Hyvä tietää

Ajankohtaista tietoa Korona-viruksesta ja sen aiheuttamista vaikutuksista matkustamiseen

(päivitetty 13.10.2020)

Hallituksen uusimmat päätökset tehtiin 8.10.2020, jotka tulevat voimaan 12.10.2020.

Suomen Ulkoministeriö kehottaa edelleen, tämän hyvin poikkeuksellisen tilanteen vuoksi (koronavirus COVID-19), välttämään kaikkea tarpeetonta matkustamista ulkomaille toistaiseksi, paitsi maihin, joiden osalta on luovuttu maahantulon rajoituksista.

12.10 alkaen voimassa oleva luettelo maista, joista voi matkustaa Suomeen rajoituksetta. Yleissuositus välttää tarpeetonta matkustamista ei siis koske alla listattuja maita:

  • Muut Euroopan maat: Vatikaani
  • Euroopan ulkopuolisten maiden asukkaat: Australia, Etelä-Korea, Ruanda, Thaimaa, Uruguay ja Uusi-Seelanti 

Näihin maihin voi myös matkustaa Suomesta ilman omaehtoista karanteenia Suomeen palaamisen jälkeen.

Maalistausta tarkastellaan viikoittain. Mahdollisista muutoksista päätetään torstaisin valtioneuvostossa.

Lue lisää ajankohtaisista tiedotetteista ulkoministeriön kotisivuuilta: https://um.fi/etusivu.

TEMA noudattaa ulkoministeriön matkustiedotteita ja toimii niiden mukaisesti.  Olemme yhteydessä kaikkiin matkan varanneisiin asiakkaisiin joko puhelimitse tai sähköpostitse, joihin matkustustiedote vaikuttaa. 

Muutos -ja peruutusehdot
TEMAn voimassa olevia muutos- ja peruutusehtoja noudatetaan kaikissa niissä varatuissa matkoissa, joihin matkustustiedote ei vaikuta.  Nähdäksesi peruutusehdot, klikkaa alla olevaa linkkiä.

Mitä tapahtuu, jos olosuhteet muuttuvat matkan aikana?
Seuraamme jatkuvasti eri kohteiden paikallisten viranomaisten ohjeistusta ja tiedotteita, joihin reagoimme mahdollisimman pian. Näin pyrimme varmistaamaan matkan toteuttamisen alkuperäisen matkaohjelman mukaisesti parhaalla mahdollisella tavalla.

Miten toimimme jos olet matkalla juuri nyt?
Matkustajiemme hyvinvointi on meille ensiarvoisen tärkeää ja seuraamme koko ajan aktiivisesti tilannetta maailmanlaajuisesti. Tietyt maat ovat jo sulkeneet rajoja ja näissä tapauksissa teemme kaiken mahdollisen, että saisimme matkustajamme kotiin niin pian kuin mahdollista. Mikäli olet matkallamme ja edellä mainittu tilanne sattuisi kohdallesi, otamme sinuun välittömästi yhteyttä.

Mikäli emme ole sinuun yhteydessä, jatkuu matkasi alkuperäisen suunnitelman mukaisesti, samoin kuin kotiinpaluu matkalta takaisin Suomeen. Pyydämme myös sinua matkustajana olemaan tarkkaavainen koska tilanteet saattvat muuttua hyvinkin nopeasti, niin lentoyhtiöiden kuin viranomaistenkin taholta.

Mikäli sinulla on kysymyksiä liittyen äkilliseen ja ennalta-arvaamattomaan tilanteeseen matkasi aikana, ethän epäröi ottaa meihin yhteyttä soittamalla hätänumeroomme (24 tuntia vuorokaudessa), jonka olet saanut muiden matkustusasiakirjojen yhteydessä. Kaikki Tema-oppaamme ovat äärimmäisen kokeneita ja ja hoitavat edellä mainitut tilanteet ammattitaitoisesti. Olemme koko ajan yhteydessä oppaisiimme ympäri maailmaa, ja myös tätä kautta saamme viimeisintä päivitettyä tietoa.

Hallituksen rajoitukset tulivat voimaan 8.10. ja nyt tehdyt päätökset ovat voimassa toistaiseksi.

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.