Etelä-Thaimaan saaristo ja sademetsätKiertomatka vähemmän tallatuilla poluilla

Lähde mukaan kiertomatkalle kauniiseen Thaimaahan Khao Sokin vehreästä sademetsästä Phang Ngan lahden kiehtovaan sokeritoppien saaristoon. Matkan ohjelmassa on viidakkovaelluksia, veneretkiä ja snorklausta. Matkan aikana pääset myös tutustumaan paikallisten asukkaiden arkeen.

Kiertomatkamme luonnonkauniissa Thaimaassa vie Khao Sokin vehreästä sademetsästä Phang Ngan lahden lumoavien sokeritoppasaarien keskelle. Tutkimme kansallispuiston viidakkoa, matkaamme mangrovemetsässä ja teemme leppoisia veneretkiä. Matkalla kohtaamme myös paikallisia asukkaita ja käymme buddhalaisella temppelillä. Trangin saaristossa snorklaamme Koh Chaukin, Koh Hain ja Koh Mookin paratiisirannoilla. Matkan päätteeksi saat viettää pari leppoisaa rantapäivää Ao Nangissa. 

Tärkeää tietoa

Maat: Thaimaa

Matkan pituus: 12 päivää

Ryhmän koko: 21-25 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Viidakkovaellus ja käynti Cheow Lan -järvellä
 • Veneretki Tapijoella
 • Yömarkkinat Trangissa
 • Saarihyppely Trangin saaristossa
 • Kokonainen päivä Koh Klangilla, riisiviljelmillä ja mangrovemetsässä

Päiväohjelma
Talvi 2017–2018

Päivä 1 – Matka alkaa
Qatar Airwaysin reittilento lähtee aamulla Helsingistä kohti Dohaa, josta matka jatkuu koneenvaihdon jälkeen Phuketiin. 

Päivä 2 – Khao Sokin kansallispuisto
Lento saapuu aamulla Phuketin lentokentälle, jossa Tema-opas on vastassa saapuvia lomalaisia ja jatkamme yhdessä bussilla matkaa kohti pohjoista, sillan yli Phuketin saarelta mantereelle ja edelleen Khao Sokin kansallispuistoon. 

Saavuttuamme perille viidakossa, kansallispuiston laidalla sijaitsevaan lodgeen sinulla aikaa pestä matkan pölyt ja ehkä levähtääkin hetki majapaikan rauhallisessa ilmapiirissä. Viidakon vehreys kätkee sisäänsä vertaansa vailla olevan lajirunsauden. Eläimet ja kasvit ovat sopeutuneet joko hämäriin ja kosteisiin olosuhteisiin maanpinnan tasossa tai elämään korkealla puunlatvoissa. Sademetsän mahtava holvikatto varjostaa aurinkoa, ja kaskaat sirisevät puissa luoden taianomaista tunnelmaa. 

Nautittuamme lounaan tutkimme iltapäivällä kansallispuistoa viidakkovaelluksella ja kanoottiretkellä Khao Sok -joella, joka kiemurtelee kiehtovien, kauniiden kalkkikivimuodostelmien välillä. 

Illalla kokoonnumme tervetulopäivälliselle lodgen ravintolaan. Yövymme matkan ensimmäiset kaksi yötä lodgessa. 

Päivä 3 – Cheow Lan -järvi
Khao Sokin kansallispuisto on on hämmästyttävä trooppinen sademetsäalue. Vietämme päivän Cheow Lan -järvellä, jossa teemme lyhyen veneretken, ja sitten vaellamme trooppisessa viidakossa läheiselle järvelle. Teemme myös matkan bambulautalla nk. Koralliluolaan, jossa on ikiaikaisia stalagmiitteja ja stalaktiitteja. Luola on kuitenkin ainutlaatuinen juuri koralliensa ansiosta.

Järven rannalla nautitun lounaan jälkeen on aikaa uimiseen ennen kuin palaamme takaisin lodgeen.

Päivä 4 – Veneretki Tapijoella
Tänään jätämme Khao Sokin ja suuntaamme kohti itärannikkoa. Matkalla näemme vanhan Pra Brommathat Chaiyan temppelin, jolla on ikää jo vähintään 1 200 vuotta.

