Kiertomatka Loiren laaksossaPuutarhoja, arkkitehtuuria ja makuelämyksiä

Lähde Ranskaan Loiren laaksoon! Näet viinitarhat, linnat ja romanttiset sillat. Maistelet viinejä ja ranskalaisen keittiön herkkuja. Matkan päätteeksi vietät yön Pariisissa.

Loirejoki ja sen hedelmällinen laakso ovat olleet ranskalaisen kulttuurin elämänlanka jo keskiajalta alkaen. Vain harvassa paikassa Euroopassa on näin paljon viinitiloja, renessanssilinnoja ja romanttisia holvisiltoja. Matkan aikana näemme Chartresin katedraalin, linnojen puutarhoja, teemme veneretken ja maistelemme viinejä ja ranskalaisen keittiön herkkuja. Matkan päätteeksi vietämme yön Pariisissa, jossa teemme kaupunkikierroksen, ja sinulle jää myös hieman omaa aikaa.

Tärkeää tietoa

Maat: Ranska

Matkan pituus: 6 päivää

Ryhmän koko: 15-30 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Villandryn linnan hedelmätarhat ja vihannesviljelmät
 • Viinitilavierailu, kuplien kanssa ja ilman
 • Lounas Chenonceaun linnan puutarhassa
 • Chartresin katedraali
 • Kaupunkikierros Pariisissa

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Lennot & majoitus
 • Palvelumaksut
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut
 • Maistiaisia
 • Tema-oppaan palvelut
 • Katso päiväohjelma

Päiväohjelma
Touko–syyskuu 2017

Päivä 1 - Matka alkaa
Finnairin suora reittilento lähtee Helsingistä aamulla ja olet perillä Charles de Gaullen lentoasemalla puolenpäivän aikaan. Tema-opas on lentoasemalla vastassa ja lähdemme yhdessä noin kolmen tunnin bussimatkalle kohti Toursia. Matkan varrella on mahdollisuus pitää pieni tauko, jotta voit ostaa pientä purtavaa. Voit myös ostaa bussimatkalle evästä lentoasemalta.  

Matka kulkee luonnonkauniiden maisemien halki Toursiin, joka sijaitsee Loirejoen läntisellä rannalla Orléansin ja Atlantin välissä. Tours tunnetaan parhaiten vuonna 732 tapahtuneesta Toursin taistelusta ja katedraalista, jonka rakentaminen aloitettiin vuonna 1170. Kaupunki on myös Paris-Tours-pyöräilykilpailun maali. 

Toursin vanha kaupunginosa on kapeine kujineen ja ristikoiden koristamine tiilitaloineen viehättävä ja Place Plumerau on sen sydän. Kaupunkikävelyn aikana kaupunki ja kodikkaat korttelit tulevat tutuksi. Vietämme Toursissa matkan kolme ensimmäistä yötä.

Päivä 2 - Ruususen linna ja viinitarha
Kiertomatkamme ensimmäisenä kokonaisena päivänä vierailemme Château de Villandryssä, viimeisimpänä Loiren laaksoon rakennetun suuren renessanssilinnan puutarhoissa. Linna rakennettiin vuonna 1536. Linnan upea puisto on yksi Ranskan kauneimmista. Hedelmä- ja vihannestarhat muistuttavat kaunista taideteosta.

Seuraavaksi teemme kierroksen perheomisteisella viinitilalla, joka tuottaa pääasiassa kuohuviiniä perinteisellä samppanjamenetelmällä. Kierroksen päätteeksi saamme maistella viiniä ja nautimme kylmän lounaan noutopöydästä, johon on katettu paikallisia tuotteita ja tilan viinejä. 

Pysähdymme myös kauniissa Chinonin pikkukylässä, jossa on vaikuttava keskiaikainen linnoitus. Ihailemme linnoitusta ulkoa ja teemme pienen kävelyretken viihtyisässä kylässä.

Chinonin alueella tuotetaan joitain parhaimmista Loiren punaviineistä. Eräällä viinilinnoista teemme kierroksen kävellen ja maistelemme viiniä. Ennen kuin palaamme Toursiin pidämme vielä valokuvaustauon Château d´Ussen luona, jonka sanotaan olleen Disneyn Ruususen linnan mallina.  

