Thaimaan kiertomatkaMatka hymyn maassa

Koe veneretki Bangkokin kanaaleissa ja lauttamatka Kwaijoella. Näet vuoristoheimojen kauniin, pohjoisen Thaimaan ja Chiang Main ja päätät kiertomatkan muutaman päivän rantalomaan Hua Hinissä.

Monipuolinen ja kiehtova Thaimaan kiertomatkamme on täynnä elämyksiä. Näet Bangkokin temppelien loiston ja Kultaisen kolmion vaikuttavan luonnon sekä myyttisen Kwaijoen. Teemme veneretken Bangkokin kanaaleissa, ajelemme pitkähäntäveneellä kelluvilla markkinoilla. Tutustumme vuoristoheimojen arkeen pohjoisessa Thaimaassa ja Chiang Main käsityöläiskaupunkiin. Matka päättyy muutaman päivän omatoimilomaan Hua Hinin rannalla.

Tärkeää tietoa

Maat: Thaimaa

Matkan pituus: 14 päivää

Ryhmän koko: 20-25 henkeä

Viisumi tarvitaan: Ei

Kohokohdat

 • Kaupunkikävely Bangkokissa
 • Veneretket Chao Phraya- ja Mae Kok -joilla
 • Lauttamatka ja yöpyminen Kwai-joella
 • Chiang Rai, polkupyörätaksi ja käynti lastenkodissa
 • Rantapäivät Hua Hinissä

Päiväohjelma
2018 (kesto 14 päivää)

Päivä 1 – Matka alkaa

Finnairin suora reittilento lähtee Helsingistä kohti Bangkokia iltapäivällä.

Päivä 2 – Tervetuloa Bangkokiin

Lennon saavuttua aamulla Bangkokiin tapaat lentoasemalla Tema-oppaan. Lentokentältä lähdemme kohti entistä pääkaupunkia, Ayutthayaa, jonne ajomatka kestää noin 1.5 tuntia. Ayutthaya oli aikansa kansainvälinen metropoli ja löytyy myös Unescon maailmanperintöluettelosta.

Saavuttuamme hotellille, voit valita jäätkö lepäämään hotelliin ja uima-altaalle vai lähdetkö  tutkimaan hotellin ympäristöä, jossa kaksi jokea Pasak ja Chao Phraya kohtaavat.  

Illalla nautimme yhdessä tervetuloillallisella herkullista thaimaalaista ruokaa. 

Päivä 3 – Ayutthaya ja jokiristeily Chao Phrayaa pitkin Bangkokiin

Aloitamme päivän tutustumalla historialliseen Ayutthayan puistoon ja Wat Yai Chaimongkhonin, Wat Mahathatin ja Wat Phanan Choengin temppeliraunioihin. Ayutthaya oli vanhan Siamin kuningaskunnan pääkaupunki siihen asti kun se yli 200 vuotta sitten piiritettiin ja tuhottiin. Vaikka kaupunkia ryösteltiin, saa jäljelle jääneistäkin rakennuksista ja raunoista käsityksen siitä, kuinka satumaisen loistelias kuninkaallinen Ayutthaya aikoinaan oli.

Käymme myös Bang Pa-inin palatsissa, joka on nykyisen kuningasperheen kesäasunto ja suuntaamme sitten Bangkokiin leppoisaan tahtiin risteilyaluksella pitkin Chao Phraya -jokea nauttien samalla thaimaalaisen lounaan.

Illalla sinulla on omaa aikaa. Voit lähteä tutkimaan Bangkokin ostosmahdollisuuksia ja ravintoloita omin päin.  

Päivä 4 – Grand Palace

Tänään tutustumme Bangkokiin eli "Enkelten kaupunkiin". Teemme unohtumattoman, mielenkiintoisen kävelyretken suurkaupungin vanhoissa kuninkaallisissa kortteleissa, jossa yksi suurimmista nähtävyyksistä on kuninkaallinen Grand Palace ja sen smaragdibuddha. 

