• River rafting

• Delfiini safari

• Ruoanlaitto kurssi ja paljon muuta
• Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti
• Tema-oppaan palvelut

MATKATIETOA

Päivä 1
Lähtö reittilennolla Helsingistä Denpasariin, Indonesiaan.

Päivä 2
Saapuminen Balille. Bussikuljetus Denpasar – Ubud, noin 40 km. Kaksi hotelliyöpymistä Ubudissa.

Päivä 3
Pyöräretki Ubudissa (noin 15 km). Aamiainen, lounas ja tervetuloillallinen.

Päivä 4
Ubud – Lovina, noin 85 km. Koskenlaskua kumilautalla. Tutustuminen Pura Ulun Danun temppeliin. Aamiainen ja lounas. Kaksi hotelliyöpymistä Lovinassa.

Päivä 5
Delfiinisafari sekä käynti Brahma Viharan temppelillä ja vaellus luonnossa (noin 3 km, 2 t). Aamiainen ja lounas.

Päivä 6
Lovina – Candidasa, noin 110 km. Tutustuminen Pura Beji- ja Besakih-temppeleihin. Aamiainen ja lounas. Kaksi hotelliyöpymistä Candidasassa.

Päivä 7
Päiväretki Klungkungin alueelle ja käynti Tengananissa. Aamiainen ja lounas.

Päivä 8
Venematka Bali – Gili Trawangan, noin 1,5 t. Aamiainen. Kaksi hotelliyöpymistä Gili Trawanganilla.

Päivä 9
Veneretki Gili Menolle. Aamiainen ja illallinen.

Päivä 10
Aamupäivä omaa aikaa. Venematka Gili Trawangan – Bali, noin 2 t. Iltapäivällä vierailu Masin kylään. Aamiainen ja illallinen. Kaksi hotelliyöpymistä Nusa Duassa.

Päivä 11
Ruoanlaiton oppitunti. Aamiainen ja lounas.

Päivä 12
Bussikuljetus Nusa Dua – lentokenttä, noin 15 km. Reittilento Denpasar – Helsinki. Aamiainen.

Päivä 13
Lento saapuu Helsinkiin.

Indonesia

Asukasluku n. 253 milj.
Pinta-ala 1 904 569 km²
Valuutta
Rupia (IDR)
Uskonto Islam, protestanttisuus, katolilaisuus, "hindu-buddhalaisuus", paikalliset heimouskonnot
Kieli
Virallinen kieli on indonesia (bahasa indonesia, malaijin kielen eräs muoto). Lisäksi noin 300 eri kieltä, jotka kuluvat austronesialaisten kielten perheeseen, joista suurimpia kieliä ovat jaava ja sundan kieli. Muita hallitsevia kieliä ovat mm. bali, batak, makassar ja minangkabau.
Aikaero
Talvella Jaava: Suomen aika +5 t. Bali: Suomen aika +6 t.

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy

Edestakainen reittilento meno Helsinki – Denpasar, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Tema-oppaan palvelut sekä ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut, ellei toisin mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta kotisivuiltamme varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta).

Huom!
Muista tarkistaa ajoissa passisi voimassaoloaika, lisätietoja Hyvä tietää, Passi ja viisumi.


Valuutta

Indonesian rupia (IDR).

Rupioita on mahdollista vaihtaa Suomessa ennen matkaa, vaikka kurssi ei välttämättä ole paras. US-dollarit ja eurot käyvät maksuvälineenä hotelleissa, useimmissa suuremmissa liikkeissä ja ravintoloissa.

Ota mukaan euroja tai US-dollareita (osa mielellään arvoltaan pieniä seteleitä ja osa suurempina, joilla saa paremman vaihtokurssin paikan päällä). Tavallisimmat luottokortit hyväksytään maksuvälineenä melko yleisesti Indonesiassa ja niillä voi nostaa rahaa pankkiautomaateista. Pidä hyvää huolta luottokortistasi ja ole tarkka maksaessasi kortilla!


