Skotlanti, Pohjois-Irlanti ja IrlantiYlämaita, rannikkoa ja kaupunkeja

Lähde kiertomatkallemme Brittein saarille kelttien jalanjäljille. Näet pääkaupungit Edinburghin, Belfastin ja Dublinin ja Titanic-museon sekä maistelet whiskyä ja Guinnessia.

Matkaamme kelttien jalanjäljissä halki kolmen alueen, Skotlannin, Pohjois-Irlannin ja Irlannin. Skotlannissa jäljitämme Nessietä Loch Nessillä, maistelemme whiskyä ja tutkimme Edinburghia. Sitten jatkamme meren yli Pohjois-Irlantiin ja Belfastiin, jossa tutustumme uuteen, moderniin Titanic-museoon ja patikoimme pitkin Giant's Causewaytä. Vihreässä Irlannissa tutustumme mm. kaivostoiminnan historiaan ennen kuin matka päättyy Dubliniin.

Tärkeää tietoa

Maat: Irlanti, Skotlanti, Pohjois-Irlanti, Englanti, Iso-Britannia

Matkan pituus: 11 päivää

Ryhmän koko: 20-25 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Urquhart Castle ja Loch Ness
 • The Whisky Trail ja maistiaiset
 • Titanic-museo
 • Giant's Causewayn maailmanperintökohde
 • Dublin ja Guinness Storehouse

Lähdöt

Päivämäärä Matkan pituus Matka Lähtöpaikka Hinta/henkilö Paikkoja
2017-08-27 11 päivää Skotlanti, Pohjois-Irlanti ja Irlanti Helsinki 2335 EUR 6+ paikkaa jäljellä Varaa

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Lennot & majoitus
 • Palvelumaksut
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut
 • Maistiaisia
 • Tema-oppaan palvelut
 • Katso päiväohjelma

Päiväohjelma
Elokuu-syyskuu 2017

Päivä 1 - Edinburgh – Skotlannin pääkaupunki
Finnairin suora reittilento lähtee iltapäivällä Helsingistä ja olet perillä Edinburghissa myöhemmin iltapäivällä. TEMA-opas on lentoasemalla toivottamassa sinut tervetulleeksi Skotlantiin ja sen pääkaupunkiin Edinburghiin.

Matkalla hotelliin teemme samalla lyhyehkön kaupunkikiertoajelun, jotta saat yleiskuvan kaupungista, ja majoitumme sen jälkeen hotelliin, jossa vietämme matkan ensimmäiset kaksi yötä. Myöhemmin tapaamme vielä uudelleen ja nautimme yhdessä tervetulopäivällisen. 

Päivä 2 - Athens of the North, Edinburgh
Teemme aamupäivällä kaupunkikierroksen tässä hienossa Edinburghin maailmanperintökaupungissa. Näemme 1700-luvun yrjöjenaikaisen New Townin ja sen leveät, puiden reunustamat kadut ja keskiaikaisen Old Townin. The Royal Mile on kaupungin selkäranka, joka vie läpi vanhojen korttelien Holyroodin palatsilta Edinburghin linnalle, johon käymme tutustumassa.

Iltapäivällä sinulla on aikaa omille löytöretkille kaupungissa. Voit esimerkiksi poiketa johonkin monista gallerioista ja museoista. Jos haluat ostoksille, löydät Princes Streetiltä monia kansainvälisiä merkkiliikkeitä ja The Royal Milen varrella taas on enemmän perinteisempiä pikkukauppoja. 

Jos valitset matkan ajankohdaksi elokuun, sisältyy matkan hintaan myös pääsylippu The Royal Edinburgh Military Tattoon hienoon näytökseen.  

Päivä 3 - The Malt Whisky Trail ja Glamis Castle
Aamiaisen jälkeen lähdemme hotellista ja aloitamme matkamme Skotlannin suurenmoisissa maisemissa. Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on Glamis Castle. Linna tunnetaan Britannian kuningataräidin lapsuudenkotina, mutta myös paikkana, jossa Shakespearen Macbeth tapahtuu.

Iltapäivällä matkamme jatkuu Speyjokea seuraillen. Malt Whiskey Trail seuraa osin jokea ja ajamme halki kauniin viljelymaiseman, jossa ohra viihtyy. Poikkeamme tietysti yhteen Speysiden monista viskitislaamoista, joista ainakin Glenfiddichin ja Glenlivetin nimet saattavat kuulostaa tutuilta. Tislaamossa pääsemme tutustumaan valmistusprosessiin ja useimmat haluavat varmasti maistaa lopputuotettakin ennen kuin jatkamme taas matkaa. 

