Uutuus

Kiertomatka värikkäässä Intiassa

Aloitamme kiertomatkamme värikkäässä Intiassa Delhistä, johon tutustumme muutaman päivän ajan muun muassa polkupyöräriksoilla. Kävelemme vilkkaiden basaarialueiden läpi ja kurkistamme katulasten maailmaan. Veneretki Varanasissa Ganges-joella auringonnousun aikaan on unohtumaton kokemus. Ikuisen rakkauden symboli Taj Mahal Agrassa tulee myös tutuksi matkan aikana. Kuninkaiden maassa Rajasthanissa kohtaavat niin taide, kulttuuri kuin rakkauskin. Matkamme päättyy Mumbaihin, jossa näemme maailman suurimman slummikorttelin ja vierailemme Unescon maailmanperintökohteessa Elefanttisaarella. Asumme tasokkaissa hotelleissa, osa matkasta taittuu maan sisäisillä lennoilla ja sinulle jää mukavasti myös omaa aikaa kokea väririkasta Intiaa. Intian omanlainen viehättävyys, monipuolinen kulttuuri ja arkkitehtooniset mestariteokset odottavat meitä!

Tärkeää tietoa

Maat: Intia

Matkatyyppi: Kiertomatka

Matkan pituus: 13 päivää

Ryhmän koko: 15-28 henkeä

Viisumi tarvitaan: Kyllä

Kohokohdat

 • Polkupyörätaksiajelu ja kaupunkikävely Delhissä
 • Sanganerin käsityökaupunki
 • Rakkauden symboli Taj Mahal
 • Veneretki pyhällä gangesjoella
 • Maailmanperintökohde Elefanttisaari

Päiväohjelma
Syksy 2019

Päivä 1 – Matka alkaa
Suuri seikkailumme Intiassa on alkamassa. Tämän päivän ohjelmassa on lentomatka Helsingistä kohti Intiaa ja Delhiä.

Päivä 2 – Namaskar ja tervetuloa Intiaan!
Tervetuloa Intiaan ja sen pääkaupunkiin New Delhiin, jonne lentomme laskeutuu varhain aamulla. Kun koko ryhmä on koossa, ajelemme kohti hotelliamme, jonne majoitumme seuraavaksi kahdeksi yöksi. Aamiaisen jälkeen ehdit levähtää vielä hetkisen. 

Lounaan jälkeen tutustumme lähemmin tähän värikkääseen kaupunkiin, jossa on noin 18 miljoonaa asukasta. Mikään muu kaupunki Intiassa ei ole kasvanut yhtä nopeasti kuin New Delhi. New Delhi on vanha brittien siirtomaa-aikainen kaupunki. Brittien kädenjälki on edelleenkin havaittavissa kaupungissa koska he siirsivät pääkaupungin Kalkuttasta tänne. Näemme parlamenttitalon, paraatikatuja ja lähetystörakennuksia. Vierailemme suositussa Birla Mandirin hindutemppelissä, ja päivän ohjelmaan mahtuu vielä sikhien merkittävä Bangla Sahibin pyhättö.

Päivä 3 – Delhi jalkaisin ja kaksipyöräisellä
Aamiaisen jälkeen aloitamme ikimuistoisen kaupunkikävelyn Paharganjissa, joka on yksi Delhin köyhimmistä kaupunginosista. Kaupunkikävelyn järjestää Salaam Baalak Trust -niminen organisaatio, jonka tehtävänä on auttaa Delhin katulapsia. Lapset jakavat kanssamme osan omasta historiastaan, kuulemme heidän tarinoitaan ja näin meille välittyy tieto siitä, millaista on katulapsen elämä Delhissä. Retkien myötä myös lasten kommunikaatiotaidot kehittyvät. Halutessasi voit antaa järjestölle joko rahallisen lahjoituksen tai jättää lapsille esimerkiksi vaatteita, kyniä ja kirjoituspaperia. Erilainen ja mielenkiintoinen retkemme on noin kahden tunnin pituinen ja sen aikana meille aukeaa Delhin katulasten elämä uudella tavalla. 

