Suuri Vietnamin kiertomatkaHanoista Ha Longin kautta Saigoniin

Kahden viikon matkamme kiehtovassa Vietnamissa alkaa järvien kaupungista Hanoista, jatkuu Halonginlahden saaristoon, Hoi Aniin ja Hueen ja päättyy Saigonin suurkaupunkiin. Tutustumme hymyilevien asukkaiden arkeen, kulttuuriin ja vietnamilaisen keittiön maukkaaseen ruokaan. Matkaamme maalla ja ilmassa, joilla ja merellä sekä maan alla – Cu Chi -tunneleissa.


Huomaa: Matkan kesto on 14 päivää!


Halutessasi matkasi opastuksen ruotsin kielellä, tutustu matkavalikoimaamme klikkaamalla seuraavaa linkkiä. https://www.temaresor.se/

Järjestämme lennot haluamaltasi lähtöpaikkakunnalta.

Tärkeää tietoa

Maat: Vietnam

Matkatyyppi: Kiertomatka

Matkan pituus: 14 päivää

Ryhmän koko: 20-25 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Halonginlahden sokeritoppavuoret
 • Hoi Anin vanha kaupunginosa
 • Cu Chi, tunnelien salainen verkosto
 • Vietnamilaisen ruoanlaiton oppitunti
 • Veneretki Parfyymijoella ja käynti Huessa

Päiväohjelma
Talvi 2018 (lähtö: 17.2) 

Päivä 1 - Matka alkaa

Reittilento Dohan kautta (koneenvaihto) lähtee Helsingistä kohti Hanoita. 

Päivä 2 – Saapuminen Hanoihin, Vietnamiin 

Vaihdettuasi puolenyön aikaan konetta Dohassa jatkat matkaa kohti Hanoita Pohjois-Vietnamissa. Tema-opas on perillä Hanoin lentoasemalla vastassa ja jo bussimatkalla lentoasemalta keskeisellä paikalla sijaitsevaan hotelliimme kohtaat maaseudun, esikaupunkien ja keskustan ihmisvilinän. Kaikki näyttävät olevan matkalla jonnekin, kaikilla tuntuu olevan tehtävä suoritettavanaan.

Majoituttuamme hotelliin. Ensimmäinen päivämme Vietnamissa päättyy tervetuloapäivälliseen, jonka aikana aloitamme tutustumisemme vietnamilaiseen keittiöön.

Päivä 3 – Kaupunkikierros Hanoissa

Hanoi, monien järvien kaupunki, on Vietnamin poliittinen pääkaupunki. Tuhannet moottoripyörät ja mopedit tungeksivat lukemattomien riksojen ja jalankulkijoiden keskellä lähes uskomattomassa sekasotkussa. Huolimatta siitä, että kaupunki kasvanut valtavasti, on kaupungin luonteessa edelleen jäljellä jotain kylänomaista. Modernimpien kaupunkien osien ulkopuolella tuntuu kuin aika olisi pysähtynyt, ja ilmapiiri on kuin siirtomaa-ajalla, samalla unenomainen ja todellinen.

Aamupäivän kaupunkikierros vie meidät sekä siirtomaa-aikaiseen keskustaan että asuinalueille, joissa on kauniisti koristeltuja vanhempia taloja, mutta myös myöhemmin rakennetuille, jäykän neuvostotyylisille rakennuksille. Näemme pagodeja ja pyhäkköjä, kuten esimerkiksi ”Kirjallisuuden temppelin” sekä Ho Chi Minh -museon ja presidentinpalatsia ympäröivän alueen. Tämän vietnamilaisen vapaustaistelijan ja kansallissankarin koti ja mausoleumi muistuttavat nykyhistoriasta. Kaupunkikierroksen aikana nautimme yhteisen, vietnamilaisen lounaan.