Illalla saavumme Invernessiin, jossa vietämme seuraavan yön.

Päivä 4 - Loch Ness
Tänään suuntaamme Skotlannin Ylämaille, The Scottish Highlandsiin. Ylämaiden maisema on dramaattinen ja runollinen ja täällä on yksi päivän kohokohdista: Loch Ness. Järvi on nykyisin osa Kaledonian kanavaa, joka kulkee halki maan Invernessistä Fort Williamiin. Ehkäpä merihirviö Nessie on livahtanut kanavaa pitkin karkuun? Siitä huolimatta yritämme tähyillä sitä ja käymme The Loch Ness -keskuksessa tutustumassa vanhaan tarinaan tarkemmin.  

Historian siipien havina tuntuu myös Urquhartin linnan luona. Se oli aikoinaan yksi Skotlannin suurimmista linnoista. Pidämme linnassa pidemmän tauon, jotta ehdit halutessasi lounastaa.

Myöhään iltapäivällä saavumme Skotlannin suurimpaan kaupunkiin Glasgow'hun, jossa vietämme seuraavan yön. Matkalla hotelliin teemme kaupungissa lyhyen kiertoajelun.

Päivä 5 - Lauttamatka Belfastiin
Tänään jätämme Skotlannin taaksemme ja jatkamme matkaa vihreälle Irlannin saarelle. Aloitamme tutkimusretkemme muutamalla päivällä saaren brittiläisessä osassa, Pohjois-Irlannissa ja ensimmäinen päämäärämme on sen pääkaupunki Belfast, jossa vietämme yhden yön.

Aloitamme Belfastissa kaupunkikierroksella, ja saamme kuulla lisää tästä kaupungista, josta monet ovat kuulleet puhuttavan uutisissa, mutta jossa harvemmat ovat itse käyneet. Näemme kaupungintalon, Queensin yliopiston ja Stormontin linnan ennen kuin nousemme bussin kyydistä uuden, upean Titanic-museon luona. Kuuluisa Titanic-laiva rakennettiin Belfastissa ja uuden teknologian avulla siirrymme ajassa taaksepäin ja pääsemme "nousemaan laivaan" ja kokemaan kaupungin ja sen varustamoteollisuuden sen suuruuden päivinä.

Päivä 6 - Giant's Causeway – maailmanperintökohde
Tänään jatkamme matkaa pitkin Pohjois-Atlantin rannikkoa ja näköalat ovat suurenmoiset. Jos sää on kirkas, voi täältä rannikolta ihailla Skotlannin rantalinjaa ja saaria. Päivän ensimmäinen kohokohta on pysähdys Giant's Causewayn maailmanperintökohteessa. Se on luonnonkaunis alue, jossa on yli 40 000 basalttipylvästä. Kuusikulmaiset pylväät syntyivät maanalaisessa tulivuorenpurkauksessa yli 60 miljoonaa vuotta sitten. Maisema on vaikuttava, eikä ole ihme että se on synnyttänyt monta tarua. 

Giant's Causewayltä jatkamme kohti päivän päämääräämme Derryä eli Londonderryä, kuten sen täydellinen nimi kuuluu. Viehättävän Derryn juuret ulottuvat 500-luvulle. Majoitumme yöksi mukavaan hotelliin, jossa nautimme myös päivällisen.

Päivä 7 - Glenveagh National Park
On tullut aika siirtyä Pohjois-Irlannista ja Isosta-Britanniasta Irlannin tasavallan puolelle. Tänään tutustumme maisemaan Donegalissa ja Glenveaghin kansallispuistossa. Täällä vuorien, järvien, metsien, niittyjen ja nummien keskellä on Glenveaghin linna. Linna rakennettiin 1800-luvun jälkimmäisellä puoliskolla viktoriaanis-romanttiseksi ylämaaidylliksi. Tutustumme myös linnan hyvin säilyneeseen puutarhaan Glenveagh Gardensiiin.

Päivän aikana nautimme tyypillisen pubilounaan perinteisessä pubissa Donegalin seudulla ennen kuin jatkamme matkaa etelään Sligoon ja edelleen Ballinaan, jossa majoitumme hotelliin yhdeksi yöksi.

