Pohjois-Italian järvialue- Bernina Express -juna ja Milano

Pohjois-Italian helmiä, Como- ja Luganojärviä ympäröi henkeäsalpaavan upea luonto. Laivan kannelta ihailemme viehättäviä kyliä, upeita huviloita ja vaikuttavia palatseja. Junamatka Alpeilla lumihuippuisine vuorineen, alppijärvineen ja kukkaniittyineen tuo mieleen maiseman kauniista maalauksesta. Kiertomatkamme tukikohta on keskiaikainen Comon kaupunki ja viikko päättyy retkeen muodin ja arkkitehtuurin mekkaan Milanoon.

Halutessasi matkasi opastuksen ruotsin kielellä, tutustu matkavalikoimaamme klikkaamalla seuraavaa linkkiä. https://www.temaresor.se/

Tärkeää tietoa

Maat: Italia

Matkatyyppi: Kiertomatka

Matkan pituus: 8 päivää

Ryhmän koko: 17-24 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Veneretket kahdella järvellä
 • Kapearaiteinen rata St. Moritziin
 • Köysirata Monte Brunatelle
 • Näkymät Alpeille
 • Kaupunkikierros Milanossa

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Edestakainen reittilento Helsinki–Milano.
• Muut ohjelman mukaiset kuljetukset
• Majoitus
• 7 aamiaista
• 3 lounasta 
• 3 illallista 
• Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti
• Tema-oppaan palvelut
Header Image Tulosta päiväohjelma ja hyvä tietää -osio

MATKATIETOA

Päivä 1
Reittilento Helsinki – Milano (Malpensa). Bussikuljetus lentoasemalta Comoon, noin 50 km. Kaupunkikävelyä Comossa noin 4 km. Tervetuloillallinen. Seitsemän hotelliyöpymistä Comossa.

Päivä 2
Bergbana Como – Monte Brunate, funikulaari (meno-paluu, kävelyä noin 5 km). Lisäksi Monte Brunatella noin yhden kilometrin pituinen kävelyretki. Vapaa iltapäivä. Aamiainen.

Päivä 3
Como – Tirano, bussimatka noin 135 km. Bernina Express -juna, Tirano – St Moritz, noin 3 tuntia. Noin tunnin pituinen rantakävely St Morotzissa. St Moritz – Como, bussimatka noin 140 km. Aamiainen ja lounas.

Päivä 4
Aamukävely Comon keskustan halki Villa Balbanielloon ja sieltä edelleen satamaan. Kokopäivän veneretki Como-järvellä rantautumisineen. Päivän kävelyn pituus on noin 4 km hotellista laivaterminaaliin (edestakainen matka) ja noin 200 metrin pituinen rantakävely Lennossa. Aamiainen ja lounas. Vapaailta.

Päivä 5
Como – Lugano, bussimatka noin 65 km (meno-paluu). Veneretki Luganojärvellä. Kävelyä Luganossa noin yhden kilometrin verran ja noin 3 km illallisravintolaan ja takaisin. Aamiainen ja illallinen.

Päivä 6
Como – Domaso Winery – Tremezzo – Como, bussimatka noin 110 km. Tutustuminen Villa Carlottaan ja sen kasvitieteelliseen puistoon ja käynti viinitilalla ja lounas. Aamiainen ja lounas.

Päivä 7
Como – Milano, bussimatka noin 100 km (meno-paluu). Kaupunkikiertoajelu Milanossa bussilla ja jalkaisin (kävelyä noin 3 km) ja noin 4 km illallisravintolaan ja takaisin. Aamiainen ja matkanpäätösillallinen.

Päivä 8
Como – Milano (Malpensa), bussikuljetus lentoasemalle, noin 50 km. Aamiainen.

Italia

Asukasluku: 58 milj.
Pinta-ala: 301 230 km²
Uskonto: Roomalaiskatolisia 85 %, lisäksi mm. muslimeja, protestantteja, Jehovan todistajia, buddhisteja ja juutalaisia.
Valuutta: Euro
Kieli: Italia sekä vähemmistökielet sardinia, latina, saksa, ranska, albanian kieli, sloveenin kieli ja kreikka
Aikaero: Suomen aika -1 t

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Edestakainen reittilento Helsinki – Milano, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Tema-oppaan palvelut sekä matkaohjelman mukaiset kuljetukset, ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut, ellei muuta mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta.

