Pohjois-Thaimaan helmetja rantalomapäiviä Koh Sametilla

Pohjois-Thaimaan helmet − hymyjen maa ja sen ainutlaatuinen luonto ja kulttuuri. Kohtaamme Thaimaan arjen, nautimme maan keittiön maukkaista herkuista, rikasta kulttuuriperintöä unohtamatta. Kokkikoulu Chiang Maissa, Thaimaan entiset pääkaupungit Sukothai ja Ayutthaya ja värikäs Bangkok! Ehdimme viettää muutaman rentouttavan rantalomapäivän kauniilla Koh Sametin paratiisisaarella, ennen kuin saavumme dynaamiseen Bangkokiin, jossa toivotamme uudenvuoden tervetulleeksi. Kiertomatkamme päättyy Bangkokiin.

Tärkeää tietoa

Maat: Thaimaa

Matkatyyppi: Kiertomatka

Matkan pituus: 15 päivää

Ryhmän koko: 15-26 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Chiang Mai – Pohjois-Thaimaan helmi
 • Sukothain historiallinen puisto
 • Ayutthaya - Thaimaan toinen pääkaupunki
 • Kaupunkikierros Bangkokissa
 • Rantalomapäivät Koh Sametilla

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Edestakainen reittilento Helsinki – Bangkok, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Tema-oppaan palvelut sekä ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja pääsymaksut, ellei toisin mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta.

Huom!
Muista tarkistaa ajoissa passisi voimassaoloaika, lisätietoja Hyvä tietää, Passi ja viisumi.

Temamatkoilla matkustat pienemmissä ryhmissä
Temamatkoilla matka ja matkustaja ovat kaikki kaikessa. Yhdessä kohtaamme ihmisiä ja kulttuureja ja koemme ainutlaatuisia kokemuksia luonnossa – läheisellä, aidolla ja miellyttävällä tavalla. Ryhmäkokomme tukevat kaikkea tätä, ja se onkin yksi tärkeimmistä syistä, miksi monet valitsevat matkustaa juuri TEMAn kanssa. Vältämme liian suuria ryhmiä matkoillamme, jotta jokainen matka olisi jokaiselle matkustajalle ennen kaikkea arjen ylittävä elämys, josta jää muistoja elinajaksi!

Valuutta
Thaimaan baht (THB)

Ota käteiskassaksi mukaan euroja tai US-dollareita (mieluiten pienehköjä seteleitä). Bahteja voit vaihtaa jonkin verran jo Suomessa ennen matkaa, jotta vältyt rahanvaihtopaikan etsimiseltä heti matkan alussa. Tavanomaiset luottokortit (Visa, Mastercard, American Express jne) hyväksytään yleisesti Thaimaassa maksuvälineenä ja suuremmissa kaupungeissa on pankkiautomaatteja, joista voi tehdä käteisnostoja. Pidä aina hyvä huoli rahoistasi ja luottokorteistasi!

Matkan hintaan sisältyvät ohjelman mukaiset ateriat. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), virvokkeet, juomarahat ja matkamuistot.

Juomarahat
Tämän matkan hintaan ei sisälly juomarahat. Suosittelemme että varaat 2000 TBH paikallisoppaille ja kuljettajille. Tema-opas kerää matkan alussa yhteiseen kassaan ja huolehtii jaosta. Jos haluat jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti saajaa. Tema-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto ja vaatetus
Thaimaassa on trooppinen ilmasto ja vuorokauden ylin lämpötila on yleensä talvikaudella 30 asteen paikkeilla. Sadetta saadaan yleensä touko–kesäkuusta syys–lokakuulle. Sateisen kauden alussa sade tulee tavallisesti lyhyinä, mutta voimakkaina iltapäiväkuuroina. Syyskuussa ja vielä lokakuussakin voi olla myös pitkäaikaisempia sateita, mutta sen jälkeen sadepäiviä on vain muutamia kuukaudessa. Thaimaan pohjoisosissa voi talvikaudella (joulu–helmikuussa) olla yöllä ja aikaisin aamulla melko viileää, esim. Chiang Raissa ja Chiang Maissa vuorokauden alin lämpötila on tilastollisesti keskimäärin 10–15 asteen välillä.

Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähiaikojen sääennuste netistä, esim. www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather.

Mukavimmat vaatteet päivällä ovat luonnonkuituisia, väljiä ja ilmavia, mutta kuitenkin pitkähihaisia ja -lahkeisia, jotka suojaavat sekä auringolta että mahdollisilta pistäviltä hyönteisiltä. Pakkaa mukaan viileitä aamuja ja iltoja varten takki, lämmin neule tai villatakki. Myös bussin ilmastointi voi joskus olla niin tehokas, että esimerkiksi villatakki tai fleece voi olla hyödyllinen. Pitkät housut ovat mukavat liikuttaessa luonnossa kuten myös mukavat, kosteutta kestävät kengät. Muista myös auringon paahteelta suojaava päähine, aurinkovoide ja hyvät aurinkolasit sekä tietysti uima-asu.

Thaimaalaisissa temppeleissä on peitettävä olkapäät ja polvet, suosittelemme miehille pitkiä housuja ja naisille pitkää hametta. Huomaa, että pukeutumiskoodin noudattamista Bangkokin Grand Palacessa valvotaan entistä tarkemmin: sekä miehillä että naisilla tulee olla periaatteessa pitkähihainen pusero (ei liian tiukka, eikä avonainen). Käytännössä lyhythihainen t-paitakin on toistaiseksi hyväksytty, kunhan se ei ole tiukka ja olkapäät ovat peitossa. Miehillä pitää olla pitkät housut ja naisilla joko polvet peittävä hame tai pitkät housut (caprit eivät käy).

Muuta
Paikalliset pyhäpäivät (esim. kiinalainen uusi vuosi ja thaimaalainen Song Kran -festivaali) voivat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan.

Päivämatkat eivät vaadi normaalia kuntoa tai terveyttä enempää. Mutta huomaa kuitenkin, että esimerkiksi veneretkillä vaaditaan ketteryyttä veneeseen/veneestä noustessa.

Huomioi, että Bangkokin kävelykierroksen ja vierailun Grand Palacessa eli Kuninkaallisessa palatsissa opastaa thaimaalainen virallinen opas englanniksi. Tema-ops ei saa toimia näissä vierailukohteissa edes tulkkina.

Lue lisää Thaimaasta
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Lue myös
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista TEMAn kotisivujen Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Hotelli/majoitus

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Kiertomatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.