Suuri Vietnamin kiertomatkaHanoista Ha Longin kautta Saigoniin

Kiertomatkamme kiehtovassa Vietnamissa alkaa järvien kaupungista Hanoista, jatkuu Halonginlahden saaristoon, Hoi Aniin ja päättyy Saigonin suurkaupunkiin. Tutustumme hymyilevien asukkaiden arkeen, kulttuuriin ja vietnamilaisen keittiön maukkaaseen ruokaan. Matkaamme maalla ja ilmassa, joilla ja merellä sekä maan alla – Cu Chi -tunneleissa. Monipuolinen kiertomatka vaikuttavassa Vietnamissa, jota muistelet vielä pitkän matkan jälkeenkin.  


Halutessasi matkasi opastuksen ruotsin kielellä, tutustu matkavalikoimaamme klikkaamalla seuraavaa linkkiä. https://www.temaresor.se/

Tärkeää tietoa

Maat: Vietnam

Matkatyyppi: Kiertomatka

Matkan pituus: 12 päivää

Ryhmän koko: 20-25 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Halonginlahden sokeritoppavuoret
 • Hoi Anin vanha kaupunginosa
 • Cu Chi, tunnelien salainen verkosto
 • Vietnamilaisen ruoanlaiton oppitunti
 • Veneretki Parfyymijoella ja käynti Huessa

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Reittilennot Helsinki—Hanoi ja Saigon—Helsinki, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Tema-oppaan palvelut sekä ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja pääsymaksut, ellei toisin mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta. 

Vietnamin sisäiset lennot Hanoi—Da Nang ja Da Nang—Saigon varaa paikallinen edustajamme ja Tema-opas jakaa liput näille lennoille matkan aikana. Maan sisäisillä lennoilla saa olla kirjattavaa matkatavaraa enintään 20 kg sekä lisäksi yksi, enintään 7 kg painava käsimatkatavara.

Passi, viisumi ja täydentävät matkustajatiedot
brSuomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia alle 15 päivän matkoille. Pidä varmuuden vuoksi matkapäiväkirja käsimatkatavaroissa, jotta voit esittää sen lennon lähtöselvityksessä ja näyttää siitä pyydettäessä matkan keston.

Muista tarkistaa ajoissa, että passisi on voimassa vähintään kuusi kuukautta maahan saapumisesta ja ilmoita ajoissa täydentävät matkustajatiedot (mm. syntymäaika, suku- ja kaikki etunimet kuten passissa ja passin tiedot) kirjautumalla varauksellesi Minun matkani -sivulla! Lue lisää www.temamatkat.fi, Hyvä tietää/Passi ja viisumi.

Valuutta
Vietnamin dong (VND)

Vietnamin valuuttaa voi vaihtaa alkukassaksi Suomessa ennen lähtöä. Muuten käteinen matkakassa kannattaa ottaa mukaan euroina tai US-dollareina. Tavalliset pankki- ja luottokortit hyväksytään maksuvälineenä hotelleissa ja monissa kaupoissa ja niillä voi nostaa dongeja pankkiautomaateista.

Matkan hintaan sisältyvät ohjelman mukaiset ateriat. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), virvokkeet, juomarahat ja matkamuistot.

Juomarahat
Tämän matkan hintaan ei sisälly juomarahoja. Suosittelemme, että varaat matkakassaan noin 60 USD juomarahoja varten. Tema-opas kerää matkan alussa juomarahat yhteiseen kassaan ja huolehtii sen jälkeen juomarahojen antamisesta paikallisoppaille, tarjoilijoille yhteisillä aterioilla ja hotellien laukkujen kantajille. Jos haluat lisäksi jättää oman juomarahan, se ilahduttaa varmasti saajaa.

Ilmasto
Muodoltaan pitkän maan ilmasto vaihtelee alueittain. Pohjoisessa voi vielä maaliskuussa olla viileää ja tihkusateista, mutta ilmasto muuttuu hiljalleen Vietnamin keskiosissa etelään päin mentäessä trooppisemmaksi. Maaliskuussa päivän ylin lämpötila on tilastollisesti Hanoissa n. 23 ja Ho Chi Minh Cityssä 33 astetta, ja päivän alin vastaavasti Hanoissa n. 18 ja Ho Chi Minh Cityssä n. 24 astetta.

Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esimerkiksi www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather.

Vaatetus ja varustautuminen
Parhaiten viihdyt kevyissä, ilmavissa ja pitkähihaisissa vaatteissa. Hihat suojaavat liialta auringonpaahteelta ja pistäviltä hyönteisiltä. Suosittelemme myös kunnollisia, mukavia kenkiä kävelyretkiä ajatellen. Mukaan kannattaa pakata sateenvarjo ja/tai kevyt sadeasu sekä lämpimämpi takki tai neule, sillä bussin ilmastointi voi tuntua hartioilla viileältä. Muista myös uima-asu!

Lue lisää Vietnamista
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Lue myös
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Hotelli/majoitus

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Kiertomatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.