Iltapäivällä lähdemme yhdessä liikkeelle polkupyörätakseilla, jotka kuuluvat kiinteästi Hanoin katukuvaan. Kierros vie meidät ohi Hoan Kiem -järven, ja näet saarella sijaitsevan Ngoc Sonin kauniin temppelin. Hanoi oli aikoinaan kaupan keskus, jossa jokaisella tuoteryhmällä oli oma katunsa. Olipa kauppoja jäljellä tai ei, ovat katujen nimet säilyneet ja ohitamme mm. Sokeri-, Tina- ja Paperi-kadut. Käymme myös Dong Xuanin markkinoilla.

Illalla tapaamme taas kokeaksemme vietnamilaista kulttuuria, jolla on tuhatvuotiset perineet. Näemme nimittäin Water Puppet -teatteria, jossa puiset nuket näyttävät tanssivan vedenpinnalla altaassa.

Päivä 4 – Risteily Halonginlahdelle

Aamulla suuntaamme itään Halonginlahdelle. Matkalla sinne ajamme poikki Punaisen joen viljavan suistoalueen ja näemme todisteita perinteisestä maanviljelystä, jota koneistaminen ei vielä ole tavoittanut. Maisemaa hallitsevat riisiviljelmät ja malvanväriset padot, joissa lootukset ja vesihyasintit kukkivat.

Halonginlahti on todennäköisesti yksi Vietnamin ja koko Kaakkois-Aasian eriskummallisimpia ja kauneimpia maisemia. Nousemme džonkkia muistuttavaan alukseen, joka vie meidät vesille. Lahden suurenmoinen saaristo koostuu pienistä, syvänvihreistä saarista, jotka nousevat vedestä kuin sokeritopat. Näemme läheltä korkeat, jyrkästi veteen putoavat kalkkikivikalliot ja vesirajan jännittävät luolat, jotka vuosisatojen eroosio on synnyttänyt.

Lounas tarjoilla korkean kalliomuodostelman juurella, ja sen jälkeen purjehdimme takaisin ja majoitumme yöksi hotelliin Halongissa.

Päivä 5 – Kohti keskistä Vietnamia

Suuntaamme tänään ensin modernia, nopeampaa tietä takaisin Hanoihin ja jatkamme sieltä matkaa maan sisäisellä lennolla noin 1 000 kilometrin etapin Danangiin. Danang on keskisuuri kaupunki, joka sijaitsee rannikolla puolivälissä matkaa Hanoista Saigoniin.

Danangissa oli USA:n suurin lentotukikohta Vietnamin sodan aikaan, mikä vielä nykyäänkin näkyy kaupungin länsimaisemmassa ilmeessä.

Danangista jatkamme matkaa rannikkoa pitkin etelään, historialliseen Hoi Aniin. Hoi An on maan vanhin kaupunki, jota usein kutsutaan Vietnamin kehdoksi ja majoitumme kaupunkiin seuraavaksi kolmeksi yöksi.

Päivä 6 – Hoi Anin maaseutua ja vanhaa kaupunkia

Tänään lähdemme ulos maaseudulle ja tapaamme Hoi Ania ympäröivän seudun asukkaita, jotka saavat elantonsa kalastuksesta ja maanviljelystä. Tutkimme veneellä Thu Bon -jokea ja jos haluat, voit kokeilla pyöreän, korimaisen bambuveneen soutamista. Se on vaikeampaa kuin moni uskookaan. Lounaaksi saamme yksinkertaisessa ravintolassa Hoi Anissa vietnamilaista pikaruokaa, jota kutsutaan nimellä banh mi. Nimen voi kääntää vietnamilaiseksi leiväksi, ja se on täytetty patonki, jossa siis yhdistetään länsimainen leipä itämaiseen täytteeseen.

Iltapäivällä tutkimme Hoi Anin vanhinta kaupunginosaa. Kaupungin keskusta on autoton, ja se houkuttelee kävelylle liikkeiden, taidegallerioiden ja vanhojen rakennusten keskelle. Tämä arvostettu kauppakaupunki jäi Vietnamin sodan aikaan eristyksiin katkaistujen rautatielinjojen ja padotun joen vuoksi, ja säilyi sen johdosta sodan tuhoilta. Vielä nykyisinkin miljöö on kuin pala mennyttä aikaa. Hyvin säilyneiden, vanhojen kauppatalojen arkkitehtuuri muistuttaa ajanjaksosta, jolloin japanilaiset, ranskalaiset, kiinalaiset ja intialaiset liikemiehet asuivat Hoi Anissa. On helppo ymmärtää, miksi kaupunki on saanut paikan Unescon maailmanperintöluettelossa.

