Mitä on TEMA?

Juulia Saarinen

 

  • Koulutus: BBA
  • Opaskokemus vuosina: 11
  • Kielitaito: suomi, englanti, ruotsi (ranska, arabia)
  • Opastaa: Albania, Bulgaria, Egypti, Kiina, Malesia, Turkki

Sinuhe egyptiläisen kirjoittaja Mika Waltari sanoo: ”Joka on kerran Niilin vettä maistanut, hänen janoaan ei enää mikään muu vesi sammuta”. Niin taisi käydä myös minulle, joka pienenä tyttönä asuin perheeni kanssa Kairossa. Egypti on paikka, johon kaipaan aina uudelleen ja onnekseni olen saanut sinne myös kerta toisensa jälkeen palata.

Muinaisen Egyptin majesteettiset temppelit, faraoiden värikylläiset haudat ja uskomattomat pyramidit tarinoineen vievät ajatukseni usein vuosituhansien taakse, kunnes Kairon kaoottinen katuvilinä tai Niilin rannoilla leikkivät lapset palauttavat minut taas nykyhetkeen. Tämän päivän Egypti onkin aivan oma lukunsa, ei vähiten viime aikaisten poliittisten muutosten takia. On ollut äärettömän mielenkiintoista seurata vierestä, kuinka ihmisten elämä on jatkunut muutosten keskellä. Ja entäs se hetki Niilillä, kun laiva lipuu hiljaa eteenpäin, ja laskeva aurinko värjää ympäröivän aavikon ja vuoret punertaviksi palmujen huojuessa hiljalleen tuulessa, samalla, kun jostain kaukaa minareeteista kantautuu rukouskutsuhuuto? Niin, se on maaginen hetki. Hetki, jota on vaikea kuvailla, se täytyy itse tuntea ja kokea!   

Vaikka Egypti onkin minulle rakas paikka, myös monella muulla maalla on paikkansa sydämessäni: Albania, Bulgaria, Kiina, Kreikka, Malesia, Turkki… Maat ihmisineen ovat kuin ystäviä, kukin omanlaisiaan persoonia vikoineen kaikkineen, jotka jättävät jälkensä kulkijaan.

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.