Suuri kiertomatka inkojen jalanjäljilleKolme maata Andeilla

Uusi monipuolinen ja kattava kiertomatka Perun Limasta Bolivian kautta Santiagoon Chileen. Matkan aikana tulevat tutuiksi niin Andien väestö ja yhteiskunta kuin luonto ja kulttuurikin. Matkaamme mahtavissa korkeuksissa jännittäviin paikkoihin, joihin monet unelmoivat pääsevänsä jonain päivänä. Matkan kohokohtia ovat muun muassa Machu Picchu, inkojen pääkaupunki Cusco, Titicaca-järvi, La Paz, Uyunin valtava suola-aavikko, Atacaman autiomaa, Valparaíso, luonnollisestikaan Chilen kuuluisia viiniviljelmiä unohtamatta. Lämpimästi tervetuloa inkojen mielenkiintoiseen maailmaan.

Tärkeää tietoa

Maat: Peru, Bolivia, Chile

Matkatyyppi: Kiertomatka

Matkan pituus: 19 päivää

Ryhmän koko: 16-26 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Kaupunkikierros Cuscossa
 • Machu Picchu
 • Aurinkosaari Titicaca-järvellä
 • Uyunin ja Atacaman aavikot
 • Valparaiso ja viininmaistajaiset

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Edestakaiset reittilennot Etelä-Amerikkaan ja maan sisäiset lennot sekä muut ohjelmassa mainitut kuljetukset.  Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Tema-oppaan palvelut sekä ohjelman mukaiset kuljetukset, ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut, ellei muuta mainita.Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta kotisivuiltamme varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta). Jos varaat lennot itse tai haluat muusta syystä osallistua vain itse kiertomatkalle, saat matkan hinnasta alennuksen (tarkista hinta asiakaspalvelusta).

Temamatkoilla matkustat pienemmissä ryhmissä
Temamatkoilla matka ja matkustaja ovat kaikki kaikessa. Yhdessä kohtaamme ihmisiä ja kulttuureja ja koemme ainutlaatuisia kokemuksia luonnossa – läheisellä, aidolla ja miellyttävällä tavalla. Ryhmäkokomme tukevat kaikkea tätä, ja se onkin yksi tärkeimmistä syistä, miksi monet valitsevat matkustaa juuri TEMAn kanssa. Vältämme liian suuria ryhmiä matkoillamme, jotta jokainen matka olisi jokaiselle matkustajalle ennen kaikkea arjen ylittävä elämys, josta jää muistoja elinajaksi!

Valuutta ja ostoksista
Matkakassaksi mukaan kannattaa varata US-dollareita. Suuremmissa tavarataloissa ja ravintoloissa käyvät useimmiten yleisimmät luottokortit maksuvälineinä (ei aina). Matkan hintaan sisältyvät ateriat on mainittu matkaohjelmassa. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), kahvit, virvokkeet ja juomarahat sekä mahdolliset tuliaiset ja matkamuistot.

Suosittuja ostoksia ovat muun muassa laama- ja alpakkavillatuotteet, käsityöt, erilaiset tekstiilit, perinteiset intiaanien käsityöt, lakkatyöt, hopea- ja kultakorut ja kauniit niin kutsutut retablosit (retablos) eli intiaanien alttarikaapit.

Juomarahat
Juomarahat eivät sisälly tämän matkan hintaan. Suosittelemme, että varaat mukaan juomarahoja varten 95 USD / Henkilö. Tema-opas kerää matkan alussa juomarahat yhteiseen kassaan ja huolehtii juomarahojen antamisesta matkan aikana. Jos haluat lisäksi jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti sen saajaa. Tema-oppaalta voit kysyä, millainen summa milloinkin on sopiva. Tippikulttuuri on osa näiden maiden paikallista kulttuuria.

Ilmasto, vaatetus ja pakkausvinkkejä
Ylhäällä altiplanon eli ylatasangon alueella Titicaca-järvellä ja Cuscossa voi varsinkin iltaisin olla tarvetta lämpmillekin vaatteille (samoin lentokentillä ja bussissa), pakkaathan mukaan siis villapuseron ja takin. Hyvät matalakorkoiset ja kumipohjaiset kengät ovat tärkeät, esimerkiksi lenkkitossut. Mukaan kannattaa pakata kevyitä puuvillavaatteita. Sateita voi esiintyä, joten sadetakki tai -viitta tai ainakin sateenvarjo ovat paikallaan. Pukeutuminen hotelleissa matkamme aikana on melkoisen vapaamuotoista. Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esimerkiksi www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather.

Tititaca-järvellä olemme yli 4 000 metrin korkeudessa ja Cuscossa yli 3 300 metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella. Korkeudesta saatta aiheutua erilaisia fyysisiä oireita, kuten paineen tuntua rinnassa, lievää päänsärkyä, "hengitysvaikeuksia". Nämä tuntemukset ovat normaaleja näissä korkeuksissa ja niihin auttavat useimmiten glukoositabletit, joita voi ostaa myös Perusta. Näitä oireita voi välttää muun muassa liikkumalla rauhallisesti ja hitaasti sekä välttää nopeita liikkeitä.

Ohuesta ilmanalasta johtuen paistaa myös aurinko voimakkaasti ylätasangolla. Muistathan pakata mukaan auringolta suojaavan päähineen, aurinkosuojavoiteen ja myös auringolta suojaavan huulirasvan.

Muita pakkausvinkkejä: kiikarit, hyttyskarkotin ja kosteuspyyhkeet.

Mikäli sinulla on sydänongelmia, otathan yhteyttää lääkäriin ennen matkan varaamista.

Muuta
Päivät 7 ja 8 vietämme niin kutsutulla Aurinkosaarella. Tänne pakataan mukaan vain "käsimatkatavarat" (suosittelemme selkäreppua). Suuremmat matkatavarat kuljetetaan suoraan hotellillemme La Pazissa, jonne matkamme jatkuu Aurinkosaarelta. Kannattaa pakata mukaan myös lämpimiä vaatteita, sillä yöt voivat olla varsin viileitä.

Varsinkin suuremmissa kaupungeissa myös Etelä-Amerikassa, niin kuin muuaallakin maailmassa, on taskuvarkaita. Seuraavassa muutamia vinkkejä taskuvarkaiden varalta, lisää käytännön ohjeita saat paikan päällä Tema-oppaalta: hotellin kassakaappiin kannattaa laittaa aina kaikki "ylimääräinen" käteinen valuutta, jota et ota päivän retkelle mukaan. Vyölaukkua on hyvä käyttää. Emme myöskään suosittele, että pidät kaula- ja rannekoruja suuremmissa kaupungeissa, eikä paikoissa, joissa on paljon ihmisiä.

Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ulkoministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta. Lue myös Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Keltakuumerokotus vaaditaan ja rokotustodistus tulee ottaa viranomaisia varten matkalle mukaan. Lisätietoja yllä mainitun Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen kotisivuilta tai rokote.fi

Hotelli/majoitus

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Kiertomatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.