Suuri Taiwanin kiertomatkaFormosan kaunis saari

Taiwan, pienestä pinta-alastaan huolimatta, tarjoaa vierailijalle parhaimmat palat Kaakkois-Aasiasta. Samanaikaisesti huippumoderni ja perinteistään tiukasti kiinni pitävä saari onnistuu erinomaisesti tässä tehtävässä. Saarella kohtaavat japanilaiset vaikutteet, Kiina ja länsimainen kulttuuri. Tällä monipuolisella matkalla koet Taipein metropolin, kauniin itärannikon, etelän trooppiset rannat ja saaren ensimmäisen pääkaupungin, hurmaavan Tainanin. Monet uudet ja mieleenpainuvat kokemukset kruunaa maaginen Sun Moon -järvi ja sen ympäristö. 


Halutessasi matkasi opastuksen ruotsin kielellä, tutustu matkavalikoimaamme klikkaamalla seuraavaa linkkiä. https://www.temaresor.se/

Tärkeää tietoa

Maat: Taiwan

Matkatyyppi: Kiertomatka

Matkan pituus: 13 päivää

Ryhmän koko: 10-24 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Luonnonkaunis Tarokon laakso
 • Taipein maailman kattavin kiinalainen museo sisältäen arvokkaita keisarilisia aarteita
 • Vaellus Alishanin kauniin luonnon keskellä
 • Auringon- ja kuun järven mahtava maisemapuisto
 • Kenting - Taiwanin eteläinen kärki

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Edestakaiset reittilennot Helsinki − Taipei

• Muut ohjelman mukaiset kuljetukset
• Majoitus
• 10 aamiaista
• 4 lounasta
• 4 illallista
• Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti
• Tema-oppaan palvelut

Header Image Tulosta päiväohjelma ja hyvä tietää -osio

MATKATIETOA

Päivä 1
Matka alkaa Helsingistä. Lennoilla tarjottavat ateriat.

Päivä 2
Saapuminen Taipeihin. Tervetuloillallinen. Kaksi hotelliyöpymistä Taipeissa.

Päivä 3
Kaupunkikiertoajelu Taipeissa. Aamiainen.

Päivä 4
Taipei – Taroko, bussi noin 200 km. Vierailu viskitislaamolla ja retki Tarokon kansallispuistoon. Aamiainen ja illallinen. Yksi hotelliyöpyminen Tarokon kansallispuistossa.

Päivä 5
Taroko – Chihpen, bussi noin 300 km. Itärannikko ja kuumat lähteet Chihpenissä. Aamiainen. Yksi hotelliyöpyminen Chihpenissä.

Päivä 6
Chihpen – Kenting, bussi noin 140 km. Kentingin kansallispuisto. Valinnainen luontovaellus. Aamiainen. Yksi hotelliyöpyminen Kentingissä.

Päivä 7
Kenting – Kaohsiung, bussi noin 180 km. Retki Kaohsiungissa. Aamiainen. Yksi hotelliyöpyminen Kaohsiungissa.

Päivä 8
Kaohsiung – Tainan, lyhyehkö bussimatka. Kapunkikiertoajelu Tainanissa. Aamiainen ja lounas. Yksi hotelliyöpyminen Tainanissa.

Päivä 9
Tainan – Alishan, bussi noin 120 km. Kevyehkö vaellus Alishanin kansallispuistossa. Aamiainen ja illallinen. Yksi hotelliyöpyminen Alishanissa.

Päivä 10
Alishan – Sun Moon Lake, bussi noin 140 km. Vierailu teeviljelmällä. Aamiainen ja lounas. Kaksi hotelliyöpymistä hotellissa Sun Moon Laken läheisyydessä.

Päivä 11
Veneretki ja tutustuminen Sun Moon lake -alueen nähtävyyksiin. Aamiainen ja matkanpäätösillallinen.

Päivä 12
Vapaa aamupäivä. Bussikuljetus Taipein lentokentälle, noin 250 km. Aamiainen ja lennoilla tarjottavat ateriat.

Päivä 13
Saapuminen Helsinkiin.

Taiwan

Asukasluku 23,4 milj.
Pinta-ala 35 980 km²
Valuutta Uusi Taiwanin dollari (TWD)
Uskonto Buddhalaisuus, taolaisuus sekä vähemmistöinä kristittyjä ja muslimeja
Kieli
Mandariinikiina, taiwan ja hakka sekä useita vähemmistökieliä
Aikaero
Talvella: Suomen aika +6 t.

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Reittilennot, ja muut kuljetukset matkaohjelman mukaisesti, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Tema-oppaan palvelut sekä matkaohjelman mukaiset retket, sisäänpääsymaksut, ateriat, ellei muuta mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta).