Surat Thanissa nousemme satamassa ns. pitkähäntäveneeseen ja lähdemme noin tunnin mittaiselle veneajelulle pitkin Tapijokea. Venematkan aikana saamme seurata arkielämää joen rannoilla, joilla asukkaiden talot seisovat vedessä huteran oloisesti paalujen varassa. 

Veneretken jälkeen nautimme lounaan paikallisessa ravintolassa ja jatkamme sitten matkaa etelään päin, itärannikolle Khanom Beachille, jossa vietämme seuraavan yön. Ehkäpä kävely rannalla ja uiminen meressä houkuttelevat?

Päivä 5 – Wat Mahathat ja Baan Kiri Wong
Tänään jatkamme matkaa rannikkoa seuraillen etelään Nakhon Sri Thammaratiin, jossa vierailemme merkittävässä buddhalaisessa Wat Mahathatin pyhiinvaellustemppelissä, jolla on vaikuttava stupa. Temppeli on nimetty ehdokkaaksi Unescon maailmanperintöluettelon seuraavaksi thaimaalaiseksi kohteeksi.

Seuraava pysähdyspaikkamme on Baan Kiri Wong. Baan tarkoittaa kylää ja Kiri Wongissa sanotaan ilman olevan maan puhtainta. Jo ennen kuin ekoturismista tuli trendikästä elettiin kylässä sopusoinnussa luonnon kanssa perinteitä kunnioittaen. Kylässä kasvatetaan paljon hedelmiä, kuten esimerkiksi duriania, jota voi pitää thaimaalaisten hedelmien kuninkaana. Jos kypsiä durianeja ei ole saatavilla, on sitä saatavilla muissa muodoissa, esimerkiksi säilykkeenä ja kuivattuna.

Pysähdyksen jälkeen jatkamme vielä viimeisen etapin Phatthalungiin Songhklajärvelle, jossa vietämme seuraavan yön. Lähes koko hotelli on rakennettu puisien paalujen varaan matalan veden ylle ja puiset laiturit yhdistävät hotellin rakennuksia toisiinsa. 

Päivä 6 – Järvi aamunvarhain ja markkinat iltamyöhään
Päivän ohjelma alkaa aikaisin aamulla retkellä läheiselle, luonnonkauniille Talay Noi -järvelle. Järvellä on paljon lintuja ja ajankohdasta riippuen järvellä voi nähdä myös kauniita, kukkivia lumpeita. Käytyämme järvellä palaamme vielä hotelliin aamiaiselle ennen kuin lähdemme jatkamaan matkaa Trangiin, jossa vietämme seuraavan yön. 

Perillä Trangissa käymme kasvitieteellisessä puistossa, jossa sinulla on tilaisuus tehdä kävelyretki puunlatvojen tasoon kohotetulla kävelysillalla korkeiden havaintotornien välissä. 

Trang tunnetaan myös yömarkkinoistaan, joita pidetään Etelä-Thaimaan parhaina. Markkinakojuissa valmistetaan ja tarjoillaan herkullista ruokaa, jossa usein on vahva paikallinen leima. 

Päivä 7 – Saarihyppelyä Trangin saaristossa
Aamulla lähdemme Trangista Pakmengin laiturille, jossa odottava vene vie meidät "saarihyppelylle" Trangin kauniiseen saaristoon Andamaanienmerelle.

Tänään sinulla on mahdollisuus uida ja snorklata trooppisten saarien rannoilla. Jokainen saari on oma pieni paratiisinsa. Pienellä Koh Chuakilla on upeita koralleja ja Koh Hain luonto on dramaattinen. Koh Mookilla, jonka nimi tarkoittaa pientä helmeä, käymme Emerald- eli Smaragdiluolassa. Se on saarihyppelijöiden keskuudessa tunnettu retkikohde. Laskuveden aikaan voit uida 80 metriä pitkän tunnelin kautta unenomaiseen laguuniin. Laguunin hiekkarantaa reunustavat trooppinen kasvillisuus ja jyrkät kalliot. Iltapäivällä palaamme laituriin ja jatkamme bussilla kohti Krabia, jossa vietämme Ao Nangin rantakohteessa matkan viimeiset neljä yötä.