Nautimme lounaan keskellä kaupunkilaisten arkea Chao Phraya -joen rannalla ja sen jälkeen teemme veneretken kanavilla, jotka aikoinaan muodostivat kaupungille tärkeän kulkuväylien verkoston ja antoivat sille lempinimen "Idän Venetsia".

Veneretki on hieno matka niin historiaan kuin asuinkortteleihinkin. Liikenne joella on edelleen vilkasta, mutta ajelemme ennen kaikkea Thonburissa, joen vasemman puolen pienemmillä kanavilla. Käymme myös Baan Silapinissa, 200 vuotta vanhassa puisessa talossa, joka on kauniisti peruskorjattu ja jossa on pieni taidegalleria. 

Matkalla takaisin hotelliin näemme valtavankokoisen, kolme metriä korkean ja 5,5 tonnia painavan kultaisen Buddhan Wat Traimitissa. 

Päivä 5 – Chiang Rai

Tänään matka jatkuu syvemmälle Thaimaahan, ja lennämme Bangkokista Chiang Raihin Pohjois-Thaimaassa. Lento kestää noin tunnin. Perille päästyämme teemme polkupyörätakseilla retken kaupungissa, jota kutsutaan myös "Portiksi Kultaiseen kolmioon". Käymme hienossa pikkumuseossa ja informaatiokeskuksessa tutustumassa vuoristoheimojen kulttuuriin ja pysähdymme paikallisilla markkinoilla.

Sen jälkeen jatkamme Wat Rong Kuniin, Valkoiselle temppelille. Se on moderni, epätavallinen temppeli, jonka muoto on kuitenkin perinteinen. Kevyen lounaan jälkeen käymme vielä vierailulla lastenkodissa, jossa nuoret naiset ja lapset saavat apua ja koulutusta. 

Chiang Raissa vietämme kaksi yötä hyvässä hotellissa luonnonkauniissa ympäristössä. Hotelli sijaitsee Mae Kok -joen saaressa, josta on mantereelle siltayhteys ja Chiang Rai on mukavan kävelymatkan päässä.

(Ohjelma Chiang Raissa voidaan toteuttaa eri järjestyksessä riippuen Thaimaan sisäisen lennon aikataulusta.)

Päivä 6 – Kolmen valtakunnan rajalla

Tänään lähdemme bussilla Mae Sain rajakaupunkiin, joka on Thaimaan pohjoisin paikka Myanmarin eli entisen Burman rajalla. Rajakauppa on hyvin vilkasta thaimaalaisten ja burmalaisten kesken. 

Sitten suuntaamme kolmen valtion rajapyykille, missä Thaimaan, Myanmarin ja Laosin rajat kohtaavat. Vierailemme pienessä Oopiumimuseossa, jossa saamme mielenkiintoisen katsauksen tämän kiistanalaisen rajakaupan historiaan ja kuulemme, kuinka oopiumia valmistetaan unikkokasvista. 

Päivä 7 – Vuoristoheimoja ja veneretki matkalla Chiang Maihin

Lähdemme Chiang Raista  minibusseilla kohti Chiang Maita. Matkalla pysähdymme vuoristokylässä, jossa asuu lahu-heimon edustajia ja kuulemme lisää heidän perinteistään ja elämästään. Sen jälkeen jatkamme matkaa pienehköillä veneillä kauniissa maisemissa ylös Kok-jokea pieneen Tha Tonin kylään. Nautimme kylässä lounaan ennen kuin matka jatkuu bussilla Chiang Maihin. Chiang Daon lähellä pysähdymme vielä katsomaan pyhää luolaa.

Seudut, joiden läpi ajamme, ovat historiallisesti hyvin kiinnostavia. 1200-luvulta aina 1700-luvulle saakka Chiang Mai oli Lannan kuningaskunnan pääkaupunki. Täällä kehittyi noin 600 vuoden kuluessa omaleimainen kulttuuri. Vanhat perinteet ja tavat ovat edelleen voimissaan ja ne eroavat melkoisesti maan muiden osien tavoista, mistä opas kertoo lisää matkan aikana. 