Päivä 7 – Oppitunti vietnamilaisesta ruoasta

Tänään sinulle on mielenkiintoinen tilaisuus oppia lisää vietnamilaisesta keittiöstä – ja kokeilla itsekin ruoanlaittoa. Aloitamme päivän käynnillä paikallisilla markkinoilla. Värien, tuoksujen ja vaikutelmien keskellä tarkkailemme ensin toimintaa ennen kuin itse lähdemme ostamaan joitain ruoanlaitossa tarvitsemiamme aineksia.

Sen jälkeen nousemme veneeseen ja kuljemme hiljalleen myötävirtaan paikalliseen, joen rannalla sijaitsevaan ravintolaan. Perillä tutustumme ensin lähemmin yrtti- ja vihannestarhaan ja sen tarjoamiin perusaineksiin, joita Hoi Anissa ja vietnamilaisessa keittiössä käytetään. Sitten on aika kokin näyttää meille taitonsa ennen kuin itse ryhdymme valmistamaan samaa annosta omin päin (itse ruoanlaittoon kuluu noin kaksi tuntia). Kun oppitunti on ohi ja ruoka valmista nautimme yhdessä valmistamamme aterian. Aamupäivä on varmasti hauska, opettavainen ja kulinaarisesti muistorikas.

Iltapäivä ja ilta on omaa aikaa ja voit halutessasi nauttia olostasi hotellin viihtyisällä allasalueella tai rannalla meren äärellä. Nyt sinulla on myös tilaisuus tutustua omin päin viehättävään Hoi Aniin.

Päivä 8 – Kohti keisarillista Huen kaupunkia

Aamiaisen jälkeen lähdemme hotellista ja jatkamme matkaa Marmorvuorelle, jossa on loisteliaita temppeleitä, suurenmoisia luolia ja hieno näköala Non Nuocin rantaa huuhtoviin aaltoihin. Pysähdymme Non Nuocin rannalla, jota Vietnamin sodan aikaan kutsuttiin nimellä China Beach. Silloin se oli amerikkalaisten sotilaiden suosima rentoutumis- ja toipumispaikka.

Danangissa käymme Champa-museossa, jota pidetään Vietnamin merkittävimpää historiallsena museona. Museossa on esineitä ja jäänteitä ns. Champa-kulttuurin ajalta. Champa-kulttuuri oli varhainen, hienostunut ja sivistynyt sivilisaatio, jonka juuret olivat Intiassa, ja se oli hyvin merkittävä Vietnamin keski- ja eteläosissa.

Bussimatkamme Hueen jatkuu kauniissa maisemissa yli vuorien ja syvien laaksojen. Taustalla avautuu Etelä-Kiinan meri. Vanhasta keisarien kaupungista Huesta ei ole kovin paljoa jäljellä, mutta kaupungin menneen kauneuden voi yhä aavistaa. Suuria osia kaupungista tuhoutui Vietnamin sodan aikaan ja ns. Tet-hyökkäyksessä.

Illalla kokoonnumme yhteiselle päivälliselle, nauttimaan Huen kaupungille tyypillisen aterian. Vietämme Huessa seuraavan yön.

Päivä 9 – Hue ja Parfyymijoki

Aloitamme päivän veneretkellä Huong- eli Parfyymijoella. Yksi maamerkeistä on Thien Mu-pagodi, jossa näet munkkeja saframinkeltaisissa asuissaan ja noviiseja hoitamassa bonsai-puutarhaa. Ohitamme myös keisarillisen palatsin, jonka esikuvana oli Pekingin Kielletty kaupunki. Täältä hallittiin Vietnamia lähes 150 vuoden ajan ja saamme hämmästellä Nguyen-dynastiasta kertovia legendoja.