Iltapäivän aikana vierailemme Old Delhissä tai Vanhassa Delhissä. Keskiaikainen kaupunginosa on yhtaikaa niin hurmaava kuin kaaottinenkin sokkeloisine katuineen ja basaareineen. Alueelta löytyy myös Intian suurin moskeija. Täällä kohtaavat toisensa jalankulkijat, lehmät ja mopot omanlaisessaan harmoniassa.Polkupyöräriksojen kyydissä retkemme taittuu kätevästi basaarialueelta toiselle. Tämän lähemmäksi kaupungin arkea on vaikea päästä. Me emme itse polje, vaan syvennymme mitä mielenkiintoisimpiin kulttuurisiin ilmiöihin. Erilaiset tuoksut ja äänet tuovat retkeemme oman pienen lisänsä.

Päivä 4 – Rajasthan ja Sanganer
Tänään matkamme jatkuu bussilla kohti Intian suurinta osavaltiota, Rajasthania. Rajasthan tarkoittaa kuninkaiden maata. Nyt voimmekin tuntea olevamme kuin satumaassa vaikuttavien maharadẑa-linnojen, ylpeiden kamelien ja kaikkia sateenkaaren värejä edustavien turbaanien keskellä. Sanganerin pienehkö kaupunki on tunnettu kaikkialla maailmassa käsin valmistetusta paperistaan ja kankaanpainannastaan, Jain-temppeliä unohtamatta.Tämän päivän päämäärämme on Jaipurin kaupunki, joka on myös osavaltion pääkaupunki. Kaupungissa on asukkaita noin 3 miljoonaa. Saavuttuamme perille majoitumme hotelliimme kolmeksi seuraavaksi yöksi.

Päivä 5 – Jaipur
Jaipurin perusti 1700-luvulla kuningas ja astronomi Sawai Ja Sing. Kaupunkia kutsutaan usein vaaleanpunaiseksi kaupungiksi, koska sen vanhimmat osat on maalattu vaaleanpunaisiksi. Vierailemme Amberin linnoituksella, ja sinne päästäksemme turvaudumme jeeppeihin, jotka kuljettavat meidät perille, ylös linnoitukselle saakka. Linnoituksen ja sen palatsin rakennutti Maharadja Man Sing vuonna 1592. Näemme alkuperäisiä, hyvin säilyneitä maalauksia, kauniita marmoripylväitä ja saamme nauttia ainutlaatuisen kauniista maisemista yli laaksojen. Tutustumme myös kauniiseen Kaupungin palatsiin, jonka rakennutti samainen Maharadẑa. Jätettyään Amberin linnoituksen tuli tästä palatsista hänen uusi kotinsa. Kuninkaallinen perhe asuu yhä tässä palatsissa. Alueelta löytyy paljon mielenkiintoista nähtävää, muun muassa tekstiilimuseo, asenäyttely ja viehättäviä porttikäytäviä, jotka suorastaan vangitsevat katseen. Päivän aikana pysähdymme myös kuuluisan Hawa Mahalin, Tuulten palatsin, luona. Aikoinaan naiset pystyivät seuraamaan palatsista kaupungin elämää ilman, että he itse tulivat nähdyiksi. 

Maailman vanhin elokuvateollisuus ulottuu yli 100 vuoden taakse. Bollywood on Intian Hollywood ja se tuottaa enemmän elokuvia kuin kuin sen länsimainen kumppani. Bollywoodin elokuvateollisuus on sekoitus komediaa, romantiikkaa, toimintaa ja mukaan mahtuu myös draamaa. Jaipurissa sijaitseva Raj Mandirin elokuvateatteri on yksi Intian suurimmista. Sisäänkäynnin sisustus muistuttaa kauniisti koristeltua leivonnaista. Elokuvaa katsellessa, yleisön osoittaessa valtavaa innostustaan, unohtuu helposti, että se on hindiksi ilman tekstitystä.

Päivä 6 – Fatephur Sikri
Tämän päivän päämäärämme on Agra, jonne matkamme taittuu bussilla. Noin puolessa välissä matkaa pysähdymme Fatephur Sikrin aikoinaan niin loisteliaassa ja voittamattomassa kaupungissa, joka kuitenkin hylättiin. Alueen rakennutti vuonna 1571 Suurmoguli Akbar. Kävelemme hyvin säilyneen punahohtoisen kaupungin halki ja kuulemme enemmän sen mielenkiintoisesta historiasta. Reittimme varrelle jää linnoituksia, temppeleitä ja palatseja. Kaupunki oli mogulien valtakunnan pääkaupunki vain 14 vuoden ajan. Tänne saapuu yhä pyhiinvaeltajia, jotka haluavat vierailla pyhässä valkoisessa marmoritemppelissä.Iltapäivällä saavumme Agraan, joka sijaitsee Yamuna-joen tuntumassa. Agrassa sijaitsevaan hotelliin majoitumme kahdeksi seuraavaksi yöksi.

