Mitä on TEMA?

Maarit Nieminen

 

  • Koulutus: FM, auktorisoitu opas
  • Opaskokemus vuosina: 15
  • Kielitaito: mm. kreikka
  • Opastaa: Kreikkaa

Kouluikäisenä luin paljon ja kaikenlaista: matkakertomuksia, fantasiaa, sci-fiä, ym. nojatuolimatkoja tehden. Sittemmin yliopistolla aloitin syvällisemmän matkan menneisyyteen, kun luin itseni maisteriksi. Osittain opintojenkin vuoksi päädyin tuolloin Kreikkaan, tein graduni maan nykyhistoriasta ja päädyin kielitaitoisena kesätöiden kautta matkailualalle.

Muutaman vuoden kuluttua hankittuani hyvän kreikan kielen taidon päätin jatkaa opintoja ja hain ja pääsin Kreikan valtion opasopistoon, jossa sainkin noin kolmivuotisen syventävän kurssin maahan: historiaa, arkeologiaa, taidehistoriaa, kansatiedettä, musiikkia, ja niin päin pois – kaikkea mitä auktorisoitu opas saattaa matkan varrella tarvita. Olen siis asunut Kreikassa suurimman aikuiselämääni, ja se on toinen kotimaani. Opastan useammalla kielellä monenlaisia ryhmiä, mutta suomalaiset TEMA-ryhmät ovat kaikkein mieluisimpia!

Minä annan ryhmälle puitteet, sen jälkeen ryhmäläiset luovat itse ryhmän! Asiakkaiden erilaisuus tekee tilanteista mielenkiintoisia. Myös opas oppii usein uusia asioita matkustajiltaan!

Teman kiertomatkalla näkee PALJON. Enemmän kuin itse samassa ajassa ehtisi. Kun opas hoitaa kaikki käytännön asiat, asiakas voi keskittyä kohteeseen, siihen mikä häntä kiinnostaa: maailmanperintökohteet, kulttuuri, luonto, jne. 

Kiertomatkat sopivat hyvin monenlaisille ihmisille: yksinmatkustaville, pariskunnille, lapsiperheillekin. Pienet liikuntarajoituksetkaan eivät ole este, sillä matkoissa on valinnanvaraa. Jos kukkulaa ei jaksakaan valloittaa, aina voi jäädä istumaan puun varjoon linnun laulua kuuntelemaan siksi aikaa, kun muut käyvät huipulla! 

Rakastan kohdemaatani, sen kulttuuria, historiaa, ihmisiä. Samalla asiakkaat näkevät sen uusin silmin ja kysymyksillään saavat oppaankin innostumaan lisää.

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.