Mitä on TEMA?

Yhteistyö- ja tukihankkeita

Help to Help 

Marraskuussa 2015 Tema aloitti pitkän tähtäimen yhteistyön Help to Help -järjestön kanssa. Järjestön toiminta-ajatus on sponsoroida vaatimattomista oloista lähtöisin olevien, nuorten, lahjakkaiden opiskelijoiden korkeakouluopintoja joukkorahoituksen avulla. Tavoitteena on, kouluttaa Tansaniassa lisää insinöörejä, kirurgeja, kätilöitä ja tutkijoita, jotka kouluttauduttuaan jäävät kotimaahansa ja vähentävät maan riippuvuutta kansainvälisestä avusta.

Pähkinöistä tulevaisuudentoivoa mayoille

Makadamiapähkinät ovat maukkaita välipaloja ja niiden öljyä käytetään kauneudenhoitotuotteiden ainesosana. Mutta niissä on muitakin hyviä puolia. Pähkinöiden viljely voi parantaa mayaviljelijöiden sosiaalista ja taloudellista asemaa, ja lisäksi viljely toimii ilmaston lämpenemisen vastavoimana. Tema on aloittanut vuonna 2011 pitkän aikavälin yhteistyön makadamian taimien istuttamiseksi.

Yhteistyökumppanimme on järjestö, joka lahjoittaa taimia mayaviljelijöille ja auttaa heitä alkuun viljelyssä. Sitten kun puut muutaman vuoden kuluttua kantavat hedelmää, järjestö auttaa viljelijöitä tuotteiden jalostamisessa ja markkinoinnissa. 

Unesco World Heritage

Tema on pitkään osallistunut erilaisiin Unescon maailmanperintökohteisiin liittyviin projekteihin. Teman matkoilla voit tutustua useisiin maailmanperintöluettelon noin 900 kulttuuri- ja luontokohteesta.

Adoptoi oranki

Borneolla Sepilok Orangutan Rehabilitation -keskus tekee työtä orankien suojelemiseksi ja orvoiksi jääneiden orankipienokaisten palauttamiseksi luontoon. Keskuksessa vieraillaan Malesia ja Borneo -kiertomatkalla ja voit silloin itsekin adoptoida orangin.

 
XClose