Perun parhaimmat palat

Peru ja inkojen korkeakulttuuri kulkevat käsi kädessä, mutta matkan aikana tutustumme myös maan muihin saloihin. Näemme uskomattomia taideaarteita, joilla Andashuaylillsain kirkko on runsain mitoin koristeltu. Tutustumme lähemmin inkojen valtakunnan vaikuttavaan pääkaupunkiin Cuscoon, Marasin gourmet-suolaan ja Uros-intiaanien jännittäviin kelluviin saariin. Pääset kokemaan fantastisen junamatkan, joka kulkee mitä kauneinta reittiä kohti yhtä matkamme kohokohtaa, Machu Picchua, jossa kohtaamme jälleen vanhaa intiaanien kulttuuria. Tervetuloa tutustumaan kanssamme niin Perun moniulotteiseen historiaan kuin nykypäiväänkin!        

Tärkeää tietoa

Maat: Peru

Matkatyyppi: Kiertomatka

Matkan pituus: 11 päivää

Ryhmän koko: 16-24 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Kaupunkikierros Limassa
 • Cusco
 • Retki Morayhin ja Marasiin
 • Junamatka Machu Picchuun
 • Veneretki taianomaisella Titicaca-järvellä

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Edestakaiset lennot Helsinki – Lima
• Muut kuljetukset ohjelman mukaisesti
• Majoitus
• 9 aamiaista
• 6 lounasta
• 4 illallista
• Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti
• Tema-oppaan palvelut

Header Image Tulosta päiväohjelma ja hyvä tietää -osio

MATKATIETOA

Päivä 1
Lentomatka Helsinki – Lima. Bussikuljetus hotellille, noin 18 km. Lennoilla tarjoiltavat ateriat. Kaksi hotelliyöpymistä Limassa.

Päivä 2
Kaupunkikiertoajelu sisältäen vierailun Huaca Pucllnan arkeologisella alueella, Casa de Aliagan palatsin ja Museo Larco Herreran. Aamiainen, lounas ja illallinen.

Päivä 3
Lima – Cusco. Käynti kauppahallissa. Kokkauskurssi ja lounas. Bussikuljetus ja lentomatka Cuscoon. Aamiainen ja lounas. Kaksi hotelliyöpymistä Cuscossa.

Päivä 4
Kaupunkikiertoajelu Cuscossa. Aamiainen ja illallinen tanssin ja musiikin kera.

Päivä 5
Cusco – Chinchero – Moray, Maras – Urubamba, bussimatka noin 90 km. Aamiainen ja lounas. Yksi hotelliyöpyminen Valle Sagradossa.

Päivä 6
Urubamba – Machu Picchu – Cusco. Käynti Machu Picchulla. Juna- ja bussimatka. Bussimatka noin 120 km ja junamatka noin 1.5 tuntia. Aamiainen ja lounas. Yksi hotelliyöpyminen Cuscossa.

Päivä 7
Cusco – Andahuaylillas – Pukará – Puno, bussimatka noin 390 km. Aamiainen, lounas ja illallinen. Kaksi hotelliyöpymistä Punossa.

Päivä 8
Kokopäiväretki Titicacajärvelle ja Taquilen & Urosin kaislasaaret. Aamiainen, lounas ja illallnen.

Päivä 9
Puno – Lima. Bussikuljetus ja lentomatka Limaan, noin 95 km. Aamiainen. Yksi hotelliyöpyminen Limassa.

Päivä 10
Lima – Helsinki. Bussikuljetus lentoasemalle ja lentomatka, bussimatka noin 17 km. Aamiainen ja lennoilla tarjoiltavat ateriat.

Päivä 11
Saapuminen Helsinkiin.

Peru

Asukasluku: 32.5 miljoonaa

Pinta-ala: 1 285 216 km²

Valuutta: Perun sol (PEN)

Kieli: Espanja,  quechua ja aymará 

Uskonto: Katolisuus, pieni osa protestantteja.

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Edestakaiset reittilennot Helsinki – Lima, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Tema-oppaan palvelut sekä ohjelman mukaiset kuljetukset, ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut, ellei muuta mainita.Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta). Jos varaat lennot itse tai haluat muusta syystä osallistua vain itse kiertomatkalle, saat matkan hinnasta alennuksen (tarkista hinta asiakaspalvelusta).