Jos varaat lennot itse tai haluat muusta syystä osallistua vain itse kiertomatkalle, saat matkan hinnasta alennuksen.

Temamatkoilla matkustat pienemmissä ryhmissä
Temamatkoilla matka ja matkustaja ovat kaikki kaikessa. Yhdessä kohtaamme ihmisiä ja kulttuureja ja koemme ainutlaatuisia kokemuksia luonnossa – läheisellä, aidolla ja miellyttävällä tavalla. Ryhmäkokomme tukevat kaikkea tätä, ja se onkin yksi tärkeimmistä syistä, miksi monet valitsevat matkustaa juuri TEMAn kanssa. Vältämme liian suuria ryhmiä matkoillamme, jotta jokainen matka olisi jokaiselle matkustajalle ennen kaikkea arjen ylittävä elämys, josta jää muistoja elinajaksi!

Valuutta
Euro (EUR)

Pankki- ja luottokortit hyväksytään maksuvälineenä useimmissa paikoissa ja niillä voi nostaa käteistä pankkiautomaateista monissa pienemmissäkin kaupungeissa. Mukaan kannattaa kuitenkin ottaa myös käteistä ainakin ensimmäisiä päiviä varten, jottet joudu heti etsimään pankkiautomaattia.

Matkan hintaan sisältyvät ohjelman mukaiset ateriat. Matkakassaa arvioidessa kannattaa ottaa huomioon muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), juomarahat, kahvit ja virvokkeet sekä matkamuistot.

Juomarahat
Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan. Suosittelemme, että varaat matkakassaasi noin 30 EUR / henkilö juomarahoja varten. Tema-opas kesää juomarahat matkan alussa yhteiseen kassaan ja huolehtii sen jälkeen juomarahojen antamisesta koko ryhmän puolesta kuljettajille, mahdollisille paikallisoppaille sekä ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla.

Jos haluat lisäksi jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti aina saajaa. Tema-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto ja vaatetus
Kesällä Comossa (n. 200 m mpy) on päivän ylin lämpötila keskimäärin noin 26 astetta ja päivän alin noin 18 astetta. Sadekuurojakin voi esiintyä. Ylhäällä vuoristossa on keskikesälläkin viileämpää kuin rannikolla tai lähempänä merenpintaa. Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esimerkiksi www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather.

Pakkaa mukaan säähän ja luonnossa ja kaupungissa liikkumiseen sopivia vaatteita, myös lämpimämpi pusero tai takki sekä sadetakki. Tärkeää on, että mukana on mukavat, pitäväpohjaiset kengät. Sillä vaikka tämä ei ole vaellusmatka, kävelemme päivittäin yhdestä neljään kilometriä kaupungeissa, vierailukohteissa ja päivällisille mennessämme. Ota mukaan myös pieni selkäreppu ja muista aurinkovoide.

Muuta
Hotelli Como. TEMA on esittänyt hotellille toiveen, että TEMAn asiakkaat sijoitettaisiin parvekkeellisiin huoneisiin. Hotelli on luvannut tehdä parhaansa, mutta emme voi taata toiveen toteutumista.

Lue lisää Italiasta
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Lue myös
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Hotelli/majoitus

Lähdöt

Päivämäärä Lento-
tiedot
Matkan pituus Matka Lähtöpaikka Hinta/henkilö Paikkoja
05.10.2024 info_icon

Lentotiedot

cross

Kaikki ajat ovat paikallista aikaa.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Helsinki
Milan
2024-10-05
08:00
2024-10-05
10:05
Finnair, 1751
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Milan
Helsinki
2024-10-12
19:05
2024-10-12
23:05
Finnair, 1756
8 päivää Pohjois-Italian järvialue Helsinki 2 790 EUR 6+ paikkaa jäljellä Varaa
31.05.2025 8 päivää Pohjois-Italian järvialue Helsinki 3 090 EUR 6+ paikkaa jäljellä Varaa
30.08.2025 8 päivää Pohjois-Italian järvialue Helsinki 3 050 EUR 6+ paikkaa jäljellä Varaa

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Kiertomatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.