Mitä on TEMA?

Makadamiapähkinät

Makadamiapähkinät ovat maukkaita välipaloja ja niiden öljyä käytetään kauneudenhoitotuotteiden ainesosana. Mutta niissä on muitakin hyviä puolia. Pähkinöiden viljely voi parantaa mayaviljelijöiden sosiaalista ja taloudellista asemaa, ja lisäksi viljely toimii ilmaston lämpenemisen vastavoimana. TEMA on aloittanut vuonna 2011 pitkän aikavälin yhteistyön makadamian taimien istuttamiseksi.

Yhteistyökumppanimme on järjestö, joka lahjoittaa taimia mayaviljelijöille ja auttaa heitä alkuun viljelyssä. Sitten kun puut muutaman vuoden kuluttua kantavat hedelmää, järjestö auttaa viljelijöitä tuotteiden jalostamisessa ja markkinoinnissa. Avustamme järjestön tärkeää työtä taloudellisesti.

Pähkinät hyödyttävät sekä ympäristöä että ihmisiä

  • Sadosta saatavat ansiot auttavat mayaintiaaneja kehittämään kyliään, mikä tarjoaa nuorille valoisamman vaihtoehdon kaupunkien slummien epävarman tulevaisuuden sijaan.
  • Viljely on ekologista pitkällä aikavälillä, koska se ei köyhdytä maaperää.
  • Pähkinäpuilla on kyky sitoa runsaasti hiilidioksidia. Täysikasvuinen puu voi sitoa ilmakehästä jopa 13,5 kg hiilidioksidia vuodessa.
  • Pähkinäpuiden istutus estää eroosiota.
  • Pähkinät ovat ravinteikkaita ja terveellisiä.

On monta hyvää syytä aloittaa makadamiapähkinöiden viljely juuri Guatemalassa:

Lue lisää projektista »

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.