Päivä 8 - Kaivoshistoriaa ja nälänhätää
Matkamme jatkuu tänään sisämaahan Shannonjokea seuraten. Strokestown Parkissa kuulemme Irlannin suuren nälänhädän historiasta. Perunarutto aiheutti nälänhädän 1800-luvun puolivälissä. Toisaalta näemme myös vaurautta: komean yrjöjenaikaisen kartanon. Sitten suuntaamme Arignalaaksoon, jossa toimi hiilikaivoksia 1700-luvulta aina 1990-luvulle asti, ja kuulemme, kuinka kaivospaikkakunnilla elettiin ja millaista kaivoksessa oli työskennellä.

Ennen kuin olemme perillä Tullamoressa hotellissa, johon majoitumme seuraavaksi yöksi, näemme vielä viehättävän Athlone, joka levittäytyy Irlannin sydämessä Shannonjoen ja Reesjärven rannoilla.   

Päivä 9 - Dublin’s Fair City ja Guinness Storehouse
Tänään suuntaamme Irlannin pääkaupunkiin Dubliniin. Viikingit löysivät tiensä tänne jo kauan sitten ja perustivat kaupunkinsa Liffeyjoen rannalle. Matkalla keskustaan vierailulle Guinness Storehouseen saat jo ensikäsityksen kaupungista. Teemme kierroksen vanhoissa panimotiloissa ja sen päätteeksi nautimme tervetulotuopin sen näköalabaarissa, josta avautuu näkymä yli kaupungin.

Majoitumme Dublinin hotelliimme matkan kahdeksi viimeiseksi yöksi ja sen jälkeen sinulla on omaa aikaa kierrellä tässä kosmopoliittisessa kaupungissa. 

Päivä 10 - Vapaapäivä Dublinissa
Tänään sinulla koko päivä omaa aikaa sulatella kiertomatkan vaikutelmia ja tutustua Dubliniin, jossa on museoita, kauppoja, pubeja ja ihmisvilinää. Kysy TEMA-oppaalta vinkkejä tutustumiskohteista omien mielenkiinnonkohteidesi mukaan. 

Illalla kokoonnumme vielä kerran yhteiselle illalliselle, kuuntelemaan samalla irlantilaista musiikkia ja katselemaan tanssia.  

Päivä 11 - Kotiinpaluu
On koittanut kotiinlähtöpäivä ja heti varhaisen aamiaisen jälkeen suuntaamme Dublinin lentoasemalle, josta Finnairin suora reittilento Helsinkiin lähtee. Olet perillä Helsingissä jo iltapäivällä. 

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Reittilennot Helsinki–Edinburgh, Dublin–Helsinki
• Muut kuljetukset ohjelman mukaisesti
• Majoitus
• 10 aamiaista
• 3 lounasta
• 5 päivällistä
• Whisky-maistelu
• Tuoppi Guinnessia Guinness Store Housessa
• Yhteiset juomarahat
• Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti
• TEMA-oppaan palvelut

MATKATIETOA

Päivä 1
Reittilento Helsinki – Edinburgh. Bussikuljetus hotelliin. Kaupunkikierros Edinburghissa. Päivällinen. Kaksi hotelliyöpymistä Edinburghissa, hotelli Ibis South Bridge (www.ibis.com)

Päivä 2
Kaupunkikierros Edinburghissa, käynti Edinburghin linnassa. Aamiainen.

Päivä 3
Edinburgh – Drumnadrochit, Inverness, bussi n. 310 km. Vierailut Glamisin linnassa ja viskitislaamossa. Aamiainen ja päivällinen. Hotelliyöpyminen Invernessissä, hotelli Drumnadrochit (www.drumnadrochithotelinverness.com)

Päivä 4
Inverness – Glasgow, bussi n. 300 km. Loch Ness ja Urquhartin linna. Aamiainen ja päivällinen. Hotelliyöpyminen Glasgow'ssa, hotelli Hilton Garden Inn (hotellilistan mukaisesti).

Päivä 5
Glasgow – Cairnryan, bussi n. 140 km. Lauttamatka Cairnryan – Belfast, n. 2 t 15 min. Kaupunkikierros Belfastissa ja vierailu Titanic-museossa. Aamiainen. Hotelliyöpyminen Belfastissa, hotelli Ramada Encore (hotellilistan mukaisesti).