Vietämme Chiang Maissa kaksi yötä, ja tänään illalla sinulla on vielä tilaisuus osallistua eri maksua vastaan perinteiselle pohjoisthaimaalaiselle aterialle, jota kutsutaan nimellä kanthoke

Päivä 8 – Chiang Mai

Aikaisin aamulla, jo ennen aamiaista, lähdemme tutustumaan ja osallistumaan elävään buddhalaiseen traditioon: köyhyyslupauksen tehneet buddhalaismunkit kiertävät aamuvarhaisella kerjäämässä päivittäisen ruokansa. Annettuamme oman almumme munkeille palaamme hotelliin syömään oman aamiaisemme. 

Aamupäivällä lähdemme veneretkelle Mae Ping -joella, joka virtaa halki Chiang Main kaupungin. Päämäärämme on erään maanviljelijän koti kaupungin laidalla. Perhe esittelee meille ylpeänä puutarhaansa ja sen jälkeen nautimme lounaaksi Chiang Main perinteistä khao soi -nuudelikeittoa.

Yhteisen lounaan jälkeen tutustumme kuningatar Sirikitin kasvitieteelliseen puutarhaan, jossa voit kierrellä omaan tahtiisi. Sinulla on mahdollisuus ihailla orkideoita ja vehreää kasvillisuutta myös ylhäältä päin noin 400 metrin pituiselta kävelysillalta. Noin 20 metrin korkeudessa olet puiden latvojen tasalla, ja näet myös ympäröivät vuoret. 

Illalla sinulla on aikaa omille löytöretkille ja voit poiketa vaikkama Chiang Main tunnetuille yömarkkinoille ostoksille. 

Päivä 9 – Silta yli Kwaijoen

Lennämme aikaisin aamulla taas etelään päin, Chiang Maista Bangkokiin, josta jatkamme länteen hedelmällisen, vehreän maiseman halki. Tietä reunustavat taimitarhat ja bougainvilleat. Puolen päivän tienoilla saavumme Kanchanaburin alueelle, joka on kuuluisa Kwaijoen sillan ansiosta. Saamme kuulla oppaalta ”Kuoleman rautatiestä”, jota muun muassa brittisotilaat rakensivat japanilaisten sotavankeina käsittämättömän ankarissa olosuhteissa.

Päivä jatkuu lauttamatkalla pitkin jokea, läpi kauniiden maisemien ja syvänvihreän kasvillisuuden. Lautat ovat vakaita ja turvallisia aluksia. Pysähdymme toisen maailmansodan aikaiselle, tunnelmalliselle hautausmaalle. Päivän viimeisen etapin taitamme bussilla laajojen sokeriruoko-, maissi- ja tapiokapeltojen halki hotelliin, joka sijaitsee joen rannalla viidakon vehreyden keskellä.

Majoitumme seuraavaksi kahdeksi yöksi mukaviin telttoihin. Telttakankaisten seinien takaa voit kuulla viidakon kiehtovat äänet ja samalla nauttia oman kylpyhuoneen ja ilmastoinnin tuomasta mukavuudesta.

Päivä 10 – Lautalla ja junassa

Vietämme koko päivän viidakossa. Sinulla on jo ennen aamiaista tilaisuus käydä jalkaisin tai polkupyörällä (vaihteellinen maastopyörä) läheisellä sillalla ja pistäytyä vastarannalla. Lähellä on pieni kylä ja voitmyös käydä temppelissä, johon paikalliset asukkaat saapuvat aamulla jättämään munkeille päivän aterian. Palattuasi hotelliin on aamiaisen aika.

Sitten teemme lauttamatkan pitkin Kwai Noi -jokea ("pikku Kwai"). Lautta lipuu hiljalleen paikoin kapeaa jokea, joka kiemurtelee korkeiden vuorten ja bambumetsien välissä. Maisema on sekä dramaattinen että rauhoittava. Iltapäivällä matkustamme junalla pätkän ”Kuoleman rautatietä”, joka ulottuu Thaimaasta Burmaan.