Päivä 7 – Taj Mahal ja punainen linnoitus
Varhain aamulla meitä odottaa yksi matkan kohokohdista, vierailu Taj Mahalissa, joka on myös Unescon maailmanperintökohde. Sen rakennutti Suurmogulien valtakunnan hallitsija Shah Jahan muistoksi synnytyksessä kuolleelle lempivaimolleen.Tätä ikuisen rakkauden symbolia rakennettaessa ei säästelty vaivaa eikä rahaa. Upean sarkofagin koristelussa on käytetty niin akaattia, lapislatsulia kuin jaspistakin. Taiteenmuoto, jossa käytetään koristeena erivärisiä kivilajeja, pietre dure, on peräisin jo antiikin ajalta – ajatuksena on korostaa kivilajien upeita luonnollisia värivivahteita ja kuvioita. 

Monta uutta kokemusta rikkaampana palaamme takaisin hotellillemme ja nautimme aamiaisen, jonka jälkeen tutustumme Agran linnoitukseen. Sen rakentamisessa on käytetty punaista hiekkakiveä. Suurmoguli Shah Jahan vietti vankeudessa kahdeksan vuotta linnoituksen kuuluisassa Jasmiinitornissa. Tornista hän saattoi katsella edesmenneen rakkaimman vaimonsa muistoksi rakennuttamaansa mausoleumia, fantastista Taj Mahalia. Agran linnoituksen pohjakaava on puolikuun muotoinen ja sitä ympäröi korkea muuri. Linnoitus rakennettiin alunperin sotilasjoukoille, mutta myöhemmin sitä käytettiin asuinrakennuksena, audienssisalina ja suurena puutarhana.

Päivä 8 – Kohti Varanasia
Aamiaisen jälkeen on aika suunnistaa kohti Delhin lentoasemaa, josta lennämme Varanasiin. Kaupunki sijaitsee Uttar Pradeshin osavaltiossa Ganges-joen läheisyydessä. Miljoonia hindulaisia saapuu vuosittain Varanasiin. He ovat tehneet merkittävän pyhiinvaellusmatkan, joka päättyy kylpyyn jollekin monista “Ganges-joen rappusista”. Varanasin uskotaan olevan yksi Intian vanhimmista asutuista kaupungeista, ja samalla se on koko Intian pyhin kaupunki. Varanasiin majoitumme kahdeksi yöksi.

Päivä 9 – Veneretki Ganges-joella ja Sarnath
Gangesin pyhä joki on houkutellut ihmisiä äärellensä jo pitkään. Veneretkellämme, auringonnousun aikaan, näemme kuinka Varanasi verkkaisesti herää uuteen päivään. Tunnelma on lähes taianomainen. Niin miehet kuin naisetkin valuvat yhtenä iloisena virtana kohti jokea. Toiset ovat polvistuneet rukoilemaan, toiset taas meditoivat. Heidän suurin toiveensa on vapautua kaikista elämän synneistä. Tavallinen näky täällä on ruumiinpoltto niin kutsutun Ghatin tai kivirappusten luona, jonka jälkeen tuhka sirotellaan tähän hindujen kaikkein pyhimpään jokeen – heidän suuri toiveensa on toteutunut. Varansilla on pitkä historia ja se mainitaan jo merkittävässä intialaisessa Mahabharatan eepoksessa. Varanasilla on myös merkittävä paikka buddhalaisuudessa.

Noin 100 km Varanasista etelään sijaitsee pyhiinvaelluskohde Sarnath, jossa Buddha piti ensimmäiset opetuspuheensa. Täällä käymme niin kutsutussa Hirvipuistossa, jossa edelleenkin voi aistia ainutlaatuisen rauhallisen tunnelman. Juuri tänne Buddha saapui saavutettuaan valaistumisen.Illan koittaessa alkaa kuulua laulua ja lamput syttyvät. Ganges-joen ranta on yhtä liekkimerta. Valkoisiin pukeutuneet papit ovat saapuneet paikalle. Aarti-seremonia on alkanut, ja mekin lähdemme sitä yhdessä seuraamaan. Kokemus, joka jää varmasti mieleen.

