Etelä-Thaimaan saaristo ja sademetsätKiertomatka vähemmän tallatuilla poluilla

Monivuotinen suosikkimatka - kiertomatka luonnonkauniissa Etelä-Thaimaassa on palannut matkavalikoimaamme! Nähtyämme Phang Ngan lahden lumoavat sokeritoppasaaret matkaamme Khao Sokin kansallispuistoon vehreän sademetsän keskelle, jossa teemme jännittävän viidakkovaelluksen ja ikimuistoisen kanoottiretken. Kauniissa Krabin saaristossa teemme veneretken, jonka aikana on mahdollisuus snorklata turkoosin sinisessä kristallinkirkkaassa merivedessä. Matkan päätteeksi pääset nauttimaan parista leppoisasta rantapäivästä Khao Lakin paratiisirannoilla.  


Halutessasi matkasi opastuksen ruotsin kielellä, tutustu matkavalikoimaamme klikkaamalla seuraavaa linkkiä. https://www.temaresor.se/

Järjestämme lennot haluamaltasi lähtöpaikkakunnalta.

Tärkeää tietoa

Maat: Thaimaa

Matkatyyppi: Kiertomatka

Matkan pituus: 12 päivää

Ryhmän koko: 16-26 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Phang Ngan kaunis saaristo
 • Khao Sokin luonnonpuisto
 • Kokonainen päivä Koh Klangilla, riisiviljelmillä ja mangrovemetsässä
 • Rantalomapäivät Khao Lakissa
 • Saarihyppely ja snorklausta Krabin saaristossa

Päiväohjelma
Talvi 2024

Päivä 1 – Matka alkaa
Reittilento lähtee aamulla Helsingistä kohti Phukettia.

Päivä 2 – Saapuminen Phuketiin
Tema-opas on vastassa Phuketin lentoasemalla. Kun koko ryhmä on koossa, aloitamme bussimatkan kohti kiertomatkamme ensimmäistä kohdetta, joka on kaunis Phang Nga’n saaristoalue. Tänne majoitumme kahdeksi yöksi. Illalla pääsemme nauttimaan thaimaalaisen keittiön herkuista yhteisellä tervetuloillallisella.

Päivä 3 – Veneretki Phang Nga’n saaristossa
Päivän veneretken teemme niin kutsutuilla pitkähäntäveneillä, jotka ovat muodostuneet jo osaksi thaimaalaista kulttuuria. Veneretkemme vie meidät keskelle kaunista Phang Nga’n saaristoa, joka on tunnettu suorastaan maagisista sokeritoppavuoristaan. Muistathan ottaa uimavarusteet mukaan. Päivän aikana nautimme maukkaan lounaan. Rentouttavan veneretken jälkeen palaamme takaisin hotellille iltapäivä ja ilta on varattu omille aktiviteeteille.

Päivä 4 – Koh Klang, ”Krabin pieni salaisuus"
Aamiaisen jälkeen lähdemme hotellista ja suuntaamme lyhyen venematkan päähän Klangin saarelle Krabin saaristoon.

Saarella elämänmeno sujuu vanhaan malliin, ja näemme riisipelloilla ja työkaluvajoissa saaren asukkaita puuhissaan. Nautittuamme lounaan paikalliseen tapaan teemme veneellä tutkimusretken lähes satumaiseen mangrovemetsään. Matkamme jatkuu kohti Krabin Ao Nangia, jonne majoitumme kahdeksi seuraavaksi yöksi. Illalla matkaamme yhdessä Krabin kaupungin iltamarkkinoille, joilla pääsemme kokemaan aitoa thaimaalaista markkinahumua.

Päivä 5 – Krabi ja neljä saarta
Tämän päivän retkemme suuntautuu saaristoalueelle, jota kutsutaan ”The 4 Islands of Krabi”. Veneemme kuljettaa meidät Phra Nangin-, Tup Islandin-, Chicken Islandin,- ja Poda Islandin -saarille. Veneemme kuljettaa meidät pitkin Krabi-jokea ensimmäiselle saarelle, Phra Nangin kauniille rannalle. Chicken Island on saanut nimensä sen luonnollisesta kivimuodostelmasta ja Podan saarella on mahdollisuus uida ja snorklata tai vain rentoutua palmujen alla. Merivedessä, jonka väri vaihtelee smaragdin vihreästä kauniin turkoosiin, uiskentelee useita trooppisia kalalajeja, upeita koralleja unohtamatta.