Temamatkoilla matkustat pienemmissä ryhmissä
Temamatkoilla matka ja matkustaja ovat kaikki kaikessa. Yhdessä kohtaamme ihmisiä ja kulttuureja ja koemme ainutlaatuisia kokemuksia luonnossa – läheisellä, aidolla ja miellyttävällä tavalla. Ryhmäkokomme tukevat kaikkea tätä, ja se onkin yksi tärkeimmistä syistä, miksi monet valitsevat matkustaa juuri TEMAn kanssa. Vältämme liian suuria ryhmiä matkoillamme, jotta jokainen matka olisi jokaiselle matkustajalle ennen kaikkea arjen ylittävä elämys, josta jää muistoja elinajaksi!

Valuutta ja ostoksista
Perun uusi sol (PEN). Mukaan kannattaa varata US-dollareita. Suuremmissa tavarataloissa ja ravintoloissa käyvät useimmiten yleisimmät luottokortit maksuvälineinä (ei aina). Matkan hintaan sisältyvät ateriat on mainittu matkaohjelmassa. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla, Perussa tuotetaan erinomaisia viinejä!), kahvit, virvokkeet ja juomarahat sekä mahdolliset tuliaiset ja matkamuistot. 

Suosittuja ostoksia ovat muun muassa laama- ja alpakkavillatuotteet, käsityöt, erilaiset tekstiilit, perinteiset intiaanien käsityöt, lakkatyöt, hopea- ja kultakorut ja kauniit niin kutsutut retablosit (retablos) eli intiaanien alttarikaapit, joita valmistetaan Ayacuchon provinnssissa. 

Juomarahat
Juomarahat eivät sisälly tämän matkan hintaan. Suosittelemme, että varaat mukaan juomarahoja varten USD 50 / Henkilö. Tema-opas kerää matkan alussa juomarahat yhteiseen kassaan ja huolehtii juomarahojen antamisesta matkan aikana. Jos haluat lisäksi jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti sen saajaa. Tema-oppaalta voit kysyä, millainen summa milloinkin on sopiva. Tippikulttuuri on osa näiden maiden paikallista kulttuuria.

Ilmasto, vaatetus ja pakkausvinkkejä
Ylhäällä altiplanon eli ylatasangon alueella Titicacajärvellä ja Cuscossa voi varsinkin iltaisin olla tarvetta lämpmillekin vaatteille (samoin lentokentillä ja bussissa), pakkaathan mukaan siis villapuseron ja takin. Hyvät matalakorkoiset ja kumipohjaiset kengät ovat tärkeät, esimerkiksi lenkkitossut. Mukaan kannattaa pakata kevyitä puuvillavaatteita. Sateita voi esiintyä, joten sadetakki tai -viitta tai ainakin sateenvarjo ovat paikallaan. Pukeutuminen hotelleissa matkamme aikana on melkoisen vapaamuotoista. Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esimerkiksi www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather.

Tititacajärvellä olemme yli 4 000 metrin korkeudessa ja Cuscossa yli 3 300 metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella. Korkeudesta saatta aiheutua erilaisia fyysisiä oireita, kuten paineen tuntua rinnassa, lievää päänsärkyä, "hengitysvaikeuksia". Nämä tuntemukset ovat normaaleja näissä korkeuksissa ja niihin auttavat useimmiten glukoositabletit, joita voi ostaa myös Perusta. Näitä oireita voi välttää muun muassa liikkumalla rauhallisesti ja hitaasti sekä välttää nopeita liikkeitä. 

Ohuesta ilmanalasta johtuen paistaa myös aurinko voimakkaasti ylätasangolla. Muistathan pakata mukaan auringolta suojaavan päähineen, aurinkosuojavoiteen ja myös auringolta suojaavan huulirasvan. 

Muita pakkausvinkkejä: kiikarit, hyttyskarkotin ja kosteuspyyhkeet.

Mikäli sinulla on sydänongelmia, otathan yhteyttää lääkäriin ennen matkan varaamista.

Muuta
Perussakin, varsinkin suuremmissa kaupungeissa, niin kuin muuaallakin maailmassa on taskuvarkaita. Seuraavassa muutamia vinkkejä taskuvarkaiden varalta, lisää käytännön ohjeita saat paikan päällä Tema-oppaalta: hotellin kassakaappiin kannattaa laittaa aina kaikki "ylimääräinen" käteinen valuutta, jota et ota päivän retkelle mukaan. Vyölaukkua on hyvä käyttää. Emme myöskään suosittele, että pidät kaula- ja rannekoruja suuremmissa kaupungeissa, eikä paikoissa, joissa on paljon ihmisiä.  

Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ulkoministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta. Lue myös Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Hotelli/majoitus

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Kiertomatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.