Juomaraha
Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan. Suosittelemme, että varaat noin 50 USD / henkilö juomarahoja varten. Tema-opas kerää juomarahat matkan aluksi yhteiseen kassaan ja huolehtii sen jälkeen juomarahojen antamisesta koko ryhmän puolesta kuljettajille, laukunkantajille, mahdollisille paikallisoppaille sekä ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla. Jos haluat lisäksi jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti aina sen saajaa. Tema-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto ja vaatetus
Indonesian ilmasto on trooppinen. Sateita esiintyy pääasiassa marraskuusta maaliskuuhun. Toukokuusta syyskuuhun ovat sademäärät alhaisempia. Marraskuussa ja maaliskuussa sateet esiintyvät rankkoina, mutta lyhyinä iltapäiväkuuroina. Joulu- ja tammikuussa voi sataa yhtäjaksoisemmin. Maaliskuussa päivän ylin lämpötila on Balilla tilastojen mukaan noin 30 astetta ja alin noin 25 astetta.

Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esim. www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather.

Vilpoiset, ilmavat vaatteet ovat tällä matkalla käytännöllisimmät. Kannattaa suosia pitkähihaisia kevyitä puseroita, joilla on helppo suojata käsivarsia auringolta ja hyönteisten pistoilta. Mukaan kannattaa pakata myös kevyt sadetakki tai -viitta. Muista uima-asu!

Mikäli haluat uida esinerkiksi Lovinassa tai Candidasassa, suosittelemme, että pakkaat mukaan uimakengät!


Huom!

Pyöräily (3. päivä)
Pyöräily Ubudissa on suurimmaksi osaksi kevyttä matkantekoa. Reitillä on yksi hieman vaativampi nousu, n. 100 m ylämäkeen. Suurin osa on alamäkeä, osa jyrkkiäkin, ja niissä vauhti helposti nousee. Tienpinta on asfalttia lukuun ottamatta noin 2 km soratieosuutta. Pyöräilyreitin kokonaispituus on noin 15 km.

Pyörät ovat nykyaikaisia maastopyöriä, joissa on vain käsijarrut. Kypärän saat lainaksi paikan päällä, mutta pyörälaukkuja ei ole. Suosittelemmekin, että otat matkalle mukaan kevyen selkärepun, jossa voit kuljettaa kameraa ym. Huoltoauto seuraa mukana pyöräilyreitillä.

Koskenlasku eli rafting (4. päivä)
Koskenlasku on melko helppoa raftingia (kosket on luokiteltu 1-2 tason koskiksi, jotka sopivat ensikertalaisillekin). Iästä ja kokemuksesta riippumatta se on hauskaa ja ikimuistoista, ja jokaisella kumilautalla on mukana kokenut ohjaaja. Saat pelastusliivin ja kypärän lainaksi paikan päältä sekä vesitiiviin pussin, johon voit laittaa kameran, mutta varminta on jättää kamera ja puhelin, jos ne eivät ole vesitiiviitä,   

Vaellus (5. päivä)
Vaellusreittimme (n. 3 km, n. 2 t) kulkee mäkisellä alueella, pääosin hiekkapoluilla, joilla on paikoin soraa ja irtokiviä. Siksi kumipohjaiset jalkineet tai sandaalit, joissa on remmi myös kantapään takana ovat suositeltavat. Ilmankosteus on suuri ja siksi vesipullo ja auringolta suojaava päähine ovat tarpeen. Jos et halua lähteä vaeltamaan, voit siirtyä bussin kyydissä buddhalaistemppeliltä lämpimille lähteille.


Muuta

Tietyt Kaakkois-Aasiassa vietettävät juhlapyhät, erityisesti kiinalainen uusi vuosi, Ramadanin päättyessä vietettävä Idul Fitri ja Nyepi eli balilainen uusi vuosi voivat aiheuttaa muutoksia päiväohjelmaan silloin kun ne sattuvat matkan ajankohtaan.

Lue lisää Indonesiasta
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ulkoministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Lue myös
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi

Hotelli/majoitus

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Kiertomatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.