Illalla sinulla on omaa aikaa kierrellä Toursin kaupunkia. 

Päivä 3 - Château de Chenonceau, naisten linna
Tänään vierailemme tyylikkäässä, suurenmoisessa Château de Chenonceaussa. Tämä kuninkaallinen linna oli naisten linna. Ranskan linnoista Chenonceaussa käy Versaillesin jälkeen eniten vierailijoita. Linnaa koristavat kukka-asetelmat, joiden kukat saadaan omilta viljelmiltä. Voit käydä katsomassa ateljeeta, jossa floristit tekevät asetelmiaan. 

Lounaan nautimme kaupunginpuistossa sijaitsevassa mukavassa ravintolassa. Palattuamme Toursiin sinulla on loput päivästä omaa aikaa.  

Päivä 4 - Clos Lucén kartano, "Tintin linna" ja Chambord
Tänään jatkamme matkaa pitkin kauniita, Loirejokea seurailevia teitä. Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on Amboise, jossa saat omaa aikaa vierailla Clos Lucén kartanossa. Vuonna 1516 kuningas Frans I kutsui Leonardo da Vincin Amboiseen ja antoi hänelle Clos Lucén asuin- ja työskentelypaikaksi. Leonardo saapui Amboiseen mukanaan kolme luonnosta maalauksia varten. Niiden joukossa oli myös Mona Lisaa esittävä luonnos. Yleisnero Leonardo asui täällä viimeiset kolme elinvuottaan, aina 2.5.1519 tapahtuneeseen kuolemaansa saakka. 

Sitten jatkamme matkaa Château de Chevernyyn, joka on täysin kalustettu, asuttu linna. Linna on ollut saman suvun omistuksessa yli 600 vuotta. Belgialaisen sarjakuvataiteilija Hergén mielessä oli juuri tämä linna, kun hän piirsi Château de Moulinsartin Tintti-kirjoihin. Päivän päätteeksi ennen Bloisiin saapumista pysähdymme vielä valokuvaustauolle suureellisen, renessanssityylisen Chambordin linnan luona. Ulkoa päin se on yksi Loiren laakson vaikuttavimmista linnoista. 

Majoitumme Bloisiin seuraavaksi yöksi. 

Päivä 5 - La plus belle ville du monde
Suuntaamme bussilla ensin Loiresta Chartresiin ja kaupungin ainutlaatuisen katedraalin luo. Chartresin katedraali on Unescon maailmanperintökohde.

Saavuttuamme Pariisiin teemme kaupunkikierroksen. La plus belle ville du monde, maailman kaunein kaupunki Pariisi, on mahtava, kaunis, suurenmoinen ja monumentaalinen ja kiertoajelu kaupungissa on elämys. Kiertoajelumme vie tunnetuimpiin kaupunginosiin, puistokaduille ja ohi kuuluisien rakennusten ja monumenttien.

Matkan viimeiseksi yöksi majoitumme hotelliin Pariisissa.   

Päivä 6 - Kotiinpaluu
Sinulla on vielä aamupäivällä hetki omaa aikaa Pariisissa. Kysy TEMA-oppaalta vinkkejä tutustumiskohteista ja ostospaikoista.Puolenpäivän jälkeen lähdemme bussilla Charles de Gaullen lentoasemalle, josta Finnairin suora reittilento lähtee Helsinkiin iltapäivällä ja saapuu perille alkuillasta. 

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Edestakainen reittilento Helsinki–Pariisi
• Muut kuljetukset ohjelman mukaisesti
• Majoitus
• 5 aamiaista
• 2 lounasta
• 3 päivällistä
• Viini ja kahvi yhteisillä aterioilla

• 2 viininmaistelua
• Yhteiset juomarahat
• Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti
• TEMA-oppaan palvelut

MATKATIETOA

Päivä 1
Reittilento Helsinki – Pariisi. Bussikuljetus lentokentältä hotelliin, n. 270 km. Kaupunkikävely Toursissa. Päivällinen. Kolme hotelliyöpymistä Toursissa.