Myöhään iltapäivällä tai aikaisin illalla lennämme noin tunnin matkan Saigoniin, ja majoitumme siellä hyvään hotelliin seuraavaksi neljäksi yöksi. Ilmasto Saigonissa on huomattavasti lämpimämpi ja kosteampi kuin Pohjois-Vietnamissa. Saigon, joka nimi nykyään on Ho Chi Minh City, on maan suurin kaupunki, Vietnamin talouselämän keskus ja Saigonin suiston tärkein satamakaupunki.

Päivä 10 – Cu Chi -tunnelit

Aamulla jätämme suurkaupungin ja suuntaamme maaseudulle, kohti Kambodžan rajaa. Omistamme aamupäivän kuuluisille, pahamaineisille Cu Chi -tunneleille, jotka Etelä-Vietnamin kansallinen vapautusrintama FNL rakensi ja joita se käytti ennen Vietnamin sotaa ja sen aikana. Nämä kilometrien pituiset tunnelit, jotka paikoin on rakennettu kolmeen kerrokseen maan alle ja joissa on kokoustiloja, sairaala ja paljon muuta, ovat vaikuttava kokemus. Jotkut tunneleista rakennettiin aivan amerikkalaisten tukikohtien alle ja niistä oli mahdollista tehdä nopeita hyökkäyksiä tukikohtiin.

Palattuamme Saigoniin vierailemme sotamuseossa, Museum of War Remnants, jonka nimi aiemmin oli The Museum of American and Chinese War Crimes ja jopa Museum of War Atrocities. Sen jälkeen jatkamme tutustumista kaupunkiin ja katselemme nähtävyyksiä kuten esimerkiksi aiempaa presidentinpalatsia, Notre Damea ja Central marketia.

Illalla sinulla on aikaa tutkia Saigonia ja sen ravintola- ja huvielämää omin päin.

Päivä 11 – Mekongin suisto

Tämän päivän tutustumiskohde on Mekongin suisto. Lähdemme Saigonista jo varhain aamulla ja suuntaamme suistoon, jota pidetään Vietnamin ”riisikulhona”. Maisema, jota vesiväylät halkovat, on täynnä vihreän eri sävyjä. Vedellä on päärooli sekä maisemassa että arjessa. Vietämme koko päivän veneiden, proomujen ja kelluvien markkinoiden keskellä.

Teemme lyhyehkön kävelyretken halki meille hyvin vieraan todellisuuden, aistien ympäristön ääniä, tuoksuja ja makuja. Pysähdymme hetkeksi pienen ravintolan luo maistamaan vietnamilaista kahvia ennen kuin jatkamme sillan yli ja pitkin kanavan vartta. Pienessä kylässä näemme, kuinka riisiä käsitellään riisimyllyssä. Tutkimme veneellä vielä lisää suistoa, kuulemme kookospähkinöistä ja saamme maistaa erilaisia kookostuotteita.

Päivän lounas sopii loistavasti ympäristöön. Saamme jättiläisguramia (elephant ears fish), joka on friteerattuna sekä taideteos että maistuva ateria.

Vietämme koko päivän keskellä vietnamilaista arkea Mekongin suistossa ja palattuamme myöhään iltapäivällä Saigoniin on loppupäivä omaa aikaa.

Päivä 12 – Kaupunkikierros Ho Chi Minh Cityssä

Tänään tutustumme tarkemmin Saigoniin kaupunkikierroksella, joka vie meidät keskelle vilkasta, kosmopoliittista kaupunkia. Saigoniin verrattuna Hanoi on perinteikkäämpi, jopa vanhanaikaisen kylämäinen.

Käymme Jade-keisareiden pagodilla, joka tunnetaan myös nimellä Kilpikonnan pagodi. Se on yksi kaupungin tärkeimmistä uskonnollisista paikoista, ja edustaa Mahayana-buddhalaisuutta, jota harjoitetaan laajalti Vietnamissa. Sen jälkeen jatkamme Cholonin kiinalaiseen kaupunginosaan, jolla on mielenkiintoinen historia, ja jossa on paljon markkinoita ja kauppoja. Päivän aikana näemme myös erikoisen Cao Dai -lahkon pienen temppelin. Lahkon jäsenet tunnistaa kirkkaista väreistä ja sen filosofia on yhdistelmä suurista maailmanuskonnoista

Päivän aikana on myös tilaisuus tehdä omia löytöretkiä ennen kuin illalla lähdemme yhdessä risteilylle Saigonjoella ja nauttimaan samalla jäähyväispäivällisen.

