Uutuus

Löytöretki Israeliin - Raamatun maahanMatka muinaisesta menneisyydestä nykypäivään

Kiertomatkamme Israelissa on henkeäsalpaava kokemus, jonka aikana perehdymme Raamatusta tuttuihin paikkoihin. Todellinen aikamatka aina kulttuurin valkenemisen ajoista nykyisen modernin valtion syntymiseen. Merkittäviin vierailukohteisiimme kuuluvat Nasaret, Betlehem, Kuollutmeri, Genesaretinjärvi, kuningas Herodesin linnoitettu palatsi Masadassa ja mykistävä Jerusalem − pyhä kaupunki kolmelle suurelle maailmanuskonnolle. 

Tärkeää tietoa

Maat: Israel

Matkatyyppi: Kiertomatka

Matkan pituus: 8 päivää

Ryhmän koko: 15-26 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Tel Aviv – Valkoinen kaupunki
 • Kibbutzivierailu ja viininmaistajaiset
 • Öljymäki ja Jerusalem
 • Betlehemin syntymäkirkko
 • Kuningas Herodesin linnoitettu palatsi

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Edestakainen reittilento Helsinki – Tel Aviv
• Muut ohjelman mukaiset kuljetukset
• Majoitus
• 7 aamiaista
• 1 retkilounas
• 6 illallista (saapumispäivänä kevyt illallinen)
• 1 viininmaistajaiset
• Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti
• Tema-oppaan palvelut

Header Image Tulosta päiväohjelma ja hyvä tietää -osio

MATKATIETOA

Päivä 1
Lento Helsinki – Tel Aviv. Bussikuljetus hotellille, noin 20 km. Lennolla tarjoiltavat ateriat. Yksi hotelliyöpyminen Tel Avivissa.

Päivä 2
Tel Aviv – Caesarea – Nasaret – Nof Ginosar, bussimatka noin 180 km. Kaupunkikiertoajelu Tel Avivissa sisältäen vierailut Jaffassa, Caesareassa ja Nasaretissa. Aamiainen ja illallinen. Kaksi yöpymistä Kibbutsilla Nof Ginosarissa Genesaretin järven tuntumassa.

Päivä 3
Genesaretinjärvi – Kapernaum, bussimatka edestakaisin noin 105 km. Tutustuminen kibbutziin ja vierailut Kapernaumissa, Autuuden vuorella ja Genesaretin järvellä. Viininmaistajaiset. Aamiainen ja illalllinen.

Päivä 4
Ginosar – Jordanlaakso – Masada – Kuollutmeri – Jerusalem, bussimatka noin 200 km. Vierailu Masadassa. Uintimahdollisuus Kuolleessa meressä. Aamiainen ja illallinen. Neljä hotelliyöpymistä Jerusalemissa.

Päivä 5
Retki Jerusalemiin, bussimatka noin 10 km. Vierailu Siionin vuorella. Tutustuminen Via Dolorosaan – Kärsimysten tiehen, Golgataan ja Länsimuuriin eli Itkumuuriin. Illalla mahdollisuus osallistua Perjantai-rukoukseen Jerusalemin Suuressa synagogassa. Aamiainen ja illallinen.

Päivä 6
Retki suureen synagogaan. Yad Vashemin museo ja Knesset (sisänpääsymaksut eivät sisälly matkan hintaan). Vapaa iltapäivä. Suosittelemme tutustumista paikallisiin markkinoihin.

Päivä 7
Retki Jerusalemiin, bussimatka noin 20 km. Käynnit Oliivivuorella, Getsemanessa ja Jeesuksen synnyinkirkossa Betlehemissä. Vapaa iltapäivä. Aamiainen ja illallinen.

Päivä 8
Bussikuljetus Jerusalemista Tel Avivin lentoasemalle, noin 40 km. Aamiainen ja lennolla tarjoiltavat ateriat.