Päivä 11 – Kelluvat markkinat

Aamupäivällä matkaamme etelään kohti Hua Hiniä, jota thaimaalaiset kutsuvat ”Etelänportiksi”. Matka kestää noin viisi tuntia ja suunnilleen puolimatkassa pysähdymme aidoilla kelluvilla markkinoilla Damnern Saduakissa. Täällä käy todellinen vilske! Pienet veneet, täynnä kaikenlaisia hedelmiä ja vihanneksia, muodostavat värikkään näyn tehdessämme niiden keskellä veneretken. 

Pysähdyksen jälkeen matkamme jatkuu Hua Hiniin. Tämä pieni charmikas rantalomakohde on aikoinaan ollut merkittävä kalastajakylä. Sen tunnelma on säilynyt vanhoissa satamakortteleissa. Hua Hinissä majoitumme kahdeksi yöksi nykyaikaiseen lomahotelliin.

Päivä 12 – Rantalomailua

Tänään ei ole yhteistä ohjelmaa ennen päivällistä, ja nyt voit vaikka nukkua aamulla vähän pidempään ja nauttia sen jälkeen rantalomailusta tai vaikkapa thai-hieronnasta. Hua Hin on myös tunnettu erinomaisesta ruoastaan, erityisesti merenherkuista.

Illalla tapaamme taas yhteisellä jäähyväispäivällisellä.

Päivä 13 – Lähtö kotimatkalle

Sinulla on tänään vielä hyvää aikaa rentoutua ja nauttia auringosta ennen kuin myöhään iltapäivällä lähdemme bussilla noin kolmen tunnin matkalle kohti Bangkokin Suvarnabhumin lentokenttää. Mukavuuden vuoksi hotellihuone on käytettävissäsi tavallista pidempään, lähes hotellista lähtöön saakka. Finnairin suora reittilento lähtee Bangkokista juuri ennen puoltayötä. 

Päivä 14 – Saapuminen Helsinkiin

Lento saapuu Helsinkiin varhain aamulla.

Kaikki tämä sisältyy matkaan

• Edestakainen reittilento Helsinki–Bangkok
• Muut kuljetukset ohjelman mukaisesti
• Majoitus
• 12 aamiaista (2018: 11 aamiaista)
• 7 lounasta ja 1 lounaspaketti
• 3 päivällistä (2018: 4 päivällistä)
• Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti
• TEMA-oppaan palvelut

MATKATIETOA

Päivä 1
Reittilento Helsinki – Bangkok lähtee.

Päivä 2
Saapuminen Bangkokiin. Illallinen. Yksi hotelliyöpyminen Ayutthayassa.

Päivä 3
Tutustuminen Ayutthayaan ja jokiristeily Chao Phraya -joella. Aamiainen ja lounas. 2 hotelliyöpymistä Bangkokissa.

Päivä 4
Tutustuminen Grand Palaceen ja Wat Traimitiin. Veneretki Bangkokin kanavilla. Aamiainen ja lounas.

Päivä 5
Lento Bangkok – Chiang Rai (n. 1 t). Retki polkupyörätakseilla Chiang Raissa ja vierailu lastenkodissa ja Valkoisessa temppelissä. Aamiainen ja lounas. Kaksi hotelliyöpymistä Chiang Raissa.

Päivä 6
Kokopäiväretki "Kultaiseen kolmioon". Vierailu Oopiumimuseossa. Aamiainen ja lounas.

Päivä 7
Chiang Rai – Chiang Mai, bussi n. 150 km. Vierailu vuoristokylässä. Veneretki Kok-joella. Aamiainen ja lounas. Kaksi hotelliyöpymistä Chiang Maissa.

Päivä 8
Retki Chiang Main ympäristössä, veneretki ja vierailu orkideaviljelmällä. Aamiainen ja lounas.

Päivä 9
Lento Chiang Mai – Bangkok. Bangkok – Kwaijoki, bussi n. 180 km. Lauttamatka joella. Aamiainen, lounas ja päivällinen. Kaksi yöpymistä telttalodgessa Kwaijoella.

