Mitä on TEMA?

Taisto Sievänen

105x105_Taisto_Sievanen

  • Koulutus: Kaupallinen koulutus, historian opintoja sekä elämänkoulu.
  • Opaskokemus vuosina: 26
  • Kielitaito: Suomi, ruotsi, englanti, ranska, espanja
  • Opastaa: Australia, Uusi-Seelanti, Kiina, Israel, Jordania, Egypti, Japani, Indonesia, Malesia, Thaimaa, Iso-Britania, Bulgaria

Olen ollut matkallani nyt jo reilusti yli parikymmentä vuotta. Työskentelin alkuvuosina useissa eri maissa ja lomakohteissa, joissa tein erityyppisiä opastöitä. Käännekohtana voisi kaiketi pitää Gardajärveä, jossa tavallisena rantalomaoppaana vedin mm. retkeä Firenzeen. Eräälle Firenzen retkelleni lähti yllättäen mukaan oppikouluaikainen historian opettajani, ja ehkäpä hänen palautteensa sai minut miettimään elämääni uudelleen. Hän ei olisi koskaan osannut kuvitellakaan näkevänsä sellaista paloa minussa kuin nyt esitellessäni keskiaikaisen Euroopan ehdotonta kulttuurikeskusta ja sen vaikuttavia taideaarteita. Siitä se sitten pikkuhiljaa lähti. Intohimonani ovat erilaiset mielenkiintoiset kulttuurit. Matkani vei ensin Malesiaan, sitten mm. Egyptiin, Bulgariaan, Romaniaan, Intiaan, Kiinaan, Venezuelaan, Indonesiaan, Australiaan ja Uuteen-Seelantiin. Tämä on ollut suurenmoista!

Minun tehtäväni on huolehtia, että kaikki kiertomatkalla toimii: kuljetukset, hotellit, ravintolaillalliset – asiakas voi keskittyä kokemaan, aistimaan ja nauttimaan. Näillä matkoilla sukellamme paikalliseen kulttuuriin mahdollisimman paljon pintaa syvemmälle. Apunani on myös aina paikallinen opas ja linja-auton kuljettaja, tietenkin. Mielestäni on myös hienoa, että asiakas voi yhdistää kiertomatkaan rentouttavan rantalomaviikon: voi nauttia, lepäillä ja sulatella edellisen viikon elämyksiä. Sitä suosittelen kaikille!

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.