Päivä 8 – Koh Klang
Aamiaisen jälkeen lähdemme hotellista ja suuntaamme lyhyen venematkan päähän Klangin saarelle Krabin saaristoon. 

Saarella elämänmeno sujuu vanhaan malliin, ja näemme riisipelloilla ja työkaluvajoissa saaren asukkaita puuhissaan. Nautittuamme lounaan paikalliseen tapaan teemme veneellä tutkimusretken mangrovemetsään ennen kuin palaamme hotelliin viettämään leppoisaa iltapäivää. Illan tullen kokoonnumme vielä yhteiselle jäähyväispäivälliselle ja jätämme samalla jäähyväiset Tema-oppaalle. 

Päivä 9-10 – Rantalomaa
Nyt sinulla on kaksi kokonaista päivää aikaa viettää rantalomaa Ao Nangissa. Voit nauttia hyvän hotellin palveluista tai lähteä saarihyppelylle pitkähäntäveneellä tai "taksiveneellä" suositulle Raleighin rannalle, jossa viihtyvät yhtä lailla reppureissaajat ja kiipeilijät kuin luksuslomailijatkin.

Päivä 11 – Kotimatka alkaa
Matka lähestyy loppuaan ja on tullut aika suunnata kohti Phuketin lentokenttää, josta Qatar Airwaysin paluulento lähtee illansuussa. Koneenvaihto tapahtuu myös paluumatkalla Dohassa. 

Voit myös tiedustella kauttamme mahdollisuutta jäädä Thaimaahan vielä viikoksi rantalomailemaan.

Päivä 12 – Saapuminen Helsinkiin
Lento saapuu Helsinkiin aamulla. 

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Edestakainen reittilento Helsinki–Phuket 
• Muut kuljetukset ohjelman mukaisesti
• Majoitus
• 9 aamiaista 
• 7 lounasta 
• 3 päivällistä 

• Yhteiset juomarahat
• Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti
• TEMA-oppaan palvelut

MATKATIETOA

Päivä 1
Lähtö reittilennolla Helsingistä kohti Thaimaan Phuketia (koneenvaihto Dohassa).

Päivä 2
Saapuminen Phuketiin. Phuketin lentoasema – Khao Sokin kansallispuisto, bussi n. 145 km. Viidakkovaellus ja kanoottiretki kansallispuistossa. Lounas ja päivällinen. Kaksi yöpymistä kansallispuiston lodgessa.

Päivä 3
Retki kansallispuistossa ja veneretki Cheow Lan -järvellä. Aamiainen, lounas ja päivällinen.

Päivä 4
Khao Sokin kansallispuisto – Khanom, bussi n. 190 km. Veneretki Tapijoella. Aamiainen ja lounas. Hotelliyöpyminen Khanom Beachillä.

Päivä 5
Khanom – Phatthalung, bussi n. 210 km. Käynnit Nakon Sri Thammaratissa ja Baan Kiri Wongin kylässä. Aamiainen ja lounas. Hotelliyöpyminen Phatthalungissa.

Päivä 6
Phatthalung – Trang, bussi n. 70 km. Retki Talay Noi -järvelle ja Thung Khain kasvitieteelliseen puutarhaan. Aamiainen ja lounas. Hotelliyöpyminen Trangissa.

Päivä 7
Trang – Ao Nang, Krabi, bussi n. 130 km. Päiväretki Trangin saaristossa, uintia ja snorklausta. Aamiainen ja lounas. Neljä hotelliyöpymistä Ao Nangissa.

Päivä 8
Kokopäiväretki Koh Klangille. Aamiainen, lounas ja päivällinen.

Päivä 9-10
Rantalomaa. Aamiainen kumpanakin päivänä.

Päivä 11
Bussikuljetus Phuketin lentokentälle (n. 150 km) ja reittilento Phuket–Helsinki (koneenvaihto Dohassa). Aamiainen.

Päivä 12
Saapuminen Helsinkiin.

Ks. hotellitiedot matkan Hyvä tietää -osiosta. Tiedot hotelleista ovat alustavia, muutokset mahdollisia.

Thaimaa

Asukasluku
n. 68 milj.Pinta-ala
513 120 km²Uskonto
Buddhalaisia 94 %, muslimeja 4 %, konfutselaisia, kristittyjä ja muita uskontoja 2 %Valuutta
Baht (THB)Kieli
Thai (eri murteita), kiinan murteita, malaji, khmer ym.Aikaero
Talvella (loka–maaliskuu) Suomen aika +5 t.

