Mitä on TEMA?

Help to Help

Yhdessä Tansanian tulevaisuuden puolesta

Kuvittele, että olet syntynyt köyhään kylään ja edessäsi on elämä peltotyöläisenä. Mutta kuitenkin haaveilet koulutuksesta ja mahdollisuudesta tehdä jotain maasi hyväksi. Ruotsalaisen Help to Help -järjestön ansiosta monet tansanialaiset nuoret voivat toteuttaa unelmansa – ja TEMA:n asiakkaana olet mukana auttamassa!

Avustuksista itseapuun
Marraskuussa 2015 TEMA aloitti pitkän tähtäimen yhteistyön Help to Help -järjestön kanssa. Järjestön toiminta-ajatus on sponsoroida vaatimattomista oloista lähtöisin olevien, nuorten, lahjakkaiden opiskelijoiden korkeakouluopintoja joukkorahoituksen avulla. Tavoitteena on, kouluttaa Tansaniassa lisää insinöörejä, kirurgeja, kätilöitä ja tutkijoita, jotka kouluttauduttuaan jäävät kotimaahansa ja vähentävät maan riippuvuutta kansainvälisestä avusta.

TEMA – kaksi tapaa auttaa
Me TEMA:lla pidämme järjestön toiminta-ajatuksesta ja olemme matkojemme kautta luoneet läheiset suhteet Tansaniaan. Siksi tuntuu luonnolliselta avustaa Help to Help -järjestöä taloudellisesti. Sen lisäksi TEMA:lla on oma kummiopiskelija. TEMA rahoittaa Frank Kimarion (kuvassa alla) jäljellä olevan opettajakoulutuksen tutkintoon saakka.

Frank – nuori mies, jolla on unelmia
Frank syntyi vuonna 1991 vaatimattomaan maalaiskylään Arushassa, Pohjois-Tansaniassa. Nyt hän opiskelee yliopistossa Dar es Salaamissa ja hänellä on vielä kaksi vuotta jäljellä Bachelor of Arts with Education -tutkintoon. Hänen unelmansa on tulla inspiroivaksi opettajaksi ja olla sen lisäksi mukana myötävaikuttamassa Tansanian koulutusjärjestelmään. Vapaa-ajalla Frank pitää keskusteluista ystävien kanssa, uimisesta ja tanssimisesta.

Uutta ajattelua ja läpinäkyvyyttä
Huolimatta siitä, että Help to Help on perustettu vasta vuonna 2010, se on jo saanut paljon huomiota. Perustaja Malin Cronqvist väsyi kansainvälisiä avustusorganisaatioita koskeviin toistuviin huhuihin korruptiosta ja kohtuuttomista johtajien palkoista. Siksi hän perusti järjestön, jonka avulla apu menee suoraan yksilöltä yksilölle joukkorahoitusta hyödyntäen. 

Pienistä puroista kasvaa virta
Joukkorahoitus perustuu ajatukseen siitä, että pienistä lahjoituksista kasvaa suurempi rahoitusvirta. Sekä yritykset että yksityishenkilöt osallistuvat rahoitukseen ja lahjoitus voi olla mitä tahansa viidestä eurosta ylös päin. Jokainen lahjoitus on korvamerkitty tietyn opiskelijan koulutukseen ja opiskelijasta ja opintojen rahoituksesta raportoidaan järjestön verkkosivulla. 

Osallistu ja auta!
Voit lukea lisää Help to Help -järjestöstä – ja osallistua myös itse lahjoituksella – verkkosivulla Helptohelp.se.

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.