Uutuus

Aito EtiopiaLuontoa, kulttuuria ja kalliokirkkoja

Etiopiaa eivät ole vielä suuret turistijoukot löytäneet ja sen mekin saamme huomata mielenkiintoisen kiertomatkamme aikana. Rauhallinen tunnelma paikoissa, joissa vierailemme, paikallisten ihmisten iloisen lämminhenkinen vastaanotto ja utelias pilke silmäkulmassa tekevät matkastamme ainutlaatuisen. Etiopiassa emme asu luksushotelleissa emmekä matkusta tänne korkeatasoisimman palvelun perässä, vaan pääsemme tutustumaan paikalliseen kulttuuriin, kohtaamme erilaisia arjen ilmiöitä ja näemme monia unohtumattomia kohteita. Salaperäinen historia ja uskomattoman kauniit maisemat lisättynä tähän kaikkeen tekevät matkastamme ikimuistoisen.  

Tärkeää tietoa

Maat: Etiopia

Matkatyyppi: Kiertomatka

Matkan pituus: 11 päivää

Ryhmän koko: 18-24 henkeä

Viisumi tarvitaan: Kyllä

Kohokohdat

  • Myyttinen Aksum
  • Lalibelan kalliokirkot
  • Gondarin linnojen ja palatsien rauniot
  • Simien-vuoren alueen ainutlaatuinen luonto
  • Kaksi yötä koko Afrikan korkeimmalla paikalla sijaitsevassa hotellissa

Hyvä tietää

Matkan hintaan sisältyy
Edestakainen reittilento Helsinki – Addis Abeba, muut ohjelman mukaiset kuljetukset, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa hotellissa,  Tema-oppaan palvelut sekä matkaohjelman mukaiset ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut, ellei toisin mainita.

Yhden hengen huone lisämaksusta (tarkista hinta nettisivuilta varauksen hintaerittelystä tai asiakaspalvelusta, huom. varattavissa ei ole nais- tai miespaikkoja).

Passi ja viisumi
Passin tulee olla voimassa Etiopian matkan ajan ja 6 kuukautta maahan saapumisen jälkeen. Suomen kansalaiset tarvitsevat Etiopiaan viisumin. Viisumin voi hankkia Addis Abeban lentokentältä sinne saavuttaessa ja sen hinta on noin USD 50. Jonottamiseen kannattaa varautua. 

Lähin Etiopian suurlähetystö sijaitsee Tukholmassa, josta voi hakea viisumin etukäteen. 

Yhteystiedot: Puhelinnumero: +46 86608177 ja sähköpostiosoite: ethemb.consular@telia.com.

Matkaohjelma ja hotellit
Matkaohjelman hotellitiedot ovat alustavia ja hotelli voi vaihtua toiseen ilman, että se vaikuttaa matkaohjelman sisältöön. Vahvistamme hotellitiedot noin kuukausi ennen lähtöä.

Hotellien taso Etiopiassa ei ole yhtä korkea kuin useissa muissa maissa, esimerkiksi lämmintä vettä ei välttämättä ole aina saatavilla.

Saapumisen ja lähdön yhteydessä käytämme Magnolia Hotelia (tai vastaavaa), joka antaa meille mahdollisuuden virkistäytyä ja vaihtaa vaatteita.

Valuutta
Etiopian valuutta on birr (ETB). Valuuttaa ei saa Suomesta. Addis Abeban lentokentälä on valuutanvaihtopiste. Matkakassa kannattaa ottaa erikokoisina Yhdysvaltain dollareina. Etiopian paikallista valuuttaa saattaa olla vaikea vaihtaa takaisin Yhdysvaltain dollareiksi.

Luottokortit hyväksytään melko yleisesti (Visa ja Master Card) ja niillä voi nostaa rahaa myös pankkiautomaateista, pankkiautomaattien toiminnoissa esiintyy kuitenkin valitettavan usein häiriöitä.  