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy

Edestakainen lento Helsinki – Phuket (Qatar Airways, koneenvaihto Dohassa), majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, Tema-oppaan palvelut matkan 8. päivään asti (*) sekä ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja pääsymaksut, ellei toisin mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta, huom. varattavissa ei ole nais- tai miespaikkoja).

Lisäviikko
Matkohjelmaan ja matkan hintaan sisältyy neljä yötä, kaksi kokonaista rantalomapäivää Ao Nangissa, Krabissa. Jos haluat viipyä omin päin pidempään hotelli Krabi Thai Villagessa, se on mahdollista. Majoituksen (kahden hengen deluxe-huone, sis. aamiaisen) hinta vaihtelee ajakohdan mukaan, alk. noin 45 e/hlö/yö. Tiedustelut ja varaukset puhelmitse, Teman asiakaspalvelu, puh. 09 4245 2298.

Valuutta
Thaimaan baht (THB).

Kannattaa vaihtaa jonkin verran bahteja jo ennen matkaa, jottet heti saavuttuasi joudu etsimään rahanvaihtopaikkaa tai pankkiautomaattia. Muutoin voit ottaa matkavaluutaksi mukaan euroja. Tavalliset luottokortit hyväksytään yleisesti Thaimaassa ja niillä voi suuremmilla paikkakunnilla nostaa rahaa pankkiautomaateista. Pidä aina tarkasti huolta luottokorteistasi!

Matkan hintaan sisältyvät ohjelman mukaiset ateriat. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), virvokkeet, juomarahat ja matkamuistot.

Juomaraha
Tämän matkan hintaan sisältyvät tietyt yhteiset, kohtuulliset juomarahat kuljettajille, paikallisoppaille, hotellien laukkujen kantajille sekä ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla. Jos haluat lisäksi jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti saajaa. Tema-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto ja vaatetus
Etelä-Thaimaan ilmasto on trooppinen. Päivän yli lämpötila on tilastojen mukaan loka–helmikuussa 30 asteen paikkeilla ja alin 20–25 asteen välillä. Sadetta saadaan pääasiassa touko–kesäkuussa sekä syys–lokakuussa. Kauden alussa sateet ovat voimakkaita, mutta lyhytkestoisia iltapäiväkuuroja. Syyskuussa ja lokakuussakin sateet voivat kestää kauemmin. Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähipäivien sääennuste netistä, esim. www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather.

Parhaiten viihdyt kevyissä, ilmavissa ja pitkähihaisissa vaatteissa. Hihat suojaavat liialta auringonpaahteelta ja pistäviltä hyönteisiltä. Suosittelemme myös hyviä kenkiä kävelyretkiin kansallispuistoissa, ja ainakin toisen päivän patikkaretkellä umpinaiset kengät ovat mukavammat. Mukaan kannattaa pakata sateenvarjo ja/tai kevyt sadeasu. Muista uima-asu! 

Huom!
Sääolosuhteet vaikuttavat matkaohjelman joidenkin osuuksien toteutumiseen. Jos sää on tuulinen ja aallot korkeita, eikä veneellä voi lähteä suunnitelluille retkille, opas järjestää muita retkiä niiden tilalle.

Muuta

Muista tarkistaa ajoissa, että passisi on voimassa vähintään kuusi (6) kuukautta maahan saapumispäivästä.

(*)Tema-opas jättää ryhmälle jäähyväiset matkan 8. päivän iltana jäähyväispäivällisen jälkeen. Rantalomapäivät (9–10. päivä) ovat omatoimilomaa ja lentokenttäkuljetuksesta 11. päivänä huolehtii englannin kielen taitoinen paikallisopas. 

Lue lisää lennosta Qatar Airwaysillä: www.temamatkat.fi/hyva-tietaa/lentomatka/qatar-airways-qr/

Lue lisää Thaimaasta!

Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Lue myös:

Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Hotellitiedot

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Lennot & majoitus
 • Palvelumaksut
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut
 • Maistiaisia
 • Tema-oppaan palvelut
 • Katso päiväohjelma
 
XClose