Israel

Asukasluku
7,35 milj. Pinta-ala
20 770 km² Valuutta
Uusi Israelin sekeli (NIS tai ILS) Kieli
Heprea, arabia Uskonto
Juutalaisuus, islam, kristinusko Aikaero
Sama aika kuin Suomessa.

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Edestakainen reittilento Helsinki – Tel Aviv, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Tema-oppaan palvelut sekä ohjelman mukaiset kuljetukset, ateriat, retket, sisäänpääsymaksut ja aktiviteetit, ellei muuta mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta, huom. varattavissa ei ole nais- tai miespaikkoja).

Jos varaat lennot itse tai haluat muusta syystä osallistua vain itse kiertomatkalle, saat matkan hinnasta alennuksen.

Temamatkoilla matkustat pienemmissä ryhmissä
Temamatkoilla matka ja matkustaja ovat kaikki kaikessa. Yhdessä kohtaamme ihmisiä ja kulttuureja ja koemme ainutlaatuisia kokemuksia luonnossa – läheisellä, aidolla ja miellyttävällä tavalla. Ryhmäkokomme tukevat kaikkea tätä, ja se onkin yksi tärkeimmistä syistä, miksi monet valitsevat matkustaa juuri TEMAn kanssa. Vältämme liian suuria ryhmiä matkoillamme, jotta jokainen matka olisi jokaiselle matkustajalle ennen kaikkea arjen ylittävä elämys, josta jää muistoja elinajaksi!

Passi ja viisumi
Suomen kansalaiselta ei vaadita viisumia alle 90 vuorokauden matkalle. Passin tulee olla voimassa vähintään kuusi kuukautta matkan jälkeen (maasta poistumisen).

Valuutta
Israelin valuutta on sekeli (ILS). Sekeleitä voi vaihtaa Suomessa valuutanvaihtopisteissä. Matkavaluutaksi kannaattaa ottaa mukaan sekä sekeleitä että eurioja. 

Matkan hintaan sisältyvät ohjelman mukaiset ateriat. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), kahvit ja virvokkeet, matkamuistot ja juomarahat.

Hintataso on suomen hintatasoa vastaava niin ravintoloissa kuin tavarataloissakin.

Juomarahat
Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan. Suosittelemme, että varaat matkakassaasi noin 70 USD / henkilö juomarahoja varten. Tema-opas kerää matkan alussa juomarahat yhteiseen kassaan ja huolehtii sen jälkeen juomarahojen antamisesta koko ryhmän puolesta kuljettajille ja ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla. 

Jos haluat jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti aina saajaa. Tema-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto ja vaatetus
Ilmasto Israelissa on erittäin vaihtelevaa. Rannikolla vallitsee tyypillinen välimerellinen ilmasto. Pohjoisemmassa, Jerusalemissa ja vuoristoalueilla on jo jonkin verran viileämpää. Etelälle tyypillistä on taas kuumuus ja kuivuus. Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esim. www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather.

Mukavimmat matkavaatteet ovat kevyitä ja puuvillaa. Kannattaa varata myös lämpimämpää vaatetta mukaan, niitä saattaa tarvita keskimaassa ja pohjoisessa. Sadevarusteetkin on hyvä pakata mukaan. Ethän unohda rantapyyhettä, uimavarusteita ja sandaaleja (matkaohjelmassa on uintipaikka Kuolleella merellä). Kiertomatkoihin sisältyy usein myös jonkin verran kävelyä, joten mukavat jalkineet, esimerkiksi lenkkitossut ovat suositeltavat.

Tapakulttuurista
Perinteet ja tavat ovat edelleenkin tärkeitä juutalaisille. Eri uskontokuntien pyhiin paikkoihin tutustuessa on hyvä pitää mielessä asiallinen pukeutuminen. Valokuvaaminen moskeijoissa on kielletty.

Lue lisää Israelista
Mielenkiintoisia lisätietoja maista sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Lue myös
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Hotelli/majoitus

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Kiertomatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.