Päivä 13 – Kotimatka alkaa

Aamulla ja aamupäivällä sinulla on vielä hetki aikaa tehdä ostoksia ja katsella kaupunkia. Huoneet luovutetaan klo 15.00 ja sen jälkeen on pian aika lähteä lentoasemalle ja aloittaa kotimatka.

Lennät Qatar Airwaysin reittilennolla ensin Saigonista Dohaan, josta matka koneenvaihdon jälkeen jatkuu Helsinkiin.


Päivä 14 – Saapuminen Helsinkiin 

Sisällyksekäs ja mielenkiintoinen matka kiehtovassa Vietnamissa on tullut päätökseensä kun lento laskeutuu Helsinkiin.

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Reittilennot Helsinki–Hanoi, Saigon–Helsinki
• Muut kuljetukset ohjelman mukaisesti
• Majoitus
• 11 aamiaista
• 8 lounasta
• 5 illallista
• Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti
• Tema-oppaan palvelut

MATKATIETOA

Päivä 1

Reittilento Helsinki – Hanoi (koneenvaihto Dohassa) lähtee.

Päivä 2

Saapuminen Hanoihin ja bussikuljetus hotelliin. Retki polkupyörätaksilla. Päivällinen. Kaksi hotelliyöpymistä Hanoissa.

Päivä 3

Kaupunkikierros Hanoissa. Water Pupet Theatre. Aamiainen ja lounas.

Päivä 4

Hanoi – Halong, bussi n. 200 km. Veneretki Halonginlahdella. Aamiainen, lounas ja illallinen. Hotelliyöpyminen Halongissa.

Päivä 5

Halong – Hanoi, bussi n. 200 km. Lento Hanoi – Da Nang, n. 1 t 15 min. Aamiainen ja illallinen. Kolme hotelliyöpymistä Hoi Anissa.

Päivä 6

Retki maaseudulle, veneretki ja kaupunkikävely Hoi Anissa. Aamiainen ja lounas.

Päivä 7

Käynti markkinoilla ja ruoanlaiton oppitunti. Vapaa iltapäivä ja ilta. Aamiainen ja lounas.

Päivä 8

Hoi An – Hue, bussimatka sisältäen käynnit China Beachillä ja Danangissa. Aamiainen, lounas ja illallinen. Hotelliyöpyminen Huessa.

Päivä 9

Retki Huessa sisältäen veneretken Parfyymijoella. Lento Hue – Saigon, n. 1 t 20 min. Aamiainen ja lounas. Neljä hotelliyöpymistä Saigonissa.

Päivä 10

Retki Cu Chi -tunneleihin ja käynti War Remnants -museossa. Aamiainen ja lounas.

Päivä 11

Retki Mekongjoen suistoon. Aamiainen ja lounas.

Päivä 12

Kaupunkikierros ja jokiristeily Saigonissa. Aamiainen ja illallinen.

Päivä 13

Reittilento Saigon – Helsinki (koneenvaihto Dohassa). Aamiainen.

Päivä 14

Saapuminen Helsinkiin

Katso hotellitiedot matkan Hyvä tietää -osiosta. Tiedot hotelleista ovat alustavia, muutokset mahdollisia.

Vietnam

Asukasluku n. 95 milj.

Pinta-ala 331 210 km²

Uskonto Buddhalaisuus, roomalaiskatolisuus, konfutselaisuus, daoismi, caodaismi ja hoa hao.

Kieli Vietnam (virallinen kieli)

Valuutta Dong (VND)

Aikaero Talvella Suomen aika +5 t.

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Reittilennot Helsinki—Hanoi ja Saigon—Helsinki (Qatar Airways, koneenvaihto Dohassa), majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Tema-oppaan palvelut sekä ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja pääsymaksut, ellei toisin mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta, huom. varattavissa ei ole nais- tai miespaikkoja).