Päivä 6 – Khao Sokin kansallispuisto
Aamiaisen jälkeen aloitamme matkan kohti Khao Sokin kansallispuistoa.

Saavuttuamme perille viidakkoon, kansallispuiston laidalla sijaitsevaan lodgeen, on aika nauttia lounas majapaikan rauhallisessa ilmapiirissä. Viidakon vehreys kätkee sisäänsä vertaansa vailla olevan lajirunsauden. Eläimet ja kasvit ovat sopeutuneet joko hämäriin ja kosteisiin olosuhteisiin maanpinnan tasossa tai elämään korkealla puunlatvoissa. Sademetsän mahtava holvikatto varjostaa aurinkoa, ja kaskaat sirisevät puissa luoden taianomaista tunnelmaa.

Tutkimme iltapäivällä kansallispuistoa viidakkovaelluksella ja kanoottiretkellä Khao Sok -joella, joka kiemurtelee kiehtovien, kauniiden kalkkikivimuodostelmien välillä. Illalla pääsemme nauttimaan jälleen thaimaalaisen keittiön herkuista yhteisellä illallisella.

Päivä 7 – Cheow Lan -järvi
Khao Sokin kansallispuisto on hämmästyttävä trooppinen sademetsäalue. Vietämme päivän Cheow Lan -järvellä, jossa teemme veneretken. Päivän aikana näemme toinen toistaan upeampia kalkkikivimuodostelmia.

Päivä 8 – Viidakon keskeltä Khao Lakin paratiisirannalle
Tänään on aika jättää ikimuistoinen Khao Sokin kansallispuisto ja aloitamme matkan kohti kiertomatkamme viimeistä kohdetta, Khao Lakia. Saavuttuamme perille, on loppupäivä varattu lähemmille tutustumisretkille Khao Lakissa.

Päivät 9 –10 – Rantalomapäiviä Khao Lakissa
Nyt sinulla on kaksi kokonaista päivää aikaa viettää rantalomaa viehättävässä Khao Lakissa. 10. matkapäivän iltana nautimme yhteisen matkanpäätösillallisen.

Päivä 11 – Kotimatka alkaa
Matka lähestyy loppuaan ja on tullut aika suunnata kohti Phuketin lentokenttää, josta alkaa kotimatka kohti Helsinkiä.

Päivä 12 – Saapuminen Helsinkiin
Lento saapuu Helsinkiin. Kiitos tästä kerrasta ja lämpimästi tervetuloa uudelleen TEMA-matkojen mielenkiintoiseen maailmaan!

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Edestakainen reittilento Helsinki – Phuket 
• Muut kuljetukset ohjelman mukaisesti
• Majoitus
• 9 aamiaista 
• 5 lounasta 
• 4 illallista 

• Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti
• Tema-oppaan palvelut

MATKATIETOA

Päivä 1
Lento Helsingistä kohti Thaimaan Phuketia.

Päivä 2
Saapuminen Phuketiin. Phuketin lentoasema – Phang Nga, bussi. Tervetuloillallinen. Yksi hotelliyöpyminen Phnag Nga´ssa.

Päivä 3
Veneretki Phang Nga’n kauniissa saaristossa. Aamiainen ja lounas.

Päivä 4
Phang Nga – Krabi, bussi. Tutustuminen Koh Langin saareen. Aamiainen ja lounas.

Päivä 5
Veneretki Krabin saaristossa, jossa jokaisella saarella on omat erityispiirteensä. Khanom – Phatthalung, Aamiainen ja lounas.

Päivä 6
Krabi – Khao Sok, bussi. Viidakkovaellus ja kanoottiretki Khao Sokin kansallispuistossa. Aamiainen, lounas ja illallinen.

Päivä 7
Veneretki Cheow Lan -järvellä Khao Sokin kansallispuistossa. Aamiainen, lounas ja illallinen.

Päivät 8 – 10
Khao Sok – Khao Lak, bussi. Rantalomapäivä. Aamiainen. 10. matkapäivän iltana yhteinen matkanpäätösillallinen.

Päivä 11
Bussikuljetus Phuketin lentokentälle ja kotimatka alkaa. Aamiainen.

Päivä 12
Saapuminen Helsinkiin. Kiitos tästä kerrasta ja tervetuloa uudelleen!