Päivä 10
Päivä Kwaijoella. Lauttamatka ja lyhyehkö junamatka "Kuoleman rautatiellä". Aamiainen, lounaspaketti ja illallinen.

Päivä 11
Kwaijoki – Damnern Saudak – Hua Hin, bussi n. 250 km. Veneretki Damnern Sauduakin markkinakaupungissa. Aamiainen. Kaksi hotelliyöpymistä Hua Hinissä.

Päivä 12
Vapaapäivä Hua Hinissä, omatoimilomaa, ei yhteistä ohjelmaa. Aamiainen ja illallinen.

Päivä 13
Vapaa aamupäivä. Kuljetus Bangkokin lentokentälle Hua Hin – Bangkok, bussi n. 230 km. Reittilento Bangkok – Helsinki lähtee. Aamiainen.

Päivä 14
Lento saapuu Helsinkiin.

Katso hotellitiedot matkan Hyvä tietää -osiosta. Tiedot hotelleista ovat alustavia ja muutokset mahdollisia.

Thaimaa

Asukasluku
n. 68 milj.Pinta-ala
513 120 km²Uskonto
Buddhalaisia 94 %, muslimeja 4 %, konfutselaisia, kristittyjä ja muita uskontoja 2 %Valuutta
Baht (THB)Kieli
Thai (eri murteita), kiinan murteita, malaji, khmer ym.Aikaero
Talvella (loka–maaliskuu) Suomen aika +5 t.

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy

Edestakainen reittilento Helsinki – Bangkok (Finnair), majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, TEMA-oppaan palvelut sekä ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja pääsymaksut, ellei toisin mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta, huom. varattavissa ei ole nais- tai miespaikkoja).

Huom! Muista tarkistaa ajoissa passisi voimassaoloaika, lisätietoja Hyvä tietää, Passi ja viisumi.

Huom!

28.10.2017 alkavan matkan päätteeksi vietät neljä yötä Hua Hinissä. TEMA-opas ei jää Hua Hiniin rantalomapäivien ajaksi, mutta hätätapauksessa tavoitat paikallisen edustajamme puhelimitse. Lentokenttäkuljetuksessa Hua Hinistä Bangkokin lentokentälle mukana on englannin kielen taitoinen paikallisopas.

Huom!

28.10.2017 alkavalla matkalla majoitus Bangkokissa on hotelliluettelosta poiketen The Sukusol -hotellissa (4*, www.thesukusol.com)

Alkaen lähdöstä 7.1.2018 hotellitiedot poikkeavat osin hotelliluettelon tiedoista ja Chiang Maissa majoitus on Dusit Princess -hotellissa ja Hua Hinissä Dusit Thani -hotellissa.

Valuutta

Thaimaan baht (THB)

Ota käteiskassaksi mukaan euroja tai US-dollareita (mieluiten pienehköjä seteleitä). Bahteja voit vaihtaa jonkin verran jo Suomessa ennen matkaa, jotta vältyt rahanvaihtopaikan etsimiseltä heti matkan alussa. Tavanomaiset luottokortit (Visa, Mastercard, American Express jne) hyväksytään yleisesti Thaimaassa maksuvälineenä ja suuremmissa kaupungeissa on pankkiautomaatteja, joista voi tehdä käteisnostoja. Pidä aina hyvä huoli rahoistasi ja luottokorteistasi!

Matkan hintaan sisältyvät ohjelman mukaiset ateriat. Matkakassaa arvioidessa kannattaa huomioida muut ateriat, ruokajuomat (myös yhteisillä aterioilla), virvokkeet, juomarahat ja matkamuistot.