Temamatkoilla matkustat pienemmissä ryhmissä
Temamatkoilla matka ja matkustaja ovat kaikki kaikessa. Yhdessä kohtaamme ihmisiä ja kulttuureja ja koemme ainutlaatuisia kokemuksia luonnossa – läheisellä, aidolla ja miellyttävällä tavalla. Ryhmäkokomme tukevat kaikkea tätä, ja se onkin yksi tärkeimmistä syistä, miksi monet valitsevat matkustaa juuri TEMAn kanssa. Vältämme liian suuria ryhmiä matkoillamme, jotta jokainen matka olisi jokaiselle matkustajalle ennen kaikkea arjen ylittävä elämys, josta jää muistoja elinajaksi!

Huom!
Muista täyttää ajoissa Taiwanin sähköinen maahansaapumiskortti ja tarkistaa passisi voimassaoloaika, lisätietoja Hyvä tietää, Passi ja viisumi 

(valitse Taiwan).

Valuutta
Uusi Taiwanin dollari (TWD)

Ota käteinen matkakassa euroina (mieluiten 50 euron seteleinä) tai US-dollareina. Taiwanin valuuttaa vaihdat vaivattomimmin perillä, lentokentällä maahan saavuttuasi ja myös suuremmat hotellit vaihtavat valuuttaa. Taipeissa ja länsirannikon suuremmissa kaupungeissa on lisäksi helppo nostaa käteistä rahaa pankkiautomaateista luottokortilla (Visa, MasterCard). Pankkiautomaatteja on esimerkiksi 7/11-kaupoissa.

Tavallisimmat luottokortit hyväksytään maksuvälineenä hotelleissa ja suuremmissa liikkeissä ja ravintoloissa.

Matkan hintaan sisältyvät ateriat on mainittu matkaohjelmassa. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), kahvit, virvokkeet ja juomarahat sekä mahdolliset tuliaiset ja matkamuistot. Hintataso Taiwanissa ei ole niin korkea kuin esimerkiksi Japanissa ja Hongkongissa, mutta korkeampi kuin esimerkiksi Thaimaassa tai Vietnamissa.

Juomarahat
Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan. Suosittelemme, että varaat noin USD 50 / henkilö juomarahoja varten. Tema-opas kerää juomarahat matkan aluksi yhteiseen kassaan ja huolehtii sen jälkeen juomarahojen antamisesta koko ryhmän puolesta kuljettajille, laukunkantajille, mahdollisille paikallisoppaille sekä ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla.Jos haluat lisäksi jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti aina sen saajaa. Tema-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto ja vaatetus
Taiwanissa ilmasto on etelässä trooppinen ja pohjoisessa subtrooppinen. Ilmankosteus on monsuunituulien johdosta usein korkea ja sateitakin voi esiintyä. Tainanissa ja Taipeissa päivän ylin lämpötila on tilastollisesti syys–lokakuussa 26–31 ja maaliskuussa 21–26 astetta ja päivän alin syys–lokakuussa 21–23 ja maaliskuussa 15–16 astetta. Ylhäällä vuorilla voi olla viileämpää aamuisin ja iltaisin, joten lämpimämpi pusero tai kevyt takki kannattaa ottaa mukaan. Ja vaikka ulkona on lämmin, voi bussissa ja ravintoloissa olla viileää ilmastoinnin vuoksi.

Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esim. www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather.

Sää voi vaihdella samankin päivän aikana. Pakkaa mukaan sadetakki tai sateenvarjo sekä aurinkovoide ja auringolta suojaava päähine. Muista myös uima-asu, sillä osassa hotelleja on uima-allas. Hotellit edellyttävät asiakkaidensa käyttävän uimalakkia, joita yleensä saa ostaa paikan päältäkin. Hotellivieraat pukeutuvat yleensä melko epämuodollisesti, mutta illalliselle on tapana pukeutua paremmin. Mukavat, matalakorkoiset kengät sopivat parhaiten kävelyihin ja lyhyehköihin patikointeihin.

Taiwan on mäkinen saari ja itärannikolla osa matkareitistä kulkee hyviä, mutta mutkaisia teitä halki kauniin luonnon. Matkapahoinvointilääkkeet kannattaa ottaa mukaan jo kotimaasta, jos tiedät kärsiväsi helposti matkapahoinvoinnista.

Muuta
Bussit Taiwanissa ovat hyvälaatuisia, mutta eivät aina yhtä mukavia kuin kotimaassa.

Taiwanissa sähkövirta on 110 V, adapteri tarvitaan (litteät pistokkeet). Osassa hotelleja on pistorasioita, joihin sopivat esimerkiksi suomalaiset laturit.

Internetkahviloita on Taiwanissa rajoitetusti, useimmilla taiwanilaisilla on internetyhteys kotonaan. Suuremmissa kaupunkihotelleissa on yleensä internet huoneissa ja langaton internetyhteys vastaanoton alueella. Joskus yhteydet ovat maksullisia, joskus ilmaisia. Matkapuhelimet toimivat yleensä Taiwanissa ongelmitta.

Lue lisää Kiinasta ja Taiwanista
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ulkoministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Lue myös
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi

Hotelli/majoitus

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Kiertomatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.