Thaimaa

Asukasluku: n. 67 milj.
Pinta-ala: 514 000 km²
Uskonto: Buddhalaisia 94 %, muslimeja 4 %, konfutselaisia, kristittyjä ja muita uskontoja 2 %
Valuutta: Thaimaan Baht (THB)
Kieli: Thai (eri murteita), kiinan murteita, malaji, khmer ym.
Aikaero: Talvella (loka–maaliskuu) Suomen aika +5 t.

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy

Edestakainen lento Helsinki – Phuket, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Tema-oppaan palvelut matkan 8. päivään asti (*) sekä ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja pääsymaksut, ellei toisin mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta).

Valuutta
Thaimaan baht (THB).

Kannattaa vaihtaa jonkin verran bahteja jo ennen matkaa, jottet heti saavuttuasi joudu etsimään rahanvaihtopaikkaa tai pankkiautomaattia. Muutoin voit ottaa matkavaluutaksi mukaan euroja. Tavalliset luottokortit hyväksytään yleisesti Thaimaassa ja niillä voi suuremmilla paikkakunnilla nostaa rahaa pankkiautomaateista. Pidä aina tarkasti huolta luottokorteistasi!

Matkan hintaan sisältyvät ohjelman mukaiset ateriat. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), virvokkeet, juomarahat ja matkamuistot.

Juomaraha 
Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan. Suosittelemme, että varaat noin THB 1500 / henkilö juomarahoja varten. Tema-opas kerää juomarahat matkan aluksi yhteiseen kassaan ja huolehtii sen jälkeen juomarahojen antamisesta koko ryhmän puolesta kuljettajille, laukunkantajille, mahdollisille paikallisoppaille sekä ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla.Jos haluat lisäksi jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti aina sen saajaa. Tema-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto ja vaatetus
Etelä-Thaimaan ilmasto on trooppinen. Päivän yli lämpötila on tilastojen mukaan loka–helmikuussa 30 asteen paikkeilla ja alin 20–25 asteen välillä. Sadetta saadaan pääasiassa touko–kesäkuussa sekä syys–lokakuussa. Kauden alussa sateet ovat voimakkaita, mutta lyhytkestoisia iltapäiväkuuroja. Syyskuussa ja lokakuussakin sateet voivat kestää kauemmin. Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esim. www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather.

Parhaiten viihdyt kevyissä, ilmavissa ja pitkähihaisissa vaatteissa. Hihat suojaavat liialta auringonpaahteelta ja pistäviltä hyönteisiltä. Suosittelemme myös hyviä kenkiä kävelyretkiin kansallispuistoissa, ja ainakin toisen päivän patikkaretkellä umpinaiset kengät ovat mukavammat. Mukaan kannattaa pakata sateenvarjo ja/tai kevyt sadeasu. Muista uima-asu! 

Huom!
Sääolosuhteet vaikuttavat matkaohjelman joidenkin osuuksien toteutumiseen. Jos sää on tuulinen ja aallot korkeita, eikä veneellä voi lähteä suunnitelluille retkille, opas järjestää muita retkiä niiden tilalle.

Muuta
Muista tarkistaa ajoissa, että passisi on voimassa vähintään kuusi (6) kuukautta maahan saapumispäivästä.

(*)Tema-opas jättää ryhmälle jäähyväiset matkan 8. päivän iltana jäähyväispäivällisen jälkeen. Rantalomapäivät (9–10. päivä) ovat omatoimilomaa ja lentokenttäkuljetuksesta 11. päivänä huolehtii englannin kielen taitoinen paikallisopas. 

Lue lisää Thaimaasta
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Lue myös
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Hotelli/majoitus

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Suomenkielisen Tema-oppaan palvelut
 • Huolellisesti valitut lennot ja hotellit
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut päiväohjeman mukaisesti
 • Maistiaisia
 • Katso päiväohjelma

Suosittelemme myös Kiertomatkat

 
XClose
 
XClose
Tilaa TEMA-matkojen uutiskirje!

Uutiskirje pitää sinut ajan tasalla TEMA-maailman tapahtumista. Saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät matkauutuudet, houkuttelevat tarjoukset ja kertomukset kaukaisista maailmankolkista. .

Täytä vain tiedot alle ja lähetä tilaus matkaan!


Jokaisen Teman Uutiskirjeen alalaidassa on peruutuslinkki, jota klikkaamalla voit päättää tilauksesi koska tahansa.