Päivä 10 – Vapaa aamupäivä ja lento Mumbaihin
Aamupäivällä sinulla on vielä omaa aikaa sulatella kaikkea, mitä olemme kokeneet ja nähneet hindujen pyhässä kaupungissa. Iltapäivällä lähdemme kohti lentoasemaa ja lentomatkamme suuntautuu Mumbaihin. Saavuttuamme perille ajelemme hotellillemme, jonne majoitumme kahdeksi yöksi.

Päivä 11 – Mumbain slummialue
Aamupäivällä tutustumme lähemmin yhteen Mumbain köyhimmistä kaupunginosista. Kävelemme Aasian suurimman slummikorttelin läpi. Niin kirjat kuin elokuvatkin ovat kertoneet kautta aikojen slummikortteleista. Me näemme nyt kaiken omin silmin ja Dharavin slummialue muuttuu anonyymista paikasta paikaksi, joka saa kasvot. Täällä on useita tuhansia pieniä yrityksiä, jotka käyttävät toiminnassaan hyväksi vanhoja tavaroita. Ehkäpä toivo paremmasta elämästä on tuonut Dharaviin sen valtavan energialatauksen, johon huomio täällä kiinnittyy. Koskettava retki on voittoa tavoittelematon, tuotto menee suoraan Dharavin asukkaille. Toivoa paremmasta elämästä on olemassa − asukkailla on mahdollisuus opiskella ilmaiseksi englannin kieltä ja tietojenkäsittelyä, joka jonain päivänä mahdollistaa heidän pääsynsä Mumbain työmarkkinoille. 

Iltapäivällä teemme retken veneellä Elefanttisaarelle, joka sijaitsee noin kuuden kilometrin päässä Mumbaista. Saari on tunnettu luolatemppeleistään ja on saanut ansaitusti paikan myös Unescon maailmanperintöluettelosta.Päivän päätteeksi nautimme yhteisen matkanpäätösillallisen.

Päivä 12 – Kaupunkikiertoajelu Mumbaissa
Nautittuamme aamiaisen teemme mielenkiintoisen kaupunkikiertoajelun värikkäässä Mumbaissa – näemme muun muassa viktoriaanisen ajan arkkitehtuuria, moderneja pilvenpiirtäjiä ja vilkkaita basaareja. Vierailemme Victorian rautatieasemalla ja suositussa Krishnalle omistetussa temppelissä ennen kuin matkamme jatkuu lentäen Mumbaista Delhiin. 

Majoitumme kiertomatkamme viimeiseksi yöksi lentoaseman läheisyydessä sijaitsevaan hotelliin ennen kuin kotimatkamme seuraavana päivänä alkaa.

Päivä 13 – Kotimatka
Aamiaisen jälkeen on aika lähteä Delhin lentoasemalle, josta kotimatkamme kohti Helsinkiä alkaa. Kiitos tästä kerrasta ja tervetuloa uudelleen TEMA-matkojen jännittävään maailmaan!

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Edestakainen reittilento Helsinki – Delhi
• Muut kuljetukset ohjelman mukaisesti
• Majoitus
• 12 aamiaista
• 8 lounasta
• 9 illallista
• Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti
• Tema-oppaan palvelut

MATKATIETOA

Päivä 1
Lentomatka Helsingistä Delhiin. Lennolla tarjoiltavat ateriat.

Päivä 2
Saapuminen Delhiin. Bussikuljetus, hotelliin majoittuminen ja aamiainen. Retki New Delhissä sisältäen temppelivierailut. Aamiainen, lounas ja tervetuloillallinen. Kaksi hotelliyöpymistä Delhissä.

Päivä 3
Retki Paharganjiin ja Vanhaan Delhiin. Kaupunkikävely ja riksa-ajelu. Aamiainen, lounas ja illallinen.

Päivä 4
Delhi – Sanganer – Jaipur, bussi noin 300 km. Vierailu Sanganerissa. Aamiainen, lounas ja illallinen. Kolme hotelliyöpymistä Jaipurissa.

Päivä 5
Jaipur – Amber , bussi noin 25 km (edestakainen matka). Vierailu Amberin linnoituksella, jeeppiajelu ja Maharadjan palatsi. Jaipurissa vierailemme "City Palacessa". Aamiainen, lounas ja illallinen.

Päivä 6
Jaipur – Agra, bussi noin 235 km. Vierailu Fatephur Sikrin kaupungissa. Aamiainen, lounas ja illalllinen. Kaksi hotelliyöpymistä Agrassa.