Huom.
Majoitus Ho Chi Minh Cityssä (Saigonissa) poikkeaa oheisen hotelliluettelon tiedoista. Majoitus on Liberty Central Riverside -hotellissa (http://odysseahotels.com/riverside-hotel).

Vietnamin sisäiset lennot Hanoi—Danang ja Hue—Saigon varaa paikallinen edustajamme ja Tema-opas jakaa liput näille lennoille matkan aikana. Maan sisäisillä lennoilla saa olla kirjattavaa matkatavaraa enintään 20 kg sekä lisäksi yksi, enintään 7 kg painava käsimatkatavara.

Passi, viisumi ja täydentävät matkustajatiedot: Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia alle 15 päivän matkoille. Pidä varmuuden vuoksi matkapäiväkirja käsimatkatavaroissa, jotta voit esittää sen lennon lähtöselvityksessä ja näyttää siitä pyydettäessä matkan keston.

Muista tarkistaa ajoissa, että passisi on voimassa vähintään kuusi kuukautta maahan saapumisesta ja ilmoita ajoissa täydentävät matkustajatiedot (mm. syntymäaika, suku- ja kaikki etunimet kuten passissa ja passin tiedot) kirjautumalla varauksellesi Minun matkani -sivulla! Lue lisää www.temamatkat.fi, Hyvä tietää/Passi ja viisumi.

Valuutta
Vietnamin dong (VND)

Vietnamin valuuttaa voi vaihtaa alkukassaksi Suomessa ennen lähtöä. Muuten käteinen matkakassa kannattaa ottaa mukaan euroina tai US-dollareina. Tavalliset pankki- ja luottokortit hyväksytään maksuvälineenä hotelleissa ja monissa kaupoissa ja niillä voi nostaa dongeja pankkiautomaateista.

Matkan hintaan sisältyvät ohjelman mukaiset ateriat. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), virvokkeet, juomarahat ja matkamuistot.

Juomarahat
Tämän matkan hintaan ei sisälly juomarahoja. Suosittelemme, että varaat matkakassaan noin 60 USD juomarahoja varten. Tema-opas kerää matkan alussa juomarahat yhteiseen kassaan ja huolehtii sen jälkeen juomarahojen antamisesta paikallisoppaille, tarjoilijoille yhteisillä aterioilla ja hotellien laukkujen kantajille. Jos haluat lisäksi jättää oman juomarahan, se ilahduttaa varmasti saajaa.

Ilmasto
Muodoltaan pitkän maan ilmasto vaihtelee alueittain. Pohjoisessa voi vielä maaliskuussa olla viileää ja tihkusateista, mutta ilmasto muuttuu hiljalleen Vietnamin keskiosissa etelään päin mentäessä trooppisemmaksi. Maaliskuussa päivän ylin lämpötila on tilastollisesti Hanoissa n. 23 ja Ho Chi Minh Cityssä 33 astetta, ja päivän alin vastaavasti Hanoissa n. 18 ja Ho Chi Minh Cityssä n. 24 astetta.

Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esim. www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather.

Vaatetus ja varustautuminen
Parhaiten viihdyt kevyissä, ilmavissa ja pitkähihaisissa vaatteissa. Hihat suojaavat liialta auringonpaahteelta ja pistäviltä hyönteisiltä. Suosittelemme myös kunnollisia, mukavia kenkiä kävelyretkiä ajatellen. Mukaan kannattaa pakata sateenvarjo ja/tai kevyt sadeasu sekä lämpimämpi takki tai neule, sillä bussin ilmastointi voi tuntua hartioilla viileältä. Muista myös uima-asu!

Muuta
Lue lisää Qatar Airwaysin lennosta: www.temamatkat.fi, Hyvä tietää/Lentomatka

Lue lisää Vietnamista
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Lue myös:
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Hotellitiedot

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Lennot & majoitus
 • Palvelumaksut
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut
 • Maistiaisia
 • Tema-oppaan palvelut
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Kiertomatkat

 
XClose