Mitä on TEMA?

Minna Keitu

Minna-Keitu

  • Koulutus: Diplomi-homeopaatti, Espanjan kieli ja kulttuuri
  • Opaskokemus vuosina: 20
  • Kielitaito: Suomi, ruotsi, espanja, englanti, portugali
  • Opastaa: Espanja, Portugali, Turkki, Meksiko, Belize, Guatemala

Kiertomatka on mielestäni paras tapa matkustaa. On hyvää ja samanhenkistä matkaseuraa, pääsee nopeasti ja helposti paikasta toiseen, tutustutaan mielenkiintoisiin nähtävyyksiin ja vielä kuulee historiaa ja ajankohtaista tietoa omalla kielellään. Todella tuntee olevansa lomalla. Oppaana sitä tietysti toivoo, että saa välittää tietoa ja elämyksiä siten, että matkasta tulee jokaiselle ainutlaatuinen.

Minua on aina kiehtonut historia, rauniot, kulttuurit, ihmiset, museot, mutta myös luonto, kasvit ja eläimet. Suhtaudun myös intohimolla musiikkiin, ruokaan ja ruokakulttuureihin, viiniin ym. Nautin ruoanlaitosta ja matkan aikana saadaankin nauttia paikallisia ruokia ja makuja. Usein tulee ostettua paikallisia herkkuja ja aineksia kotiinkin viemisiksi. Joskus matkalaiset saavat nauttia laittamistani herkkupöydistä, toisinaan on tyydyttävä reseptiin.

Pääosin opastan espanjan- ja portugalinkielisissä maissa sekä Turkissa. Kaikissa maissa on kuitenkin jotain, josta jää pysyvä muisto ja joka kerta löytää myös jotain uutta. Meksikon ja Guatemalan vanhat mayakaupungit ovat hyvin vaikuttavia samoin vanha mayalääketiede ja upea luonto. Portugalissa on niin paljon ainutlaatuisia paikkoja ja herkullista ruokaa ja viiniä, että sitä ei yhdessä lauseessa pysty edes kuvailemaan. Espanjassa Katalonia ja Keski-Espanja ovat itselleni mieluisimpia, vaikka tieni vie aina lomalle Andalusiaan. Turkki vei sydämeni jo vuosia sitten; sen kulttuuri, ihmiset, kieli, jota opiskelen – täytyyhän sitä elämässä olla haasteita. Turkin vanhat rauniokaupungit ovat hyvin säilyneitä ja varsinkin Efesos on lumoava ja Istanbul on Bosporin helmi – sen ihanampaa kaupunkia ei ole.

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.