Juomarahat

Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan. Suosittelemme, että varaat matkakassaasi noin ETB 1500 (noin EUR 46) / henkilö juomarahoja varten. Tema-opas kerää juomarahat matkan alussa yhteiseen kassaan ja huolehtii ryhmän puolesta juomarahojen antamisesta kuljettajille, mahdollisille paikallisoppaille ja ravintoloiden henkilökunnalle yhteisillä aterioilla.Jos haluat lisäksi jättää oman, henkilökohtaisen juomarahan, se ilahduttaa varmasti saajaa. Tema-oppaalta voit kysyä, millainen summa kulloinkin on sopiva.

Ilmasto, vaatetus ja varustus
Etiopiassa vallitsee trooppinen ilmasto. Korkeuserot maassa aiheuttavat myös selviä eroja lämpötiloissa. Addis Abebassa eli maan pääkaupungissa päivälämpötilat ovat matalampia kuin muuaalla maassa, pääkaupunki sijaitsee noin 2 400 metrin korkeudessa. Lämpötila nousee kuitenkin päivällä tavallisesti yli 20 plusasteen. Mitä matalammalle mennään, sitä korkeammaksi nousevat myös lämpötilat. Aavikolla on kaikkein kuuminta. Mukaan kannattaa pakata myös lämpimiä vaatteita, illalla ja yöllä lämpöitlat laskevat jonkin verran. Simien-vuoren alueella, joka sijaitsee yli 3000 metriä merenpinnan yläpuolella laskee lämpötila tavallisestoi noin -2 asteeseen yöllä, päivälämpötilan ollessa noin 18 asteen paikkeilla. Etiopiassa on kaksi sadakautta, toinen lyhyempi ja toinen taas pidempi. Lyhyempi sadakusi ajoittuu helmikuusta maaliskuuhun ja pidempi taas kesäkuusta syyskuuhun.   

Lähempänä lähtöpäivää kannattaa tarkistaa lähipäivien sääennuste netistä, esimerkiksi www.foreca.fi tai www.bbc.com/weather.

Kestävät, helposti pestävät puuvillavaatteet sopivat hyvin päiväretkille. Takki tai lämmin pusero ja pitkät housut voivat olla tarpeen aikaisin aamulla ja viileinä iltoina. Suosittelemme käytännöllisiä, matalakorkoisia kenkiä kävelyretkiin kaupungeissa ja luonnossa (lenkkikengät ovat suositeltavat kun vaellamme Simien-vuorella.) Kirkkoihin sisään mentäessä tulee kengät riisua pois. Auringolta suojaava päähine, aurinkolasit, kiikarit sekä tietysti kamera, muistikortteja ja vara-akku kannattaa ottaa mukaan. Sadetakki tai ainakin sateenvarjo voi olla myös tarpeen. Mukaan kannattaa pakata myös hyttysmyrkky, taskulamppu ja kosteuspyyhkeitä.

Matkapuhelin ja Internet
Matkapuhelin toimii Etiopiassa suhteellisen hyvin. Useimmissa hotelleissa on käytössä maksuton wifi, joka on kuitenkin usein hyvin hidas. Simien-vuoren alueella kannattaa varauauta siihen, että matkapuhelin eikä myöskään internetyhteys toimi.

Verkkojännite
220 V, adapteria tarvitaan.

Muuta
Lue lisää Etiopiasta
Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja maasta sekä ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet löydät ministeriön nettisivuilta www.formin.fi, Maat ja alueet -osiosta.

Etiopia on yksi maailman köyhimmistä maista, joka näkyy muun muassa hotellien ja bussien tasossa sekä maan kehittymättömässä infrastruktuurissa. Tämän kaiken korvaa kuitenkin Etiopian mielenkiintoinen kulttuuri, upea luonto ja valloittavat ihmiset!

Lue myös
Yleistä passi- ja viisumiasioista sekä rokotuksista ja matkailuterveyteen liittyvistä asioista Hyvä tietää -osiosta ja Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi

Hotellitiedot

Kaikkiin matkoihimme sisältyvät ohjelman mukaiset

Suosittelemme myös Kiertomatkat

 
XClose