Päivä 7
Retki bussilla Taj Mahaliin ja Argan punainen linnoitus. Aamiainen, lounas ja illallinen.

Päivä 8
Agra – Delhi, bussi noin 200 km. Lento Delhi – Varanasi. Aamiainen ja illallinen. Kaksi hotelliyöpymistä Varanasissa.

Päivä 9
Veneretki Ganges-joella ja kaupunkikävely Varanasissa. Retki Sarnathiin, bussi noin 20 km (edestakainen matka). Iltaretki Varanasissa ja Aarti-seremonia, riksa-ajelu. Aamiainen, lounas ja illallinen.

Päivä 10
Vapaa aamupäivä. Lento Varanasi – Mumbai. Aamiainen. Kaksi hotelliyöpymistä Mumbaissa.

Päivä 11
Dharavin slummi, bussi ja kävelyä. Veneretki Elefanttisaarelle. Aamiainen, lounas ja illallinen.

Päivä 12
Retki Mumbaihin, bussi. Lento Mumbai – Delhi. Yksi hotelliyöpyminen Delhin lentoaseman läheisyydessä. Aamiainen.

Päivä 13
Kuljetus Delhin lentoasemalle ja kotimatka kohti Helsinkiä alkaa. Aamiainen ja lennolla tarjoiltavat ateriat.

Katso hotellitiedot matkan Hyvä tietää -osiosta. Tiedot hotelleista ovat alustavia ja muutokset mahdollisia.

Intia

Asukasluku: 1 300 milj. 

Pinta-ala: 3 287 590 km²
Uskonto: Hinduja 80 %, muslimeja 11 %, kristittyjä 2,8 %, sikhejä 2 %, buddhalaisia 0,7 % ja muita 3,5 %
Valuutta: Intian rupia (INR)
Kieli: Virallisia kieliä Intiassa ovat hindi ja englanti.
Aikaero: Talvella Suomen aika +3 t 30 min.

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Edestakainen reittilento Helsinki – Delhi, majoitus jaetussa kahden hengen hotellihuoneessa, Tema-oppaan palvelut sekä ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut, ellei toisin mainita.

Viisumi ei sisälly matkan hintaan, lisätietoja www.visumservice.fi/TEMA tai www.indianembassy.fi. Tarkista myös ajoissa, että passisi on voimassa vähintään kuusi kuukautta matkan jälkeen (siitä kun saavut Suomeen).

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta. Jos varaat lennot itse tai haluat muusta syystä osallistua vain itse kiertomatkalle, saat matkan hinnasta alennuksen (tarkista hinta asiakaspalvelusta).

Valuutta
Intian rupia (INR)Valuuttaa kannattaa vaihtaa jonkin verran jo kotimaassa (pankissa tai Forexissa), ainakin ensimmäisiä matkapäiviä varten. Muuten voit ottaa matkakassan mukaan euroina (tai US-dollareina). Ensimmäinen vaihtomahdollisuus on Delhissä lentoasemalla matkalaukkuhallissa. Useimmat kansainväliset luottokortit hyväksytään maksuvälineenä. Hotelleissa ja tasokkaammissa ravintoloissa hyväksytään luottokortit maksuvälineenä, joten käteistä tarvitaan lähinnä pikkuostoksiin. Ohjelmassa mainitut ateriat sisältyvät matkan hintaan. 

Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), matkamuistot ja juomarahat. Intia on melko edullinen maa matkailijoille. Hotellien kahviloissa voi syödä kevyen lounaan tai runsaamman intialaisen aterian edullisesti. Viini on kallista, ja tavallisimpia ruokajuomia ovatkin olut, virvoitusjuomat sekä kivennäisvesi. 

Suosittuja matkamuistoja ja tuliaisia ovat mm. pasmina- ja silkkihuivit, korut, brodyyrit ja erilaiset taidekäsityöt. Muista, että Suomen tuontimääräykset kieltävät uhanalaisista eläimistä valmistettujen tuotteiden maahantuonnin. Tällaisia ovat mm. norsunluu, krokotiilinnahka ja täplikkäistä kissaeläimistä tai tietyistä käärmelajeista valmistetut tuotteet sekä korallit.

Juomaraha
Juomarahat eivät sisälly tämän matkan hintaan. Tema-opas kerää matkan alusa 3 700 INR (n. 50 e) ja huolehtii sen jälkeen yhteisestä kassasta juomarahoista kuljettajille, mahdollisille paikallisoppaille, hotellien laukkujen kantajille sekä ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla. Jos haluat lisäksi jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti saajaa. 