Päivä 2
Retki Loiren laaksossa, bussi n. 100 km. Viininmaistelu. Aamiainen ja lounas.

Päivä 3
Retki Toursista, vierailu Château de Chenonceaussa, bussi n. 68 km. Aamiainen ja lounas.

Päivä 4
Tours – Blois, bussi n. 105 km. Amboise, Château de Cheverny ja Chambord. Aamiainen ja päivällinen. Hotelliyöpyminen Bloisissa.

Päivä 5
Blois – Chartres – Pariisi, bussi n. 195 km. Tutustuminen Chartesiin, kaupunkikierros Pariisissa. Aamiainen ja jäähyväispäivällinen. Hotelliyöpyminen Pariisissa.

Päivä 6
Omaa aikaa lentoasemalle lähtöön asti. Bussikuljetus lentoasemalle, n. 34 km. Aamiainen.

Ks. hotellitiedot matkan Hyvä tietää -osiosta. Tiedot hotelleista ovat alustavia, muutokset mahdollisia.

Ranska

Asukasluku 60,7 milj. Pinta-ala 549 000 km² Uskonto Katolilaisia 85 %, muslimeja 8 %, protestantteja 2 %, juutalaisia 1 %, muita 4 % Kieli Ranska, baski, bretoni Valuutta Euro Aikaero Suomen aika -1 tunti.

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Lennot & majoitus
 • Palvelumaksut
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut
 • Maistiaisia
 • Tema-oppaan palvelut
 • Katso päiväohjelma

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy

Edestakainen reittilento (Finnair) Helsinki – Pariisi, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, TEMA-oppaan palvelut sekä matkaohjelman mukaiset kuljetukset, ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut, ellei muuta mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta, huom. varattavissa ei ole nais- tai miespaikkoja).

Jos varaat lennot itse tai haluat muusta syystä osallistua vain itse kiertomatkalle, saat matkan hinnasta alennuksen.

Valuutta

Euro (EUR).

Tavallisimmat pankki- ja luottokortit hyväksytään maksuvälineenä useimmissa paikoissa ja niillä voi nostaa käteistä pankkiautomaateista. Mukaan kannattaa kuitenkin ottaa myös jonkin verran käteistä ainakin ensimmäisiä päiviä varten, jottet joudu heti etsimään pankkiautomaattia.

Matkan hintaan sisältyvät ohjelman mukaiset ateriat. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), kahvit ja virvokkeet, matkamuistot ja juomarahat.

Juomaraha

Tämän matkan hintaan sisältyvät tietyt yhteiset, kohtuulliset juomarahat kuljettajille, mahdollisille paikallisoppaille, hotellien laukkujen kantajille sekä ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla. Jos haluat lisäksi jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti saajaa. TEMA-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto ja vaatetus

Loiren laaksossa päivän ylin lämpötila on touko- ja syyskuussa keskimäärin 19–22 astetta ja päivän alin 10 asteen paikkeilla. Sateitakin saattaa esiintyä, tilastollisesti yleensä hieman enemmän alkukesästä kuin syyskuussa. Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esim. www.foreca.fi, www.bbc.com/weather tai www.yr.no.

Ota mukaan kevyt sadetakki tai ainakin sateenvarjo sekä takki tai lämpimämpi pusero viileämpien iltojen varalle ja kävelyyn sopivat mukavat kengät.

Muuta

Bussi ei välttämättä pääse ajamaan aivan kapealla kadulla sijaitsevan Toursin hotellin eteen ja saatat joutua kantamaan itse matkalaukkua n. 300 m.

Kaikissa matkan hotelleissa huoneet ovat pienehköjä.

Saapumispäivänä lounas ei sisälly matkan hintaan, emmekä matkalla lentoasemalta Toursiin pidä lounastaukoa. Kannattaakin ostaa lentoasemalta bussimatkalle jotain pientä syötävää. Perille Toursiin saavuttuamme nautimme illallisen.

Lue lisää Finnairin reittilennosta nettisivuiltamme kohdasta Hyvä tietää / Lentomatka.

Lue lisää Ranskasta!
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Lue myös:
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi

 
XClose