Juomaraha

Tämän matkan hintaan sisältyvät tietyt yhteiset, kohtuulliset juomarahat hotellien laukkujen kantajille sekä ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla. Paikallisoppaiden ja kuljettajien juomarahat eivät sisälly matkan hintaan. Jos haluat jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti saajaa. TEMA-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto ja vaatetus

Thaimaassa on trooppinen ilmasto ja vuorokauden ylin lämpötila on yleensä talvikaudella 30 asteen paikkeilla. Sadetta saadaan yleensä touko–kesäkuusta syys–lokakuulle. Sateisen kauden alussa sade tulee tavallisesti lyhyinä, mutta voimakkaina iltapäiväkuuroina. Syyskuussa ja vielä lokakuussakin voi olla myös pitkäaikaisempia sateita, mutta sen jälkeen sadepäiviä on vain muutamia kuukaudessa. Thaimaan pohjoisosissa voi talvikaudella (joulu–helmikuussa) olla yöllä ja aikaisin aamulla melko viileää, esim. Chiang Raissa ja Chiang Maissa vuorokauden alin lämpötila on tilastollisesti keskimäärin 10–15 asteen välillä.

Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa ajan tasalla oleva lähiaikojen sääennuste netistä, esim. www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather.

Mukavimmat vaatteet päivällä ovat luonnonkuituisia, väljiä ja ilmavia, mutta kuitenkin pitkähihaisia ja -lahkeisia, jotka suojaavat sekä auringolta että mahdollisilta pistäviltä hyönteisiltä. Pakkaa mukaan viileitä aamuja ja iltoja varten takki, lämmin neule tai villatakki. Myös bussin ilmastointi voi joskus olla niin tehokas, että esimerkiksi villatakki tai fleece voi olla hyödyllinen. Pitkät housut ovat mukavat liikuttaessa luonnossa kuten myös mukavat, kosteutta kestävät kengät. Muista myös auringon paahteelta suojaava päähine, aurinkovoide ja hyvät aurinkolasit sekä tietysti uima-asu.

Thaimaalaisissa temppeleissä on peitettävä olkapäät ja polvet, suosittelemme miehille pitkiä housuja ja naisille pitkää hametta. Huomaa, että pukeutumiskoodin noudattamista Bangkokin Grand Palacessa valvotaan entistä tarkemmin: sekä miehillä että naisilla tulee olla periaatteessa pitkähihainen pusero (ei liian tiukka, eikä avonainen). Käytännössä lyhythihainen t-paitakin on toistaiseksi hyväksytty, kunhan se ei ole tiukka ja olkapäät ovat peitossa. Miehillä pitää olla pitkät housut ja naisilla joko polvet peittävä hame tai pitkät housut (caprit eivät käy).

Muuta

Paikalliset pyhäpäivät (esim. kiinalainen uusi vuosi ja thaimaalainen Song Kran -festivaali) voivat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan.

Päivämatkat eivät vaadi normaalia kuntoa tai terveyttä enempää. Mutta huomaa kuitenkin, että esimerkiksi veneretkillä vaaditaan ketteryyttä veneeseen/veneestä noustessa.

Huomioi, että Bangkokin kävelykierroksen ja vierailun Grand Palacessa eli Kuninkaallisessa palatsissa opastaa thaimaalainen virallinen opas englanniksi. TEMA-opas ei saa toimia näissä vierailukohteissa edes tulkkina.

Lue lisää Finnairin reittilennosta: temamatkat.fi / Hyvä tietää / Lentomatka.
Lentoyhtiöiden matkatavarasäännöt vaihtelevat jonkin verran. Vaikka Finnairin lennoilla matkustajalla saa olla mukana veloituksetta korkeintaan yksi ruumaan menevä, kirjattava laukku (enintään 23 kg, ympärysmitta korkeintaan 158 cm) ja lisäksi yksi käsimatkatavara (enintään 8 kg, 56x45x25 cm), ovat painorajat matkan sisäisillä lennoilla yleensä tiukemmat (esim. Thai Airways: 30 kg ja 7 kg ja Thai Smile Airways: 20 kg ja 7 kg).

Lue lisää Thaimaasta!
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Lue myös:
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi.

Hotellitiedot

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

 • Lennot & majoitus
 • Palvelumaksut
 • Ateriat
 • Sisäänpääsymaksut
 • Maistiaisia
 • Tema-oppaan palvelut
 • Katso päiväohjelma
 
XClose