Ilmasto ja vaatetus
Intian ilmastoa hallitsee Bengalinlahden monsuuni, joka tuo sadetta kesäkuun puolivälistä syyskuun puoliväliin. Silloin päivälämpötilat ovat korkeita (usein yli 30 °C), ja sadekuuroja saadaan päivittäin. Paras aika matkailuun onkin lokakuusta huhtikuuhun. Päivän ylin lämpötila on keskimäärin alimmillaan joulu-tammikuussa (n. 22–24 astetta) ja joulukuusta helmikuun puoliväliin aamut ja illat ovat yleensä viileitä (päivän alin lämpötila voi pudota alle 10 asteen), ja huonon ilman sattuessa myös päivisin voi olla viileämpää. Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esim. www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather.

Päivisin on käytännöllisintä pukeutua kevyisiin ja mukaviin, mielellään luonnonkuituisiin vapaa-ajan-/arkivaatteisiin. Ota mukaan myös villapusero tai -takki ja kevyt takki sekä pitkät housut / pitkä hame. Kerrospukeutuminen on käytännöllistä: silloin vaatteita on helppo vähentää sitä mukaa, kun lämpötila nousee. 

Mukavat, matalakorkoiset ja kumipohjaiset kengät ovat tärkeät, sillä kävelemme nähtävyyksillä, kaupungeissa ja kylissä. Ota lisäksi mukaan auringolta suojaava hattu ja aurinkolasit, aurinkovoide ja huulirasva, joissa on korkea suojakerroin sekä hyönteismyrkky. Muista myös uima-asu. Hienompia vaatteita et välttämättä tarvitse, sillä tasokkaissakin hotelleissa tunnelma on melko epämuodollinen. Jos haluat pukeutua illalliselle paremmin, voit varata mukaan kevyen puvuntakin / leningin.

Temppeleihin ja muihin pyhiin paikkoihin mentäessä on pukeuduttava asiallisesti: naisilla olkapäät, reidet ja sääret ja miehillä reidet ja sääret on oltava peitettyinä. Temppelikäynneillä kengät, jotka on helppo riisua ja pukea, ovat käytännöllisimmät. 

Ota mukaan myös taskulamppu, koska sähkökatkoja esiintyy.

Muuta
Monet pelkäävät, että Intian-matkalla vatsatautia ei voi välttää. Varotoimilla se on kuitenkin mahdollista. Lämpimässä ilmanalassa pitää muistaa juoda paljon vettä, mutta vain pullotettua vettä. Tarkista, että vesipullon sinetti on ehjä. Käytä pullotettua vettä myös hampaiden pesuun ja pidä suu kiinni suihkussa. Monet intialaiset ruokalajit syödään sormin, esimerkiksi kun leipää dipataan erilaisiin kastikkeisiin. Tämän vuoksi hyvä käsihygienia on erittäin tärkeää. Helposti mukana kulkeva käsidesi tai antiseptiset kosteuspyyhkeet kannattaa ottaa mukaan jo Suomesta. Lautaselle kannattaa valita vain kypsennettyjä ruokia. Vältä salaatteja ja hedelmiä, joita et voi itse kuoria. Perunankuorimis-/hedelmäveitsi on hyvä ottaa mukaan jo kotoa. Intiassa etäisyydet ovat pitkiä ja liikennettä on paljon. Bussit ovat hyvätasoisia, mutta maanteiden kunto on paikoin heikko, mikä vaikuttaa matkustusmukavuuteen. Matkalla on paljon nähtävää ja päivät ovat sen johdosta pitkiä ja liikkeelle lähdetään usein jo varhain.

Maan sisäisillä lennoilla käytämme ensisijaisesti joko IndiGo Airlinea tai Jet Airwaysia. Lenoliput saat paikan päällä Intiassa Tema-oppaalta. Ruumaan menevä matkalukku saa painaa enintään 20 kg ja käsimatkatavara 7 kg.

Lue lisää Intiasta
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.Intian matkailuministeriön nettisivut www.incredibleindia.org/en.TEMAn Maailman ihmeet -artikkeli Taj Mahalista nettisivuillamme, Intian Taj Mahal häikäisee. 

Lue myös
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Hotelli/majoitus

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma
 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.