Egyptin parhaat palatKairo, Luxor ja Alexsandria

Näe ja koe kanssamme värikkään Egyptin vaikuttavat kohokohdat. Vierailemme yhdessä seitsemästä muinaisesta ihmeestä, pyramideilla ja kuuluisalla Sfinksillä. Kävelemme Egyptin museossa valtavien aarteiden keskellä ja tutustumme Tutankhamonin haudan kuuluisiin esineisiin. Matkaamme historialliseen Aleksandriaan. Päätämme matkamme Luxoriin, jossa meitä odottavat ainutlaatuiset temppelit ja mahtava Kuninkaiden laakso. Matkan kruunaa purjehdusretki Niilillä perinteisellä felukalla.

Tärkeää tietoa

Maat: Egypti

Matkatyyppi: Kiertomatka

Matkan pituus: 8 päivää

Ryhmän koko: 15-28 henkeä

Viisumi tarvitaan: Kyllä (napsauta saadaksesi lisätietoja)

Kohokohdat

 • Pyramidit ja Sfinksi
 • Historiallinen Alexsandria
 • Kuninkaiden laakso
 • Karnakin ja Luxorin temppelit
 • Felukapurjehdus Niilillä

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Edestakaiset reittilennot Helsinki – Kairo, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Tema-oppaan palvelut sekä ohjelman mukaiset kuljetukset, ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut, ellei muuta mainita.Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta). Jos varaat lennot itse tai haluat muusta syystä osallistua vain itse kiertomatkalle, saat matkan hinnasta alennuksen (tarkista hinta asiakaspalvelusta).

Matkaan sisältyvien aterioiden ajankohta/päivä voi vaihdella riippuen muun muassa lentoajoista. Aterioiden lukumäärä on kuitenkin aina sama.

Tärkeää tietoa viisumista ja passista
Passin pitää olla voimassa vähintään kuusi (6) kuukautta matkan jälkeen.

Suomalaiset tarvitsevat viisumin Egyptiin. Viisumi myönnetän maahan saapumisen yhteydessä ja sen hinta on 25 USD (maksettava käteisellä ja mieluiten tasaraha).

Tema-opas ja paikallinen yhteistyökumppanimme auttavat viisumin hankinnassa.

Mikäli sinulla ei ole suomalaista passia, pyydämme ottamaan yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön.

Temamatkoilla matkustat pienemmissä ryhmissä
Temamatkoilla matka ja matkustaja ovat kaikki kaikessa. Yhdessä kohtaamme ihmisiä ja kulttuureja ja koemme ainutlaatuisia kokemuksia luonnossa – läheisellä, aidolla ja miellyttävällä tavalla. Ryhmäkokomme tukevat kaikkea tätä, ja se onkin yksi tärkeimmistä syistä, miksi monet valitsevat matkustaa juuri TEMAn kanssa. Vältämme liian suuria ryhmiä matkoillamme, jotta jokainen matka olisi jokaiselle matkustajalle ennen kaikkea arjen ylittävä elämys, josta jää muistoja elinajaksi!

Valuutta
Egyptin (EGP)

Egyptin punnan alempi rahayksikkö on piasteri. Yksi Egyptin punta on 100 piasteria.Valuuttaa kannattaa vaihtaa jo kotimaassa, ainakin ensimmäisiä matkapäiviä varten. Perillä vaihdat valuuttaa vaivattomimmin hotellien vaihtotoimistoissa tai pankeissa.Ota matkakassa mukaan euroina tai US-dollareina. Yleisimmät luottokortit käyvät maksuvälineinä hotelleissa sekä suuremmissa liikkeissä ja ravintoloissa. Matkan hintaan sisältyvät ateriat on mainittu matkaohjelmassa. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), kahvit, virvokkeet ja juomarahat sekä mahdolliset tuliaiset ja matkamuistot.

Juomarahat
Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan. Suosittelemme, että varaat noin 70 USD / henkilö juomarahoja varten. Tema-opas kerää juomarahat matkan aluksi yhteiseen kassaan ja huolehtii sen jälkeen juomarahojen antamisesta koko ryhmän puolesta kuljettajille, laukunkantajille, mahdollisille paikallisoppaille sekä ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla.Jos haluat lisäksi jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti aina sen saajaa. Tema-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto ja vaatetus
Matkan ajankohta vaikuttaa luonnollisesti siihen, mitä kannattaa pakata mukaan. Egypti kuuluu subtrooppiseen alueseen, jossa on lämmin ja kuiva ilmasto. Talvikuukausina sateet eivät ole harvinaisia ja viileitä iltoja varten kannaattaa varata myös lämmintä vaatetta mukaan. Kairossa päivän keskilämpötila helmikuussa on reilusti yli 20 astetta. Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esimerkiksi www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather. Muista, että olet melkein koko ajan liikkeellä. Hyvät matalakorkoiset ja kumipohjaiset kengät ovat tärkeät Mukaan kannattaa pakata kevyitä puuvillavaatteita. Talvella, aikaisin keväällä ja syksyllä tarvitaan lämpimiäkin vaatteita, esim. villapuseroa ja takkia. Sateita voi esiintyä, joten sadetakki tai -viitta tai ainakin sateenvarjo ovat paikallaan. Illallisille on tapana pukeutua hieman paremmin, niin laivalla kuin muissakin illallisravintoloissa.

Muuta
Sähkö 220 V. Pistorasiat ova usein kuitenkin erilaisa kuin Suomessa, joten kannattaa ottaa adapteri mukaan. Useimmmissa hotelleissa toimii internet (maksullinen).

Esimerkkejä paikallisesta hintatasosta: Big Mac & Company EGP 60, illallinen (ei ruokajuomia) EGP 300. Sekä viini että olut ovat useimmiten kalliimpia kuin Suomessa. Viinipullo (paikallista) maksaa noin EGP 350 – 500. Useimmat ravintolat lisäävät laskuun vielä palvelumaksun, joka on 20%. Tämä näkyy eriteltynä laskussa.

TEMA-matkoilla käytettävät bussit ovat kohdemaan tason huoimioiden hyvätasoisia. Pyrimme siis aina käyttämään parhaita mahdollisia busseja. Bussien taso Egyptissä ei ole kuitenkaan aivan sama, kuin mihin me olemme Suomessa tottuneet.

Lue lisää Egyptistä
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ulkoministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta. Lue myös Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Hotelli/majoitus

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Kiertomatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.