Päivä 6
Belfast – Derry/Londonderry, bussi n. 160 km. Pysähdys Giant’s Causewayllä. Aamiainen. Hotelliyöpyminen Derryssä/Londonderryssä, hotelli Ramada Da Vinci's (hotellilistan mukaisesti)

Päivä 7
Derry – Sligo – Ballina, bussi n. 250 km. Käynti Glenveaghsin kansallispuistossa ja Glenveaghin linnassa. Aamiainen ja lounas. Hotelliyöpyminen Ballinassa, hotelli Ballina Manor (www.ballinamanorhotel.ie)

Päivä 8
Ballina – Athlone – Tullamore, bussi n. 170 km. Vierailut Strokestown Parkissa ja Arignalaakson kaivoksilla. Aamiainen, lounas ja päivällinen. Hotelliyöpyminen Tullamoressa, Central Hotel Tullamore (hotellilistan mukaisesti).

Päivä 9
Tullamore – Dublin, bussi n. 100 km. Vierailu Guinness Storehousessa Dublinissa. Aamiainen ja lounas. Kaksi hotelliyöpymistä Dublinissa, hotelli Harcourt (www.harcourthotel.ie).

Päivä 10
Vapaapäivä. Aamiainen ja jäähyväisillallinen.

Päivä 11
Bussikuljetus lentoasemalle (n. 15 km) ja reittilento Dublin – Helsinki. Aamiainen.

Huom! Lähtöpäivän 27.8.2017 osittain hotellilistasta poikkevat hotellitiedot löytyvät päiväohjelmasta.

Irlanti

Asukasluku 4,1 milj. Pinta-ala 70 273 km² Uskonto Katolilaisia 92 %, protestantteja 3 %, muslimeja, buddhalaisia, juutalaisia Kieli Iiri, englanti Valuutta Euro Aikaero Suomen aika -2 t.

Lähdöt

Päivämäärä Matkan pituus Matka Lähtöpaikka Hinta/henkilö Paikkoja
2017-08-27 11 päivää Skotlanti, Pohjois-Irlanti ja Irlanti Helsinki 2335 EUR 6+ paikkaa jäljellä Varaa

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Lennot & majoitus
 • Palvelumaksut
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut
 • Maistiaisia
 • Tema-oppaan palvelut
 • Katso päiväohjelma

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy

Suorat Finnairin reittilennot, meno Helsinki – Edinburgh, paluu Dublin – Helsinki, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, TEMA-oppaan palvelut sekä ohjelman mukaiset kuljetukset, ateriat, retket, sisäänpääsymaksut ja aktiviteetit, ellei muuta mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta).

Jos varaat lennot itse tai haluat muusta syystä osallistua vain itse kiertomatkalle, saat matkan hinnasta alennuksen.

Huom!

Vuonna 2017 Royal Edinburgh Military Tattoo järjestetään 4.–26.8.2017, joten 27.8.2017 alkavan matkan aikaan tapahtuma on jo päättynyt.

Valuutta

Iso-Britannia: punta (GBP)
Irlanti: Euro

Voit vaihtaa euroja paikan päällä puntiin ja tavallisimmat pankki- ja luottokortit käyvät myös yleisesti sekä maksuvälineenä että käteisnostoihin pankkiautomaateissa, mutta ainakin pieni alkukassa puntia on ajan säästämiseksi hyvä vaihtaa jo ennen matkaa.

Matkan hintaan sisältyvät ohjelman mukaiset ateriat. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), kahvit ja virvokkeet, matkamuistot ja juomarahat.

Juomaraha

Tämän matkan hintaan sisältyvät tietyt yhteiset, kohtuulliset juomarahat kuljettajille, paikallisoppaille, hotellien laukkujen kantajille sekä ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla. Jos haluat lisäksi jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti saajaa. TEMA-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto ja vaatetus

Sää voi olla Brittein saarilla vaihtelevaa ja äkilliset sadekuurot ovat tavallisia. Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esim. www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather.

Ota mukaan kevyt sateen- ja tuulenpitävä takki ja mukavat, kävelyihin sopivat, "sisäänajetut" kengät.

Muuta

Lue lisää Finnairin reittilennosta: www.temamatkat.fi / Hyvä tietää / Lentomatka.

Lue lisää Isosta-Britanniasta ja Irlannista!
Mielenkiintoisia lisätietoja maista sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Lue myös:
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi

Hotellitiedot

 
XClose